Twee Universitair docenten op het vakgebied Rechtssociologie, Rechtstheorie en Methodologie van de Rechtswetenschap m/v (0,8-1,0 fte)

Twee Universitair docenten op het vakgebied Rechtssociologie, Rechtstheorie en Methodologie van de Rechtswetenschap m/v (0,8-1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
15 apr 5 mei Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De sectie Sociologie, Theorie en Methodologie is onderdeel van Erasmus School of Law van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Binnen de sectie zijn vacatures voor twee Universitair docenten op het vakgebied Rechtssociologie, Rechtstheorie en Methodologie van de Rechtswetenschap. Als universitair docent bent u nauw betrokken bij het onderwijs binnen de sectie Sociologie, Theorie en Methodologie. U verzorgt en coördineert reeds ontwikkelde onderwijsonderdelen van het onderwijsprogramma en signaleert verbetermogelijkheden. U geeft onderwijs in de vorm van active academic learning en er wordt eveneens van u verwacht dat u substantiële bijdragen levert aan onderwijsvernieuwing. U bent flexibel inzetbaar voor het onderwijs op het hele werkterrein van de sectie. Daarnaast verzorgt u zelfstandig een of meer Engelstalige bachelor- en/of mastervakken.

U verricht zelfstandig wetenschappelijk onderzoek op het gebied van de sectie en u levert een bijdrage aan de verwerving van tweede en derde geldstroomfinanciering. Uw onderzoek vindt plaats binnen het succesvolle onderzoeksprogramma Rethinking the Rule of Law in an Era of Globalisation, Privatisation, and Multiculturalisation.

Tevens verricht u bestuurlijke taken door te participeren in bestuurswerkzaamheden binnen de sectie of faculteit.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

U bent afgestudeerd in de rechtswetenschap; een tweede studie of aantoonbare kennis op het gebied van filosofie of sociale wetenschappen strekt tot aanbeveling. U bent gepromoveerd. U heeft diepgaande kennis van de rechtstheorie in het algemeen en van de rechtsfilosofie, de rechtssociologie en/of de methodologie van de rechtswetenschap in het bijzonder. Dit blijkt uit uitstekende publicaties, bij voorkeur ook in het Engels. U heeft aantoonbare affiniteit met de onderwijsvorm active academic learning. U bent in het bezit van de Basiskwalificatie Onderwijs of een vergelijkbaar certificaat. U heeft ervaring met het ontwerpen en het verzorgen van onderwijs. U bent een enthousiasmerend docent met goede communicatieve en didactische vaardigheden. Naast uitstekende onderwijs- en onderzoekkwaliteiten bent u ondernemend, resultaatgericht en omgevingsgericht. U heeft een uitstekende presentatie en beschikt over overtuigingskracht. U heeft een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal.

Ervaring met Engelstalig onderwijs strekt tot aanbeveling. Voor één van de twee vacatures zoeken we specifiek iemand met aantoonbare kennis van de rechtsfilosofie. Voor de andere vacature bestaat geen voorkeur voor een specialisatie.

Arbeidsvoorwaarden

Een afwisselende baan met goede arbeidsvoorwaarden in overeenstemming met de CAO Nederlandse Universiteiten (CAO NU). De voorkeur van de aanvangsdatum is 1 augustus 2019.

Vacature 1 betreft een aanstelling voor vijf jaar met een tenure track UHD.

Vacature 2 betreft een aanstelling voor vijf jaar, met als ontbindende voorwaarde dat er binnen twee jaar een aanvullende financiering is verkregen via NWO (VENI), ERC (Starting grant) of via een EUR-fellowship.

Het salaris voor de functie van universitair docent is, afhankelijk van kennis en ervaring, minimaal
€  3.637,00 (schaal 11) en maximaal €  5.656,00 bruto per maand (schaal 12) bij een voltijdse aanstelling.. Er kan een aanloopschaal worden gehanteerd. Een fulltime werkweek bestaat bij ons uit 38 uur.

Daarnaast omvat het aantrekkelijke arbeidsvoorwaardenpakket onder meer een structurele eindejaarsuitkering van 8,3%, ruime verloffaciliteiten voor een goede balans tussen werk en privé, een goede pensioenvoorziening, uitstekende collectieve verzekeringsmogelijkheden en een regeling voor Internet thuis. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van een aantal faciliteiten, zoals de sportaccommodatie en de bibliotheek.

Een assessment behoort tot de selectieprocedure.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten.
Waarden die op de EUR van toepassing zijn en die zij hoog in het vaandel heeft, zijn durf, nieuwsgierigheid, maatschappelijke betrokkenheid, grensverleggend en streven naar succes.

Afdeling

Erasmus School of Law

Aan Erasmus School of Law studeren ruim 5000 studenten en werken circa 490 medewerkers. Erasmus School of Law verzorgt de Bacheloropleidingen Rechtsgeleerdheid, Fiscaal recht en Criminologie, waarbij het onderwijs is gericht op ‘active academic learning’. Studenten kunnen daarna kiezen uit vijftien masteropleidingen. Voor de student die meer wil, is er het mr.drs.- programma, de dubbelstudie van rechtsgeleerdheid en economie. Na de masteropleiding verzorgt Erasmus School of Law (o.a. in samenwerking met Erasmus Academie) postdoctoraal onderwijs.

Binnen Erasmus School of Law geldt dat het fundamentele uitgangspunt van wetenschappelijk onderzoek is dat recht niet kan worden beschouwd in volledige isolatie of als doel op zich. Het is ingebed in een economische en sociale context die het recht vormt. Tegelijkertijd vormt recht de samenleving en definieert economische relaties. In lijn met deze visie, is de missie van ESL om innovatief onderzoek naar de functie van het recht in zijn economische en sociale context uit te voeren. Zowel bij onderzoek als in onderwijs acht ESL internationalisering en interdisciplinair onderzoek een vanzelfsprekendheid. Meer informatie over ESL onderzoeksprogramma’s kunt u vinden op: www.esl.eur.nl/research/directory/programmes/

http://www.esl.eur.nl/

Specificaties

  • Hoogleraren, UHD’s, UD’s & lectoren
  • Recht
  • max. 38 uur per week, bepaald
  • Gepromoveerd
  • AT 2019.04/UD STeM

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps