Wetenschappelijk docent op het vakgebied Rechtssociologie, Rechtstheorie en Methodologie van de Rechtswetenschap m/v (0,6 fte voor 12 maanden)

Wetenschappelijk docent op het vakgebied Rechtssociologie, Rechtstheorie en Methodologie van de Rechtswetenschap m/v (0,6 fte voor 12 maanden)

Geplaatst Deadline Locatie
15 apr 5 mei Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De sectie Sociologie, Theorie en Methodologie is onderdeel van Erasmus School of Law van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Binnen de sectie is per 1 september 2019 ruimte voor een wetenschappelijk docent.
Uw taken liggen op het gebied van het onderwijs. Daaronder vallen onder meer het begeleiden en nakijken van schriftelijke opdrachten, tentamens en het bachelorwerkstuk, het mee verzorgen van werkgroepen in het kader van het nieuwe vak Juridisch Academische Vaardigheden en van het bachelorwerkstuk, en ondersteunende werkzaamheden bij de voorbereiding van cursussen en het maken en herzien van onderwijsmateriaal. Mogelijk maakt ook een Engelstalige cursus deel uit van het takenpakket.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

U bent afgestudeerd in de rechtswetenschap. U heeft een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal. U heeft affiniteit met rechtsfilosofie, rechtssociologie en/of methodologie van de rechtswetenschap. Bij voorkeur heeft u enige ervaring met het geven van onderwijs en begeleiden en nakijken van schrijfopdrachten en scripties. Een onderzoeksmaster of enige ervaring met het zelf verrichten van onderzoek strekt tot aanbeveling.

Arbeidsvoorwaarden

Een afwisselende baan met goede arbeidsvoorwaarden in overeenstemming met de CAO Nederlandse Universiteiten (CAO NU).

Het dienstverband voor de functie van  wetenschappelijk docent wordt vooralsnog aangegaan vanaf 1 september 2019 tot en met 31 augustus 2020. Het salaris is, afhankelijk van kennis en ervaring, maximaal €  4.274,00 bruto per maand (schaal 10) bij een voltijdse aanstelling. Er kan een aanloopschaal worden gehanteerd.

Een fulltime werkweek bestaat bij ons uit 38 uur.

Daarnaast omvat het aantrekkelijke arbeidsvoorwaardenpakket onder meer een structurele eindejaarsuitkering van 8,3%, ruime verloffaciliteiten voor een goede balans tussen werk en privé, een goede pensioenvoorziening, uitstekende collectieve verzekeringsmogelijkheden en een regeling voor Internet thuis. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van een aantal faciliteiten, zoals de sportaccommodatie en de bibliotheek.

Een assessment kan tot de selectieprocedure behoren.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten.
Waarden die op de EUR van toepassing zijn en die zij hoog in het vaandel heeft, zijn durf, nieuwsgierigheid, maatschappelijke betrokkenheid, grensverleggend en streven naar succes.

Afdeling

Erasmus School of Law

Aan Erasmus School of Law studeren ruim 5000 studenten en werken circa 490 medewerkers. Erasmus School of Law verzorgt de Bacheloropleidingen Rechtsgeleerdheid, Fiscaal recht en Criminologie, waarbij het onderwijs is gericht op ‘active academic learning’. Studenten kunnen daarna kiezen uit vijftien masteropleidingen. Voor de student die meer wil, is er het mr.drs.- programma, de dubbelstudie van rechtsgeleerdheid en economie. Na de masteropleiding verzorgt Erasmus School of Law (o.a. in samenwerking met Erasmus Academie) postdoctoraal onderwijs.

Binnen Erasmus School of Law geldt dat het fundamentele uitgangspunt van wetenschappelijk onderzoek is dat recht niet kan worden beschouwd in volledige isolatie of als doel op zich. Het is ingebed in een economische en sociale context die het recht vormt. Tegelijkertijd vormt recht de samenleving en definieert economische relaties. In lijn met deze visie, is de missie van ESL om innovatief onderzoek naar de functie van het recht in zijn economische en sociale context uit te voeren. Zowel bij onderzoek als in onderwijs acht ESL internationalisering en interdisciplinair onderzoek een vanzelfsprekendheid. Meer informatie over ESL onderzoeksprogramma’s kunt u vinden op: www.esl.eur.nl/research/directory/programmes/

http://www.esl.eur.nl/

Specificaties

  • Onderwijs
  • Recht
  • max. 22.8 uur per week, bepaald
  • Universitair
  • AT-2019.04/WD STeM

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps