Adviseur rechtspositie & arbeidsvoorwaarden (0,8 fte)

Adviseur rechtspositie & arbeidsvoorwaarden (0,8 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
15 apr 28 apr Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 28 apr 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De afdeling Human Resources (HR) van de faculteit Sociale Wetenschappen (FSW) is op zoek naar een nieuwe collega.

Onze afdeling ondersteunt (de ontwikkeling van) medewerkers en leidinggevenden van de faculteit bij hun werk op het gebied van onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering. Dat doen we met een team van vier HR-administrateurs, twee HR-adviseurs, vier adviseurs rechtspositie & arbeidsvoorwaarden (R&A), een re-integratiedeskundige en een hoofd HR. Het betreft een dynamische afdeling die sterk in ontwikkeling is. Samenwerken, je vak verstaan en verder kijken dan alleen je eigen werkveld zijn belangrijke waarden binnen ons team.


Als adviseur rechtspositie & arbeidsvoorwaarden van de afdeling HR van de faculteit ben jij voor jouw klanten hét aanspreekpunt voor adviesvragen over rechtspositionele en arbeidsvoorwaardelijke onderwerpen. Jouw klanten zijn leidinggevenden, managers bedrijfsvoering en in het verlengde daarvan ook medewerkers. Je werkt samen met de HR-adviseur voor de jouw toegewezen organisatieonderdelen. Je adviseert leidinggevenden en managers bedrijfsvoering aan de voorkant over de (on)mogelijkheden van rechtspositionele beslissingen die zij willen nemen. Je adviezen zijn in lijn met de cao Nederlandse Universiteiten en aanvullende universitaire en facultaire kaders.

Verder bestaan je werkzaamheden uit:

  • in het kader van introductie van nieuwe medewerkers: het voeren van informatieve gesprekken met nieuwe medewerkers over arbeidsvoorwaarden en waar medewerkers terecht kunnen met hun vragen (leidinggevenden, intranet, servicedesk, personeels- en salarisadministratie, lokale HR-afdeling);
  • in voorkomende gevallen - als de informatie van intranet of servicedesk niet volstaat - het voeren van vervolggesprekken met leidinggevenden, managers bedrijfsvoering en medewerkers over arbeidsvoorwaardelijke en rechtspositionele zaken;
  • het (mee) implementeren in de faculteit/dienst van (nieuwe) HR onderwerpen zoals bijvoorbeeld functie contracten;
  • specialist op een of meerdere van de arbeidsvoorwaardelijke of rechtspositionele regelingen binnen het HR-team;
  • deelnemen aan kenniskringen van de Universiteit Utrecht;
  • ondersteuning bij Werving en Selectie, adviseren rondom wijzigen en beëindigen van het dienstverband;
  • administratieve ondersteuning bij verzuim in het kader van Poortwachter;
  • ondersteuning - in samenwerking met de ISD - van de procesgang rond internationale gasten en medewerkers;
  • uitleggen en adviseren over de interpretatie en toepassing van de cao, voorzieningen en aanvullende universitaire en facultaire regelgeving;
  • adviseren en informeren over functie-indeling, inschaling, bevordering en beloning van medewerkers;
  • het coördineren van het verlengen van dienstverbanden;
  • signaleren van werk of organisatie gerelateerde problemen bij medewerkers, leidinggevenden of afdelingen en dit bespreekbaar maken.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Wij zoeken een enthousiaste collega met goede kennis van zaken om ons team te versterken. Je wil je klanten graag goed bedienen, staat sterk in je schoenen en je vindt het leuk om zowel op tactisch, als uitvoerend niveau te werken. Ook werk je goed samen met collega’s en je zoekt ook makkelijk de samenwerking buiten je eigen team op. Je bent analytisch sterk, je hebt affiniteit met wet- en regelgeving en je ziet uitdaging in het adviseren van klanten.

Daarnaast neem je het volgende mee:

  • je hebt aantoonbaar hbo werk- en denkniveau met kennis op (sociaal) juridisch en HR gebied en ervaring met de genoemde werkzaamheden;
  • je signaleert verbetermogelijkheden of aandachtspunten en pakt deze actief aan; 
  • je hebt oog voor verschillende belangen in de organisatie en weet te overtuigen als de situatie daarom vraagt;
  • je drukt je zowel mondeling als schriftelijk goed uit in het Nederlands en bij voorkeur ook in het Engels;
  • ervaring met SAP is een pré.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een functie voor de periode van één jaar in een gemotiveerd team dat zich kenmerkt door hard werken, humor en collegialiteit. Er is ruimte voor eigen initiatief en er zijn volop ontwikkelmogelijkheden. Je werkt gemiddeld vier dagen per week. Je salaris bedraagt minimaal € 2.835,- en maximaal € 3.895,- (schaal 9 cao Nederlandse Universiteiten) bij een fulltime dienstverband. Daarnaast mag je rekenen op aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering, gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof en flexibele arbeidsvoorwaarden. Kijk voor meer informatie op Werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.

De faculteit Sociale Wetenschappen staat voor toonaangevend onderwijs en onderzoek in de gedrags- en maatschappijwetenschappen. De focus ligt op de disciplines algemene sociale wetenschappen, culturele antropologie, onderwijswetenschappen, pedagogiek, psychologie en sociologie. Onderzoek en onderwijs zijn gebundeld in vijf zwaartepunten: Behaviour in Social Contexts, Child and Adolescent Studies, Cognitive and Clinical Psychology, Educational and Learning Sciences, en Methodology and Statistics for the Behavioural and Social Sciences.

De Undergraduate en Graduate School verzorgen voor ruim 5.600 studenten een breed palet aan bacheloropleidingen en masterprogramma's. De faculteit telt ongeveer 850 medewerkers, die ieder op eigen wijze bijdragen aan de opleiding en vorming van jong talent en aan het onderzoeken en helpen oplossen van wetenschappelijke en maatschappelijke vraagstukken.

Specificaties

  • HRM
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 32 uur per week
  • €2835—€3895 per maand
  • HBO
  • 1039942

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Domplein 29, 3512 JE, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you