Lerarenopleider Algemene didactiek en pedagogiek

Lerarenopleider Algemene didactiek en pedagogiek

Geplaatst Deadline Locatie
16 apr 8 mei Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 8 mei 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als lerarenopleider Algemene didactiek en pedagogiek draag je bij aan het opleiden van aanstaande vo-docenten. Zij onderscheiden zich door een grondige en actuele kennis van het wetenschappelijke onderzoek in hun vakgebied en hun scholing in creatief denken en handelen.
 
Je ontwikkelt, ontwerpt, verzorgt en evalueert, samen met collega’s, de didactische en pedagogische onderdelen van de eenjarige educatieve master, de educatieve minor c.q. module en de tweejarige master.

Daarnaast ben je betrokken bij de begeleiding en beoordeling van het leren van studenten op de werkplek in samenwerking met docenten op school, bijvoorbeeld als instituutsopleider, en/of lever je een bijdrage aan nascholing. Het onderhouden van contacten met betrokken faculteiten behoort vanzelfsprekend ook tot je taak.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

  • een passende afgeronde universitaire opleiding, bijvoorbeeld onderwijskunde of pedagogiek en bij voorkeur gepromoveerd;
  • ruime ervaring in het verzorgen van onderwijs, als lerarenopleider en/of in het voortgezet onderwijs of hoger onderwijs;
  • in het bezit van een onderwijsbevoegdheid of BKO, of bereid deze te behalen;
  • aantoonbare actieve betrokkenheid bij didactische c.q. pedagogische ontwikkelingen in het onderwijs;
  • affiniteit met het onderwerp Cultivating Creativity in Education;
  • een duidelijke visie op leren en onderwijzen en vaardig in het ontwerpen van vernieuwend onderwijs;
  • didactisch en communicatief sterk, een proactieve houding, flexibiliteit en daadkracht en het vermogen om aan innovatie bij te dragen;
  • beschikbaar op de maandag en flexibel op de vrijdag of een andere dag om onderwijs te verzorgen en lesbezoeken af te leggen.

Arbeidsvoorwaarden

  • aanstelling: 0,6 fte
  • maximum salaris per maand € 4.978,- bruto op basis van een 38 urige werkweek (salarisschaal 11)
  • het salaris is exclusief 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
  • • contractduur: 1 jaar, met de mogelijkheid tot verlenging. Het betreft een structurele functie dus met uitzicht op een vaste aanstelling. In het eerste jaar behoort een detachering tot de mogelijkheid. Eventueel is een combinatie met een onderzoeksaanstelling binnen het onderzoeksprogramma Cultivating Creativity in Education bespreekbaar
  • UFO-functieprofiel: Docent, niveau 3.

 
Indien mogelijk c.q. gewenst al eerder starten voor max. 1 dag in de week om een goede overdracht mogelijk te maken. Beoogde datum indiensttreding is 1 august 2019.

Benieuwd naar onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden?

Werkgever

De Radboud Universiteit is een internationaal opererende, studentgerichte onderzoeksuniversiteit met zeven faculteiten. We leiden studenten op tot academici die over de grenzen van hun vak heen kijken. Onze wetenschappers leveren excellent onderzoek en maken hierbij gebruik van state of the art onderzoeksfaciliteiten.

Afdeling

Radboud Docenten Academie
De Radboud Docenten Academie verzorgt de universitaire lerarenopleidingen van de Radboud Universiteit. Wij verzorgen onderwijs voor studenten die docent in het voortgezet onderwijs willen worden: een educatieve minor voor bachelorstudenten en educatieve masters voor afgestudeerde masterstudenten. Daarnaast verzorgen wij, samen met de faculteiten van de Radboud Universiteit, nascholing in de vorm van cursussen, workshops/masterclasses en scholing op maat voor docenten en schoolleiders in het voortgezet onderwijs die verdere professionalisering zoeken, bijvoorbeeld in de (vak)didactiek.
Bij de Radboud Docenten Academie wordt ook (vak)didactisch onderzoek verricht, vaak in samenwerking met onze opleidingsscholen. Dit onderzoek is gebundeld in het onderzoeksprogramma Cultivating Creativity in Education: Interactions between Teaching and Learning en is erop gericht dat de onderwijspraktijk daadwerkelijk beter wordt.
 
De Radboud Docenten Academie wil een krachtige, creatieve en dynamische leeromgeving creëren, zowel voor studenten en collega’s als voor vo-docenten, die afgestemd is op de ontwikkelingen in het voortgezet onderwijs en de maatschappij.
 
Meer over Radboud Docenten Academie
Meer over Onderzoeksprogramma “Cultivating Creativity in Education”

Specificaties

  • Onderwijs
  • max. 22.8 uur per week
  • max. €4978 per maand
  • Gepromoveerd
  • 32.03.19

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Comeniuslaan 4, 6525 HP, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you