Eindredacteur / content manager (0.8-1.0 fte)

Eindredacteur / content manager (0.8-1.0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
17 apr 1 mei Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 1 mei 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Het facultaire marketing- en communicatieteam verzorgt de (inter)nationale onderwijsmarketing en algemene communicatie activiteiten voor de faculteit. Als content manager ben je met je twee directe collega’s verantwoordelijk voor het opstellen en implementeren van de marketing- en voorlichtingskalender en de middelenmix die daarin gebruikt wordt. Je kent alle trends op het gebied van online marketing en weet hoe we studiekiezers het beste kunnen bereiken in deze altijd bewegende markt. Samen met de Online marketing analist zet je campagnes op die onze doelgroepen raken en hen overtuigen om bepaalde stappen te nemen in hun studiekeuzeproces.

Naast je werkzaamheden als content manager ben je verantwoordelijk voor het goed functioneren van de facultaire website. Je beheert en creëert de content van de online en offline media van de faculteit. Je bent eindredacteur van de facultaire website en het facultaire intranet. Als eindredacteur en key user van het CMS (Drupal 8) stuur je het facultaire webredactie-team aan. Je vertaalt de wensen van de faculteit op het gebied van digitale communicatie en informatievoorziening naar doelgerichte toepassingen op internet. De nadruk ligt hierbij op contentbeheer en het verbeteren van de website, waarbij je tevens de student-assistent aanstuurt die content plaatst. Als eindredacteur ben je eindverantwoordelijk voor het signaleren van technische knelpunten en het oplossen van inhoudelijke knelpunten. Je maakt ook content voor online campagnes (social media, studiekeuzeplatforms en Google Display campagnes) en verzorgt de flyers van de opleidingen van de faculteit.

Je bent gesprekspartner van de onderwijsverantwoordelijken binnen de faculteit, aanspreekpunt voor de afdeling Marketing & Communicatie van het Universitaire Service Centrum en neemt deel aan universitaire overleggen en werkgroepen. Je bent de sparringpartner voor externe vormgevings- en marketingbureaus bij het opzetten van campagnes en denkt mee op conceptueel niveau.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Met de groei van het aantal (internationale) opleidingen bij ESHCC is de noodzaak om een professionele, concurrerende werving en een actuele website te voeren, groter dan ooit. We zoeken iemand die ervan houdt concrete, zichtbare resultaten te boeken en die beschikt over de sociale vaardigheden om deze resultaten in samenwerking met anderen te realiseren. Je voldoet aan de volgende eisen:

- HBO werk- en denkniveau op gebied van Marketing en Communicatie;

- Bij voorkeur 3-5 jaar aantoonbare werkervaring in een vergelijkbare functie;

- Kennis van en ervaring met Windows Office-pakket;

- Bekendheid met Drupal 8;

- Photoshop en InDesign is een pré;

- Teksten kunnen schrijven voor onze studiekiezers doelgroepen (scholieren en bachelorstudenten)

- Een uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (niveau CEFR niveau C1).

- Creatief, met oog voor trends op gebied van content marketing.

- Houdt overzicht en kunt goed omgaan met grote hoeveelheden content en kan andere redacteuren adviseren en sturen.

- Bekendheid met de werking en inrichting van het universitair onderwijs en affiniteit met onze onderwijsgebieden gelden als een groot pré.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar, met mogelijkheid tot verlenging.

Een afwisselende baan in een enthousiast en resultaatgericht team met goede arbeidsvoorwaarden, in overeenstemming met de CAO NU. Het dienstverband zal worden aangegaan voor een periode van 1 jaar, met mogelijkheid tot verlenging. Het salaris is afhankelijk van je kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen de € 2.579 en € 3.445 bruto per maand (UFO profiel communicatie medewerker 2, schaal 8 CAO NU). Daarnaast omvat het aantrekkelijke arbeidsvoorwaardenpakket onder meer een structurele eindejaarsuitkering van 8,3%, vakantiegeld van 8,0%, ruime verloffaciliteiten (41 dagen per jaar bij een 40-urige werkweek) voor een goede balans tussen werk en privé, een goede pensioenvoorziening en uitstekende collectieve verzekeringsmogelijkheden.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten.
Waarden die op de EUR van toepassing zijn en die zij hoog in het vaandel heeft, zijn durf, nieuwsgierigheid, maatschappelijke betrokkenheid, grensverleggend en streven naar succes.

Afdeling

De Erasmus School of History, Culture and Communication

De Erasmus School of History, Culture and Communication (ESHCC) verzorgt onderwijs en onderzoek op het terrein van Media en Communicatie, Geschiedenis en Cultuurwetenschappen. De faculteit telt circa 1.700 studenten en ruim 240 medewerkers. De dienstverlening aan studenten en de ondersteuning van de wetenschappelijke staf op het gebied van onderwijs en onderzoek wordt vanuit het Faculteitsbureau verleend. In het faculteitsbureau werkt een jong en enthousiast team aan de communicatie en marketingactiviteiten voor het onderwijs.

http://www.eshcc.eur.nl

Specificaties

  • Beleid- en staf
  • max. 38 uur per week
  • ESHCC20190417

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you