Assistent Onderzoeker Microbial Cell Factories

Assistent Onderzoeker Microbial Cell Factories

Geplaatst Deadline Locatie
18 apr 9 mei Wageningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 9 mei 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Wil jij als assistent onderzoeker bijdragen aan een duurzamere samenleving, waarin grondstoffen steeds vaker hernieuwbaar zijn en producten zoveel mogelijk opnieuw gebruikt worden?
Wageningen Food & Biobased Research (WFBR) ontwikkelt nieuwe oplossingen voor de transitie naar een biobased en circulaire economie. Wij doen dat voor en met onze klanten in het bedrijfsleven en bij overheden en werken daarvoor intensief samen met andere kennisinstellingen. Wij ontwikkelen processen voor chemicaliën en voedsel-ingrediënten die niet uit fossiele , maar uit hernieuwbare grondstoffen zijn gemaakt.

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste nieuwe collega die de groep Microbial Cell Factories komt versterken.

Ben jij iemand die het leuk vindt om bezig te zijn met complexe fermentatie-vraagstukken en laboratorium-ondersteuning te geven aan ons onderzoek naar processen om biobrandstoffen, bouwstenen voor polymeren, geur- en smaakstoffen en Clean Label formuleringen vanuit een circulaire gedachte?
Heb jij een passie voor fermentatie-onderzoek op een schaal van 100 ml tot 100 liter?
Geniet jij ervan om met collega's met verschillende disciplines samen te werken in een veelheid van projecten en naast lab- en pilottest werk mee te denken over nieuwe ontwikkelingen? Een andere belangrijke bijdrage ligt bij het maken van verslagen. Je doet al die werkzaamheden uiteraard niet alleen maar samen met het projectteam en onder leiding van een projectleider.

Je krijgt bij ons de kans om veel nieuwe dingen te leren en een persoonlijke bijdrage te leveren aan innovatieve projecten op een onderwerp waarvoor veel maatschappelijke belangstelling bestaat. We verwachten van je dat je aan meerdere projecten tegelijk kunt werken ,dit soms ook op locatie bij klanten, waarbij geldt dat deze niet altijd exact volgens plan zullen verlopen. Dat vraagt om een flexibele, klantgerichte en oplossingsgerichte instelling.

Specificaties

Wageningen University & Research

Functie-eisen

Een enthousiaste en ambitieuze HBO onderzoeker microbiologie met de volgende eigenschappen:
  • Je hebt een afgeronde HBO opleiding microbiologie met daarin aandacht voor fermentatie, (aeroob, anaeroob) en ondersteunende analytische technieken (HPLC, GC-(MS), etc.)
  • Je beschikt over een goed analytisch denkvermogen en in staat om data te verwerken tot handzame informatie voor projectleiders.
  • Je bent leergierig, gedreven om jezelf nieuwe technieken eigen te maken middels "training on the job" door collega's
  • Je hebt ervaring met het schrijven van (delen van) rapporten.
  • Je hebt een flexibele, resultaatgerichte en zorgvuldige instelling
  • Je hebt een goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse en Engelse taal

Arbeidsvoorwaarden

Een uitdagende baan bij een commerciële contractonderzoeksorganisatie, die je dagelijks uitdaagt om onze klanten de best mogelijke oplossing te bieden. Als assistent onderzoeker ben je onderdeel van een ambitieus team en werk je gezamenlijk aan het oplossen van diverse vraagstukken. Binnen het team is er volop ruimte voor eigen initiatief. Eigen inbreng en verantwoordelijkheid kenmerken onze organisatiecultuur.

Wij bieden een dienstverband met een gemiddelde werkweek van 36 uur, salaris tot maximaal
€ 3055,- bruto per maand bij een volledige werkweek. De duur van het dienstverband is in eerste instantie voor de periode van een jaar.
Naast een marktconform salaris bieden wij je goede studie- en verlofregelingen en een pensioenregeling bij het ABP Pensioenfonds.

Werkgever

Wageningen University & Research

Wageningen Food & Biobased Research ontwikkelt kennis en technologieën die bedrijven, overheden en andere onderzoeksorganisaties helpen bij het vinden van innovatieve oplossingen voor een gezondere, duurzame en welvarende wereld. Samen met onze klanten ontwikkelen we gezond en smakelijk voedsel, duurzame voedselketens, en 'groene' alternatieven voor producten die nu uit schaarse fossiele brandstoffen worden geproduceerd. Dit doen we vanuit onze kennis over de gehele keten, van grondstof tot verwerking en eindproduct.
Website: www.wageningenur.nl/fbr

We leggen slimme verbindingen tussen diverse vakgebieden, zodat complexe vraagstukken vanuit verschillende perspectieven worden bekeken. Met intelligente analyses en nuchtere inventiviteit vinden wij oplossingen voor deze vraagstukken. No-nonsense, vol energie en met een nieuwsgierige blik. We onderzoeken en ontwikkelen in alle stadia: van lab- tot pilot-schaal, van eerste idee tot productieproces en daadwerkelijke producten van onze klanten. We hebben direct toegang tot de laatste wetenschappelijke inzichten en weten wat er technologisch allemaal kan. Iedere dag weer spannen we ons in om samen met nationale en internationale bedrijven, overheden en andere kennisinstituten te komen tot innovatieve oplossingen; voor nu en in de toekomst.

Wageningen Food & Biobased Research is één van de Contract Research Organisaties van Wageningen University & Research met de missie 'to explore the potential of nature to improve the quality of life'. Met ongeveer 30 vestigingen, 5.000 medewerkers en 10.000 studenten behoort Wageningen University & Research wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak.

Wil je hier ook je dagelijks werk van maken? Bij ons krijg je daar de ruimte voor.

Kijk voor meer informatie over werken bij Wageningen University & Research op
www.wageningenur.nl/nl/Werken-bij.htm.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Natuurwetenschappen
  • max. 36 uur per week
  • HBO
  • 497305

Werkgever

Wageningen University & Research

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Droevendaalsesteeg, 6708 PB, Wageningen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you