Junior onderzoeker

Junior onderzoeker

Geplaatst Deadline Locatie
18 apr 6 mei Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 6 mei 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Heeft u ruime kennis van angst, depressie, cognitieve gedragstherapie, en bij voorkeur ook van gender en autonomie en bent u afgestudeerd of gepromoveerd in klinische psychologie? Solliciteer dan bij de Vrije Universiteit Amsterdam (VU).

Functieomschrijving

Als junior onderzoeker houdt u zich bezig met de dagelijkse projectuitvoering, met name de ontwikkeling en implementatie van de blended learning moduleCGT+ autonomiebevordering . De junior onderzoeker werkt vanuit de Vrije Universiteit, in nauwe samenwerking met RINO Amsterdam, de landelijke vereniging POH-GGZ, onderzoekers van de Universiteit van Tilburg, de Angst, Dwang, en Fobie stichting, en verschillende GGZ praktijken (o.a. Rijncoepel in Noordwijk). Naast de ontwikkeling en implementatie van de module zal de effectiviteit ervan worden geëvalueerd en beschreven in een wetenschappelijke publicatie.

Uw taken

  • dagelijkse projectuitvoering, met name de ontwikkeling en implementatie van de blended learning module
  • ontwikkelen van teksten en inhoud op basis van kennis van klinische psychologie
  • evaluatie van de effectiviteit van de module
  • content ontwikkelen voor de module, focusgroepen organiseren, het uitvoeren van vragenlijst onderzoek en het beschrijven van de bevindingen

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

  • u bent gepromoveerd of in bezit van een master diploma Klinische Psychologie of een gerelateerd onderwerp
  • u heeft ruime kennis van angst, depressie, cognitieve gedragstherapie, en bij voorkeur ook van gender en autonomie
  • u heeft affiniteit met de doelgroep, e-health en onderzoek in de geestelijke gezondheidszorg
  • u bent consciëntieus, zelfstandig, en beschikt over een grote dosis doorzettingsvermogen
  • u beschikt over uitstekende communicatieve- en organisatorische vaardigheden
  • u heeft een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in het Nederlands
  • relevante klinische- en/of onderzoekservaring is een pré

Arbeidsvoorwaarden

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal €2.709 (schaal 10) en maximaal €4.274 (schaal 10) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel: Onderzoeker 4 en staat open voor ten minste 0,4 fte.

De arbeidsovereenkomst wordt in eerste instantie aangegaan voor een periode van 1 jaar.
Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:

  • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering

Werkgever

https://werkenbij.vu.nl/vacatures

Bijdragen aan een betere wereld door onderscheidend onderwijs en grensverleggend onderzoek, dat is de ambitie van de VU. Een universiteit waar persoonlijke vorming én maatschappelijke betrokkenheid centraal staan. Waar we vanuit verschillende disciplines en achtergronden samenwerken aan innovaties en nieuwe inzichten. Ons onderzoek beslaat het hele spectrum: van alfa, gamma en bèta tot leven en medische wetenschappen.
 
Aan de VU studeren ruim 23.000 studenten en werken ruim 4.500 medewerkers. De uitstekend bereikbare VU-campus is gevestigd in het hart van de Amsterdamse Zuidas, een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek.

Diversiteit is een kernwaarde van de VU. Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs en onderzoek. We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van onze campus.

Afdeling

De Faculteit der Gedrags- en Bewegingswetenschappen (FGB) richt zich op het brede domein van gedrag en gezondheid. Met ons onderwijs en onderzoek spelen we actief in op de actuele ontwikkelingen in de maatschappij. Van gezond ouder worden tot e-health, van jeugdcriminaliteit tot de aanpak van depressiviteit, van training voor topsporters tot social media als onderwijstool. Uniek is dat we drie disciplines combineren: psychologie, bewegingswetenschappen en pedagogiek.

Werken bij Gedrags- en Bewegingswetenschappen is werken bij een ambitieuze organisatie die zich kenmerkt door een informele sfeer en korte communicatielijnen. BIJ FGB krijg je alle ruimte voor je persoonlijke ontwikkeling. De faculteit telt ongeveer 3.400 studenten en ca 600 medewerkers.
Over het onderzoeksproject
Angst- en depressieve stoornissen treffen vrouwen ongeveer twee keer zo vaak als mannen, en er zijn sekseverschillen in symptomen, oorzaken, comorbiditeit en beloop. Opvallend is dat in de klinische praktijk momenteel vrijwel niets met deze kennis over sekse- en gender wordt gedaan. Implementatie van sekse en gender in de geestelijke gezondheidszorg zou de behandeleffectiviteit en -tevredenheid kunnen verbeteren, als ook de gezondheidsverschillen tussen mannen en vrouwen verkleinen. Het huidige project beoogt bij te dragen aan een meer gendersensitieve GGZ door de ontwikkeling en implementatie van een innovatieve blended learning module. Deze module is bedoeld voor cliënten én zorgprofessionals in de basis GGZ en bij huisartsencentra (POH-GGZ), en heeft twee hoofddoelen: 1) psycho-educatie geven over angst en depressie, en de rol daarin van sekse, gender en andere diversiteitsaspecten, en 2) laagdrempelige, evidence based, én gendersensitieve behandelinterventies aanbieden.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • max. 16 uur per week
  • Gepromoveerd
  • 765

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081 HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you