Universitair Docent Staatsrecht (0,8 - 1,0 fte)

Universitair Docent Staatsrecht (0,8 - 1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
19 apr 20 mei Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie is op zoek naar een Universitair Docent Staatsrecht. Interesse? Lees meer en solliciteer.

Functieomschrijving

De afdeling Staatsrecht, Bestuursrecht en Rechtstheorie van de Universiteit Utrecht is op zoek naar een Universitair Docent Staats- en Bestuursrecht. Vooral kandidaten met een bijzondere interesse in het staatsrecht worden uitgenodigd om te solliciteren. Als Universitair Docent draagt u bij aan het (voornamelijk staatsrechtelijke) onderwijs in de bachelor en de master. Daarnaast verricht u onderzoek op één van de terreinen waarbij de afdeling Staatsrecht, Bestuursrecht en Rechtstheorie is betrokken.

Daarnaast bent u betrokken bij:

 • de begeleiding van master- en bachelorscripties en ander onderzoek door studenten;
 • het verzorgen van postacademisch onderwijs op het terrein van het staatsrecht en eventueel het bestuursrecht;
 • het realiseren van Nederlands- en/of Engelstalige wetenschappelijke publicaties op het terrein van het staatsrecht;
 • het verwerven en uitvoeren van tweede- en derdegeldstroomonderzoek.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Voor de functie van Universitair Docent zoeken wij een jurist met gedegen kennis van het staatsrecht en bij voorkeur tevens kennis van het bestuursrecht. Meer in het bijzonder gelden de volgende eisen:

 • u bent gepromoveerd, bij voorkeur op het terrein van het staatsrecht;
 • u heeft aantoonbare belangstelling voor en kennis van het staatsrecht. Deze belangstelling komt, onder meer, tot uiting in vernieuwende wetenschappelijke publicaties;
 • u geeft blijk van wetenschappelijke creativiteit en bent bereid om samen te werken met wetenschappers uit andere vakgebieden en/of disciplines;
 • u beschikt over ervaring in het onderwijs, u bent breed inzetbaar en u weet uw kennis op een enthousiaste manier over te brengen op uw studenten;
 • u beschikt over de Basiskwalificatie Onderwijs (BKO) of u bent bereid deze te halen;
 • u heeft het liefst ook enige affiniteit of ervaring met het verwerven en/of het uitvoeren van tweede- en derdegeldstroomprojecten;
 • u beschikt over goede contactuele eigenschappen;
 • u beschikt over een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een tijdelijke functie voor 1 jaar met, bij gebleken geschiktheid, uitzicht op een vast dienstverband. Uw salaris bedraagt, afhankelijk van ervaring, minimaal € 3.637,- en maximaal € 5.658,- bruto per maand (schaal 11/12 van de cao Nederlandse Universiteiten) bij een fulltime dienstverband. Daarnaast mag u rekenen op aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (o.a. goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Kijk voor meer informatie: werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

De Universiteit Utrecht heeft een krachtige ambitie ten aanzien van onderwijskwaliteit en studiesucces. Dat geldt ook voor de scherpe onderzoeksprofilering op vier thema’s: Duurzaamheid, Life Sciences, Jeugd & Identiteit en Instituties. De Universiteit Utrecht staat midden in de samenleving en draagt bij aan antwoorden op de maatschappelijke vragen van vandaag en morgen.


De faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie
is één van de grote faculteiten binnen de Universiteit Utrecht. Het departement Rechtsgeleerdheid, dat hiervan deel uitmaakt, is één van de oudste departementen van de Universiteit Utrecht, ondergebracht in een aantal monumentale panden in het centrum van de stad Utrecht, met ca. 3.200 studenten en 400 personeelsleden. Het departement kent een breed scala aan disciplines, een veelzijdig onderwijsaanbod, gerenommeerde onderzoeksprogramma’s en een uitstekend geoutilleerde Juridische Bibliotheek.


‘Recht in Utrecht’ staat voor multidimensionaal onderzoek op de hoofdgebieden van het recht en voor intensief en gevarieerd juridisch onderwijs in een kleinschalige academische gemeenschap. Het onderwijs en onderzoek richt zich primair op de kerngebieden van het recht – privaatrecht, strafrecht, staats- en bestuursrecht, alsmede internationaal en Europees recht – en de verbanden daartussen. Het departement wil een actieve en onderscheidende rol blijven spelen met innovatief juridisch onderzoek naar wetenschappelijk en maatschappelijk relevante thema’s en met uitdagend onderwijs dat studenten opleidt tot juristen die leiding kunnen geven aan maatschappelijke veranderingen. Voor meer informatie, zie onze website.


U gaat werken bij de afdeling Staatsrecht, Bestuursrecht en Rechtstheorie van het departement Rechtsgeleerdheid. Deze afdeling verzorgt onderwijs in de bachelor- en masteropleidingen en in executive cursussen van het departement, neemt deel aan de departementale en universitaire onderzoeksprogramma’s en in tweede en derde geldstroomprojecten. Het onderzoek is veelomvattend en grensverleggend. De afdeling kent o.a. leerstoelen in het staatsrecht, bestuursrecht, rechtstheorie, fundamentele rechten, omgevingsrecht en waterrecht.

Specificaties

 • Hoogleraren, UHD’s, UD’s & lectoren
 • Recht
 • 32—40 uur per week, bepaald
 • €3637—€5658 per maand
 • Gepromoveerd
 • 1040777

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Domplein 29, 3512 JE, Utrecht

Bekijk op Google Maps