Promovendus Bestuursrecht

Promovendus Bestuursrecht

Geplaatst Deadline Locatie
25 apr 19 mei Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 19 mei 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als promovendus verricht u promotieonderzoek naar de rol van de deskundige bij schadebegroting wegens rechtmatig overheidshandelen.
Het in het onteigeningsrecht ontstane systeem waarin deskundigen een centrale rol vervullen bij de begroting van schadevergoeding wegens onteigening, is later ‘doorgezet’ in andere situaties waarin ook vergoeding plaatsvindt voor rechtmatig overheidshandelen, zoals:

  • schadevergoeding wegens oplegging van gedoogplichten;
  • vergoeding wegens schadeveroorzakende planologische besluiten (tegemoetkoming in planschade);
  • compensatie wegens rechtmatige besluitvorming (nadeelcompensatie).

 
De binnen dergelijke systemen centraal staande schadedeskundige onderscheidt zich van andere in het recht voorkomende soorten deskundigen. Bij situaties van schadevergoeding wegens rechtmatig overheidshandelen is inschakeling van deskundigen soms wettelijk verplicht, dan toch in elk geval de hoofdregel, terwijl inschakeling van deskundigen in het ‘commune’ civiele recht en bestuursrecht uitzondering is.
 
Bovendien is de rol van de deskundige in dit type zaken significant anders dan in andere zaken. In kwesties van schadebegroting beperkt de deskundige zich namelijk in veel, zo niet de meeste gevallen, niet tot het verschaffen van ‘technische kennis’ aan de rechter waarover die rechter niet zelf beschikt, maar geeft de deskundige ook een oordeel over de toepassing van regels van recht. Dat maakt dat deze deskundige, meer dan andere soorten deskundigen, een significante invloed heeft op de uitkomst van een juridisch (schade)debat.
 
Naar die bijzondere positie van de deskundige bij de begroting van schade wegens rechtmatig overheidshandelen is tot op heden evenwel maar weinig fundamenteel onderzoek gedaan en dit onderzoeksvoorstel beoogt daarin verandering te brengen.
De werkzaamheden bestaan volledig uit het verrichten van onderzoek (100%). Een onderzoeksverblijf in het buitenland behoort tot de mogelijkheden.

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

  • een (bijna) afgeronde juridische masteropleiding met een specialisatie in het burgerlijk recht of het staats- en bestuursrecht;
  • een sterke ambitie om wetenschappelijk onderzoek te verrichten;
  • in staat om zelfstandig en in teamverband uw onderzoekswerkzaamheden te verrichten;
  • u beschikt over een goede presentatie en een uitstekende schrijfvaardigheid.

Arbeidsvoorwaarden

  • aanstelling: 1,0 fte
  • het salaris bedraagt € 2.709,- bruto per maand in het eerste jaar en loopt op tot maximaal € 2.972,- bruto per maand (schaal 10) in het derde jaar, op basis van een 38-urige werkweek
  • het salaris is exclusief 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
  • contractduur: 3 jaar
  • UFO-functieprofiel: Promovendus

 
Beoogde datum indiensttreding is 1 september 2019.

Benieuwd naar onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden?

Werkgever

De Radboud Universiteit is een internationaal opererende, studentgerichte onderzoeksuniversiteit met zeven faculteiten. We leiden studenten op tot academici die over de grenzen van hun vak heen kijken. Onze wetenschappers leveren excellent onderzoek en maken hierbij gebruik van state of the art onderzoeksfaciliteiten.

Afdeling

Faculteit der Rechtsgeleerdheid
De vaksectie Bestuursrecht van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid maakt deel uit van de Radboud Universiteit. Kerntaken van de faculteit zijn onderwijs en onderzoek. Het wetenschappelijk onderwijs van de rechtenfaculteit is gericht op het opleiden van allround juristen en op postacademische scholing van juristen. De vaksectie Bestuursrecht draagt zorg voor de bestuursrechtelijke basis van aankomend juristen. In het maatschappelijk leven speelt de overheid een belangrijke rol en op veel gebieden treedt zij regulerend op. Het bestuursrecht is het deel van het recht dat hier toezicht op houdt. Het bestuursrecht is een rechtsgebied waarbij de actualiteit van de dag, nationaal en internationaal, een belangrijke rol speelt. De vaksectie Bestuursrecht participeert in het onderzoekcentrum Staat en Recht (SteR). De vaksectie bestaat uit ongeveer 15 medewerkers.
 
Meer over Faculteit der Rechtsgeleerdheid
Meer over Onderzoekcentrum voor Staat en Recht

Specificaties

  • PhD
  • Recht
  • max. 38 uur per week
  • Universitair
  • 22.13.19

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Comeniuslaan 4, 6525 HP, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interesting for you