Sport Data Steward with focus on data modeling and analysis

Sport Data Steward with focus on data modeling and analysis

Geplaatst Deadline Locatie
13 mei 9 jun Delft

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Sport Data Valley wil dé nationale onderzoeks- en innovatie-insfrastructuur op het gebied van sport data worden. Binnen Sport Data Valley werkt een multidisciplinair team van data stewards, die het aanspreekpunt zijn voor atleten, coaches, embedded scientists en andere geïnteresseerden die sportdata willen verzamelen, opslaan, structureren en/of (laten) analyseren. De data stewards geven advies en helpen bij het maken van technologische keuzes, gebruik van datastandaarden en analysemogelijkheden en voeren eventueel zelf ook analyses uit voor geselecteerde partijen.

Voor de uitbreiding van dit team zoekt TU Delft een data steward met ervaring in het modelleren van data, data analyse, programmeren, data management en aantoonbare affiniteit met de (top)sport omgeving.

 Dit ga je doen:

• Adviseren over het statistisch modelleren en analyseren van data

• Helpen snel inzichtelijk maken van data middels visualisaties/ dashboards

• Adviseren over datamanagement en het FAIR maken van data en metadata

• Koppelen/inter-operabel maken van verschillende databronnen

• Aanleggen van gestructureerde/gestandaardiseerde dataverzamelingen (databases)

Specificaties

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Functie-eisen

Over jou:

• Ervaring in het statistisch modelleren en de analyse van data.

• Afgeronde passende HBO- of WO-opleiding zoals (bio-)statistiek, wiskunde, informatica, business analytics, data science, bewegingswetenschappen (met duidelijke kwantitatieve interesse), business intelligence of kunstmatige intelligentie.

• Ruime ervaring met programmeren, bv. R, Python, Java, SQL.

• Ervaring met data management tools.

• Ervaring met project management software (gebruik van tools zoals redmine, git).

• Uitstekende beheersing van de Engelse en Nederlandse taal.

 

Als data steward werk je vraag-gestuurd en ben je inhoudelijk bezig. Je neemt ook zelf initiatieven, bent analytisch, communicatief en sociaal vaardig, hebt ervaring met het werken in multidisciplinaire teams en affiniteit met het werken in een sport (-wetenschappelijke) omgeving. Jij bent de spin in het web voor de aansluiting met diverse aan SDV gelieerde data science onderzoekers (o.a. aan de TU Delft) en hebt regelmatig contact met de sporters, beleidsmakers en bedrijfspartners waar je intensief mee samenwerkt. Je bent ook betrokken bij het opstarten van het data lab in Scheveningen bij het Sailing Innovation Centre. Ook de data science support voor onderzoekers in het grote landelijke blessurepreventieproject genaamd ‘Citius Altius Sanius’ behoort tot de dagelijkse werkzaamheden.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 2 jaar met uitzicht op verlenging.

De functie heeft een omvang van minimaal 32 (0,8 fte) en maxmaal 38 uur per week (1 fte). In eerste instantie gaat het om een contract voor twee jaar met de mogelijkheid om te verlengen. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring gebaseerd op schaal 9 of 10 (met een maximum van € 4.274,- bruto per maand bij een volledige aanstelling). Daarnaast biedt TU Delft een aantrekkelijk pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een flexibele werkweek, korting bij zorgverzekeraars en de mogelijkheid om jaarlijks een individueel arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen. Het salaris en de arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op de CAO Nederlandse Universiteiten.

 

Afdeling

Faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica

Sport Data Valley (SDV), een initiatief van Sportinnovator, wordt ontwikkeld door een consortium van onderzoeksinstellingen uit Delft, Leiden, Amsterdam en Twente, en wordt gefinancierd door ZonMw. Het TU Delft Sports Engineering Instituut (SEI) is één van de onderzoeksinstellingen in dit consortium, met een focus op het helpen verbeteren van de sportprestaties en blessures helpen voorkomen met behulp van de beschikbare data. Een belangrijke uitdaging binnen de Sports Engineering is hoe beschikbare data te visualiseren en analyseren zodat deze optimaal gebruikt kunnen worden door de sporters, embedded scientists en coaches.

 SDV is het nationale platform voor data en kennis rond sportonderzoek en innovatie. Het SDV-platform biedt toegang tot een grote verzameling sport-specifieke data, de mogelijkheid zelf sportdata toe te voegen en analyses uit te (laten) voeren op deze data. Onderdeel van SDV zijn zes zogenaamde sport data experience labs met loketfunctie, geopend op locatie bij gevestigde en erkende sportnetwerken. Twee labs zijn al operationeel (Thialf Heerenveen en Amsterdam), de derde wordt binnenkort geopend (Tongelreep Eindhoven). Deze netwerken moeten spil zijn in een hecht nationaal topsportecosysteem van atleten, coaches en bedrijven, maar bij voorkeur ook een directe link hebben naar lokale en regionale overheden, maatschappelijke organisaties en kennisinstellingen. In de labs kunnen geïnteresseerden hands-on met een data steward aan de slag, en worden ze ondersteund in het actief werken met de mogelijkheden van data science. De data stewards spelen een actieve expert-rol naar gebruikers en ontwikkelen schaalbare tools en eventuele diensten en producten in samenwerking met (project)partners.

De inzet van data stewards heeft als doel om data te verzamelen, te modelleren en analyseren voor de Sport Data Valley wat ten goede komt aan onderzoek van universiteiten en hogescholen en uiteindelijk alle Nederlandse sporters. Hierbij zal een deel van de tijd van de data steward worden gebruikt om specifieke proof-of-concept use-cases uit te werken, om zo de Sport Data Valley op een gestructureerde manier te vullen met concrete data.

https://www.tudelft.nl/en/eemcs/the-faculty/

Specificaties

  • IT; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Techniek
  • 32—38 uur per week
  • €2835—€4274 per maand
  • HBO+
  • EWI2019-25

Werkgever

Technische Universiteit Delft (TU Delft)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Mekelweg 2, 2628 CD, Delft

Bekijk op Google Maps

Interesting for you