(Junior)onderzoeker Wet tegengaan huwelijksdwang (0,5–0,6 fte)

(Junior)onderzoeker Wet tegengaan huwelijksdwang (0,5–0,6 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
20 mei 31 mei Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 31 mei 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Bij de capgroep Privaatrecht van de Universiteit Maastricht wordt met directe ingang een deeltijd (junior)onderzoeker (0,5-0,6 fte) gezocht voor een half jaar (per direct t/m 30 november 2019) voor de uitvoering van een onderzoek naar de werking van de Wet tegengaan huwelijksdwang in de praktijk.

Functieomschrijving

Al geruime tijd ontwikkelt de Nederlandse overheid maatregelen die beogen tegen te gaan dat mensen onder dwang een huwelijk moeten aangaan. In dat kader trad op 5 december 2015 ook de Wet tegengaan huwelijksdwang in Nederland in werking. Deze wet heeft geleid tot aanscherping van de voorwaarden om in Nederland in het huwelijk te treden (Boek 1 BW), een aanscherping van de regels van erkenning van buitenlandse huwelijken (Boek 10 BW), en extra mogelijkheden om op te treden tegen gedwongen huwelijken. Ruim 3 jaar na de inwerkingtreding wordt geëvalueerd hoe deze wet in de praktijk werkt. De Universiteit Maastricht (Faculteit Rechtsgeleerdheid) zal, samen met het Verwey-Jonker Instituut uit Utrecht, en in opdracht van het WODC (ministerie van Justitie en Veiligheid) dit evaluatieonderzoek uitvoeren. In het kader van dit onderzoek zullen vragenlijsten naar professionals in het veld worden uitgezet, zullen interviews worden afgenomen met ambtenaren, en met juridische en maatschappelijke professionals, en zal jurisprudentie worden onderzocht. Begin november zal het onderzoeksrapport gereed moeten zijn. Van de onderzoeker wordt verwacht dat deze in al deze activiteiten een substantiële rol speelt die op zelfstandige wijze wordt vervuld. In het bijzonder zal het gaan om betrokkenheid bij het ontwikkelen van de vragenlijsten, het voorbereiden, afnemen en analyseren van interviews, het uitvoeren van rechtspraakonderzoek en meeschrijven aan de eindrapportage. Het onderzoeksteam wordt gevormd door mensen van zowel het Verwey-Jonker Instituut als Universiteit Maastricht. De onderzoeker wordt begeleid door de projectleider, Prof. Susan Rutten. De positie biedt een unieke kans om deel te nemen aan juridisch en maatschappelijk relevant praktijkonderzoek, te werken in een interdisciplinair team binnen een inspirerende omgeving.

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

  • LL.M. graad Rechtsgeleerdheid;
  • Goede schrijfvaardigheden;
  • Goed en efficiënt analytisch vermogen;
  • Kan zelfstandig werken en neemt initiatieven;
  • Bij voorkeur: enige interview ervaring;
  • Belangstelling voor maatschappelijke vraagstukken, in het bijzonder omtrent culturele en etnische gemeenschappen;
  • Bij voorkeur: kennis van familierecht en IPR.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: z.s.m. t/m 30 november 2019.

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast gelden voor de UM specifieke bepalingen. Voor meer informatie over arbeidsvoorwaarden en ontwikkelingsmogelijkheden: https://www.maastrichtuniversity.nl/about-um/working-um-0

Het betreft een tijdelijke aanstelling per direct t/m 30 november 2019. De inschaling geschiedt op basis van relevante kennis en ervaring tot maximaal schaal 10 (minimaal € 2.709,00 en maximaal € 4.274,00 bruto per maand bij een fulltime dienstverband). In aanvulling op het maandsalaris zijn een 8% vakantie-uitkering en een 8.3% eindejaarsuitkering van toepassing.

Werkgever

De Universiteit Maastricht (UM), is bekend om haar unieke, innovatieve, probleemgestuurde onderwijssysteem (PGO), dat wordt gekarakteriseerd door een kleinschalige en studentgeoriënteerde benadering. Het onderzoek aan de UM is multidisciplinair en thematisch van aard, en vindt geconcentreerd plaats in onderzoeksinstituten en schools. De UM heeft op dit moment zo'n 18.000 studenten en 4.300 medewerkers. Ten gevolge van het sterke internationale karakter is een groot deel van zowel studenten als medewerkers afkomstig uit het buitenland. De UM bestaat uit: Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, Faculty of Law, School of Business and Economics, Faculty of Science and Engineering, Faculty of Arts and Social Sciences en de Faculty of Psychology and Neuroscience.

http://www.maastrichtuniversity.nl/

Afdeling

Faculteit der Rechtsgeleerdheid

De Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Maastricht verzorgt uitdagend en hoogwaardig juridisch onderwijs voor bachelor- en masterstudenten. De faculteit is een pionier in kleinschalig en innovatief onderwijs en leidt juristen op voor zowel de nationale als de internationale arbeidsmarkt. De faculteit staat in de top 50 van rechtenopleidingen wereldwijd en is met 51% buitenlandse studenten de meest internationale juridische faculteit in Europa. Zij heeft 3000 studenten en ruim 300 medewerkers.

Het onderzoek binnen de faculteit wordt uitgevoerd binnen één van de facultaire onderzoeksinstituten en de Maastricht Graduate School of Law. De focus van het onderzoek ligt op de Europese en internationale aspecten van het recht, mensenrechten, migratie en Law & Tech. De faculteit hecht grote waarde aan zowel fundamenteel als meer praktisch gericht onderzoek en staat bekend om haar stimulerend onderzoeksklimaat.

 

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Recht
  • 19—22.8 uur per week
  • €2709—€4274 per maand
  • Universitair
  • AT2019.188

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Minderbroedersberg 4, 6211 LK, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you