Junior Docent Algemene Sociale Wetenschappen

Junior Docent Algemene Sociale Wetenschappen

Geplaatst Deadline Locatie
28 mei 20 jun Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Heb je een passie voor sociale wetenschappen, en ligt je hart bij het onderwijs? Denk je dat je in staat bent Bachelorstudenten Algemene Sociale Wetenschappen academische vaardigheden bij te brengen, en goed te onderwijzen in sociaal wetenschappelijke onderzoeksmethoden?

Wij zoeken per 15 augustus 2019 een Junior Docent Algemene Sociale Wetenschappen (ASW). Dit is een interdisciplinaire opleiding (Sociologie, Politicologie, Antropologie, Sociale Geografie en Psychologie) van het College Sociale Wetenschappen binnen de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen.  ASW is een dynamische opleiding, die bekend staat om de bijzondere sfeer en het grote enthousiasme voor het onderwijs.

Wat ga je doen?

Onder leiding van een ervaren docent verzorg je hoogwaardig onderwijs in de bachelor Algemene Sociale Wetenschappen.

Je houdt je met name bezig met het:

 • uitvoeren en ontwikkelen van werkcolleges aan eerste- en tweedejaarsstudenten;
 • begeleiden van studenten bij onderzoeksopdrachten;
 • verzorgen en corrigeren van toetsing;
 • assisteren bij het coördineren van cursussen.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Je hebt:

 • uiterlijk per 1 augustus 2019 een master in een van de disciplines van ASW (Sociologie, Politicologie, Antropologie, Sociale Geografie en Psychologie);
 • affiniteit met hoger onderwijs en eventueel ervaring met onderwijs;
 • een goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse taal;
 • een redelijke mondelinge beheersing van de Engelse taal;
 • capaciteiten om ingezet te kunnen worden in verschillende thematische en methodologische vakken;
 • flair om voor de klas te staan;
 • de wens om actief bij te dragen aan een hoge kwaliteit van het bacheloronderwijs;
 • een werkhouding gericht op teamwork, flexibiliteit en communicatie.

Wij zijn in het bijzonder op zoek naar kandidaten met een achtergrond in de psychologie en/of een gedegen kennis van kwantitatieve onderzoeksmethoden.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een tijdelijke aanstelling van 28 uur per week voor de duur van 6 maanden. Bij gebleken geschiktheid, ongewijzigde organisatorische ontwikkelingen, voldoende formatieruimte en financiële middelen is de intentie om het dienstverband te verlengen.
Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en relevante werkervaring, minimaal €2.709 en maximaal €3.123 bruto per maand bij een volledige aanstelling van 38 uur per week (conform schaal 10, trede 0 tot en met 3, Cao Nederlandse Universiteiten). Daarnaast bieden we een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een ruime vakantieregeling en een eindejaarsuitkering en vinden we het belangrijk dat je jezelf blijft ontwikkelen en professionaliseren. We hebben hiervoor uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden. 

Wat bieden we je nog meer?

Een uitdagende werkplek met afwisselende werkzaamheden en volop ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling bij een inspirerende organisatie. De Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen speelt een leidende rol in het adresseren van de grote maatschappelijke uitdagingen waar de wereld, Nederland en Amsterdam mee worden geconfronteerd, nu en in de toekomst.

Werken bij de UvA betekent werken in een kritisch, onafhankelijk, innovatief en internationaal klimaat, met een open sfeer en een sterke betrokkenheid bij Amsterdam en de (internationale) samenleving.

Werkgever

Universiteit van Amsterdam

Met meer dan 5000 werknemers, 30.000 studenten en een budget van ruim 600 miljoen euro, is de Universiteit van Amsterdam (UvA) een intellectueel knooppunt binnen Nederland. De UvA heeft zeven faculteiten waar onderwijs en onderzoek plaatsvinden op het gebied van geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, economie en bedrijfskunde, rechtsgeleerdheid, natuurwetenschappen, geneeskunde en tandheelkunde. Midden in Amsterdam, op locaties waar disciplines samenkomen en elkaar beïnvloeden.  

De studenten en medewerkers van de UvA zijn onafhankelijke denkers en competente rebellen. Zij durven het aan om dogma’s in twijfel te trekken en nemen geen genoegen met simpele antwoorden of standaardoplossingen. Werken bij de UvA betekent werken in een onafhankelijk, creatief, innovatief en internationaal klimaat. Kenmerkend is de open sfeer en een authentieke betrokkenheid met de stad Amsterdam en de samenleving.

http://www.uva.nl/home

Afdeling

Afdeling Pedagogische Wetenschappen

De afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen (POW) van de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen is verantwoordelijk voor het onderwijs en onderzoek in de pedagogische en onderwijswetenschappen van de UvA. Medewerkers van de afdeling participeren in het College of Child Development and Education (bacheloronderwijs Pedagogische wetenschappen, Onderwijswetenschappen en Universitaire Pabo van Amsterdam [UPvA]), de Graduate School of Child Development and Education (Pedagogische wetenschappen, Onderwijswetenschappen, lerarenopleiding , de Researchmaster Child Development and Education en PhD-opleiding), het Research Institute of Child Development and Education (pedagogisch en onderwijskundig onderzoek) en Research Priority Area Yield (multidisciplinair onderzoek naar de menselijke ontwikkeling).

https://www.uva.nl/faculteit/faculteit-der-maatschappij-en-gedragswetenschappen/organisatie-en-contact/disciplines/pedagogische-en-onderwijswetenschappen/pedagogische-en-onderwijswetenschappen.html

Specificaties

 • Onderwijs
 • Gedrag en maatschappij
 • max. 28 uur per week
 • €2709—€3123 per maand
 • Universitair
 • 19-342

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Spui 21, 1012 WX, Amsterdam

Bekijk op Google Maps