Promovendus bij Europese multicenter medicijnenstudie bij cataractpatiënten

Promovendus bij Europese multicenter medicijnenstudie bij cataractpatiënten

Geplaatst Deadline Locatie
7 jun 23 jun Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De Universiteitskliniek voor Oogheelkunde Maastricht UMC+ is op zoek naar een promovendus voor een grote Europese multicenter studie waarin de effectiviteit van ontstekingsremmende medicatie na staaroperaties wordt onderzocht

Functieomschrijving

De Effectiveness of Periocular anti-inflammatory drug Injection in CATaract surgery (EPICAT) study is een Europese multicenter studie waarin bij 540 patiënten wordt onderzocht of ontstekingsremmende medicatie die wordt toegediend tijdens een staaroperatie, effectief en kosteneffectief is t.o.v. van de standaardbehandeling waarbij de patiënt na de operatie gedurende enkele weken oogdruppels gebruikt. Het is een uitdagende, baanbrekende studie die in potentie grote gevolgen kan hebben voor de preventieve behandeling van staarpatiënten. Patiënten worden geïncludeerd in 4 Europese landen. De studie wordt gecoördineerd vanuit de Universiteitskliniek voor Oogheelkunde en bekostigd door de European Society of Cataract and Refractive Surgeons (ESCRS). Onder begeleiding van internationaal gerenommeerde experts op dit vakgebied wordt de onderzoeker direct betrokken bij de organisatie en uitvoering van de studie, de klinische analyse en de statistische bewerking van de gegevens. De resultaten zullen door de onderzoeker gepresenteerd worden op nationale en internationale congressen en gepubliceerd worden in wetenschappelijke tijdschriften uitmondend in een proefschrift.

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

  • Je hebt een afgeronde opleiding in geneeskunde, biomedische wetenschappen, farmacie of een aanverwant vakgebied.Je bent enthousiast met (aantoonbare) belangstelling voor (patiëntgebonden) onderzoek.
  • Je bent proactief, nauwkeurig en een harde werker.
  • Je hebt goede organisatorische vaardigheden (netwerker) en kunt goed zelfstandig functioneren.
  • Je hebt een goede beheersing van het Nederlands en Engels (zowel schriftelijk als mondeling).

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 4 jaar.

Tijdelijk dienstverband voor de periode van 4 jaar. Het maandsalaris bedraagt € 2.325- bruto per maand in het eerste jaar oplopend tot 2.972,- per maand in het vierde jaar, conform het promovendi salaris CAO Nederlandse Universiteiten. Elk jaar vindt er een beoordeling plaats. De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie raadpleeg de website www.maastrichtuniversity.nl

Werkgever

Universiteit Maastricht

De Universiteit Maastricht (UM), is bekend om haar unieke, innovatieve, probleemgestuurde onderwijssysteem (PGO), dat wordt gekarakteriseerd door een kleinschalige en studentgeoriënteerde benadering. Het onderzoek aan de UM is multidisciplinair en thematisch van aard, en vindt geconcentreerd plaats in onderzoeksinstituten en schools. De UM heeft op dit moment zo'n 18.000 studenten en 4.300 medewerkers. Ten gevolge van het sterke internationale karakter is een groot deel van zowel studenten als medewerkers afkomstig uit het buitenland. De UM bestaat uit: Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, Faculty of Law, School of Business and Economics, Faculty of Science and Engineering, Faculty of Arts and Social Sciences en de Faculty of Psychology and Neuroscience.

http://www.maastrichtuniversity.nl/

Specificaties

  • PhD
  • Gezondheid
  • 36—40 uur per week
  • €2325—€2972 per maand
  • AT2019.204

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

P. Debyelaan 25, 6229 HX, Maastricht

Bekijk op Google Maps