Analist Analytische chemie – preparatieve isolatie en LC-MS

Analist Analytische chemie – preparatieve isolatie en LC-MS

Geplaatst Deadline Locatie
5 jun 23 jul Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 23 jul 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Het Swammerdam Institute for Life Sciences (SILS) zoekt ter ondersteuning van de groepen Plantenhormoonbiologie en Plantenfysiologie een analist, die verantwoordelijk is voor het kwantitatief analyseren (en isoleren) van signaalstoffen en (andere) hormonen in planten.

De recent opgerichte groep Plant Hormone Biology onderzoekt de rol van plantenhormonen en andere signaalmoleculen in de communicatie van planten met andere organismen. Een van de onderwerpen die we bestuderen zijn parasitaire planten. Ze vormen een grote bedreiging voor de landbouw in grote delen van de wereld, en vooral op het Afrikaanse continent. In een project dat wordt gefinancierd door de Bill & Melinda Gates Foundation, Promise, onderzoeken we met een aantal partners in Nederland en de Verenigde Staten of het Striga-probleem (een van de belangrijkste parasitaire onkruiden) kan worden aangepakt via micro-organismes op de wortels van de gastheer sorghum. We onderzoeken hoe de plant door de afscheiding van wortel exudaten, bestaande uit honderden verschillende moleculen, de gemeenschap van micro-organismen op haar wortels vormt en zo wellicht Striga onderdrukt.

Je werkt samen met een postdoc die verantwoordelijk is voor metabolomics op sorghumwortelexudaten en een analist die verantwoordelijk is voor de assays met planten en parasitaire planten. Je helpt met de implementatie van preparatieve LC(-MS) isolatie in de groep en de interactie met externe NMR-specialisten.

Metabolieten / massa's die voortkomen uit de statistische analyses van onze omics-gegevens als kandidaten die het wortelmicrobioom en / of Striga-resistentie in sorghum beïnvloeden, zullen worden geïsoleerd met behulp van preparatieve methoden, geïdentificeerd met NMR (in samenwerking met externe chemici) en beoordeeld op hun effect op Striga en micro-organismen.

Je zult bijdragen aan het voorbereiden en analyseren van wortelexudaten op LC-QTOF (metabolomics) en LC-triple quad-MS (targeted analyse van strigolactonen).

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Je beschikt over:

  • een opleiding tot analist op hbo-niveau;
  • expertise in/ervaring met analytische chemie met name preparatieve LC(-MS) isolatie/scheiding;
  • goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal;
  • een flexibele instelling; je bent een teamplayer;
  • de capaciteit om promovendi en studenten aan te spreken op hun verantwoordelijkheid.

Ervaring met UPLC-QTOF-MS en UPLC-triple-quad LC-MS en LC-MS-analyse, zoals UPLC-QTOF-MS en UPLC-triple-quad LC-MS strekt tot aanbeveling.

Verder ben je bereid samen met andere analisten een lab te managen. Je draagt dan ook medeverantwoordelijkheid met de andere analisten van de groep voor een goede organisatie van het lab en toezicht op de promovendi. Daarbij ben je accuraat, zelfstandig en weet je prioriteiten te stellen.

Arbeidsvoorwaarden

Je wordt aangesteld in tijdelijke dienst voor een jaar ter beoordeling van de geschiktheid voor de functie. Na een positieve beoordeling wordt het dienstverband, bij een fulltime aanstelling, met een jaar verlengd. De functie wordt, afhankelijk van de opgedragen taken, ingedeeld in schaal 7 of 8. Het salaris bedraagt bij aanvang, afhankelijk van opgedragen taken, opleiding en ervaring, minimaal €2.261 tot maximaal €3.445 bruto per maand op basis van volledige werktijd. De UvA biedt een marktconform salaris met 8.3% eindejaarsuitkering en 8% vakantiegeld. De Cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

Werkgever

Universiteit van Amsterdam

Met meer dan 5000 werknemers, 30.000 studenten en een budget van ruim 600 miljoen euro, is de Universiteit van Amsterdam (UvA) een intellectueel knooppunt binnen Nederland. De UvA heeft zeven faculteiten waar onderwijs en onderzoek plaatsvinden op het gebied van geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, economie en bedrijfskunde, rechtsgeleerdheid, natuurwetenschappen, geneeskunde en tandheelkunde. Midden in Amsterdam, op locaties waar disciplines samenkomen en elkaar beïnvloeden.  

De studenten en medewerkers van de UvA zijn onafhankelijke denkers en competente rebellen. Zij durven het aan om dogma’s in twijfel te trekken en nemen geen genoegen met simpele antwoorden of standaardoplossingen. Werken bij de UvA betekent werken in een onafhankelijk, creatief, innovatief en internationaal klimaat. Kenmerkend is de open sfeer en een authentieke betrokkenheid met de stad Amsterdam en de samenleving.

http://www.uva.nl/home

Afdeling

Swammerdam Institute for Life Sciences

Het Swammerdam Institute for Life Sciences (SILS) is een van de grootste institituten van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica. De ongeveer 230 medewerkers werken in 15 onderzoeksgroepen die excellent onderzoek doen rondom drie thema’s:

  1. Green Life Sciences;
  2. Neurosciences;
  3. Cell & Systems Biology en
  4. Microbiology.

Binnen het thema Green Life Sciences zijn er vijf leerstoelgroepen die onderzoek doen aan planten: Plantenfysiologie, Fytopathologie, Ontwikkelingsgenetica, Plantencelbiologie en Plantenhormoonbiologie. De recent opgerichte groep Plant Hormone Biology onderzoekt de rol van plantenhormonen en andere signaalmoleculen in de communicatie van planten met andere organismen. Een van de onderwerpen die we bestuderen zijn parasitaire planten. Ze vormen een grote bedreiging voor de landbouw in grote delen van de wereld, en vooral op het Afrikaanse continent. In een project dat wordt gefinancierd door de Bill & Melinda Gates Foundation, Promise, onderzoeken we met een aantal partners in Nederland en de Verenigde Staten of het Striga-probleem (een van de belangrijkste parasitaire onkruiden) kan worden aangepakt via micro-organismes op de wortels van de gastheer sorghum. We onderzoeken hoe de plant door de afscheiding van wortel exudaten, bestaande uit honderden verschillende moleculen, de gemeenschap van micro-organismen op haar wortels vormt en zo wellicht Striga onderdrukt.

https://sils.uva.nl/?1557397526741

Specificaties

  • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair); Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Natuurwetenschappen
  • max. 38 uur per week
  • €2261—€3445 per maand
  • HBO
  • 19-360

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Spui 21, 1012 WX, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you