Analist Analytische chemie – GC/LC-MS

Analist Analytische chemie – GC/LC-MS

Geplaatst Deadline Locatie
5 jun 23 jul Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 23 jul 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Het Swammerdam Institute for Life Sciences (SILS) zoekt ter ondersteuning van de groepen Plantenhormoonbiologie en Plantenfysiologie een analist, die verantwoordelijk is voor het kwantitatief analyseren (en isoleren) van signaalstoffen en (andere) hormonen in planten.

Je zult een belangrijke rol spelen in het beheer van onze LC- en GC-massaspectrometers en de kwantitatieve analyse (en identificatie) van signaalstoffen van planten. Die analyses ondersteunen het werk aan de opheldering van de biosynthese van die signaalstoffen en het begrijpen van hun rol in de plant. Aan deze onderwerpen werken een aantal  PhDs en post-docs. Ook zal er een post-doc betrokken zijn bij het opzetten van nieuwe LC-MS analyse protocollen. Je draagt bij aan dat onderzoek door het beheer van de 2 GC-MSen en 2 triple-quad LC-MSen, de ondersteuning van deze mensen en door het zelfstandig aanpakken van deelprojecten. Hiervoor zijn technieken nodig als (optimalisatie van) extractie, zuivering en analyse met behulp van Multiple Reaction Monitoring (MRM) triple-quad LC-MS en (derivatisering) GC-MS. Voor de identificatie van  nieuwe signaalstoffen en onbekende producten van enzymreacties zal het ook nodig zijn om verbindingen te isoleren en identificeren. Ervaring met preparatieve LC/GC(-MS) strekt daarom tot aanbeveling. Je draagt mede-verantwoordelijkheid voor een goede organisatie van het lab en helpt mee met de dagelijkse ondersteuning van PhD's.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Je hebt:

  • een opleiding tot analist op hbo-niveau;
  • goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal;
  • ervaring met analytisch chemische technieken als GC-MS, MRM-LC-MS/MS en preparatieve zuivering.

Affiniteit met biochemie en metabolisme van planten strekt tot aanbeveling. Je bent een teamplayer met een flexibele instelling en vindt het geen probleem PhD kandidaten en studenten aan te spreken op hun verantwoordelijkheid. Je bent bereid samen met andere analisten een lab te managen. Daarbij ben je accuraat, zelfstandig en weet je prioriteiten te stellen.

Arbeidsvoorwaarden

De aanstelling is in tijdelijke dienst voor de duur van een jaar en wordt na gebleken geschiktheid voor de functie, blijkend uit een positieve beoordeling over je functioneren, aansluitend verlengd met 2 jaar. Gedurende de aanstelling zal worden bekeken of de duur van de aanstelling na 3 jaar nogmaals verlengd kan worden.

Het salaris bedraagt bij aanvang minimaal €2.261 en maximaal €3.445 bruto per maand (schaal 7 of 8, afhankelijk van opleiding, werkervaring en de taken die aan je opgedragen kunnen worden) op basis van de volledige werktijd (38 uur).

Wij bieden een positie in een stimulerende academische omgeving en een dynamische, internationale atmosfeer. De Cao Nederlandse Universiteiten is van toepassing.

Werkgever

Universiteit van Amsterdam

Met meer dan 5000 werknemers, 30.000 studenten en een budget van ruim 600 miljoen euro, is de Universiteit van Amsterdam (UvA) een intellectueel knooppunt binnen Nederland. De UvA heeft zeven faculteiten waar onderwijs en onderzoek plaatsvinden op het gebied van geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, economie en bedrijfskunde, rechtsgeleerdheid, natuurwetenschappen, geneeskunde en tandheelkunde. Midden in Amsterdam, op locaties waar disciplines samenkomen en elkaar beïnvloeden.  

De studenten en medewerkers van de UvA zijn onafhankelijke denkers en competente rebellen. Zij durven het aan om dogma’s in twijfel te trekken en nemen geen genoegen met simpele antwoorden of standaardoplossingen. Werken bij de UvA betekent werken in een onafhankelijk, creatief, innovatief en internationaal klimaat. Kenmerkend is de open sfeer en een authentieke betrokkenheid met de stad Amsterdam en de samenleving.

http://www.uva.nl/home

Afdeling

Swammerdam Institute for Life Sciences

Het Swammerdam Institute for Life Sciences (SILS) is een van de grootste institituten van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica. De ongeveer 230 medewerkers werken in 15 onderzoeksgroepen die excellent onderzoek doen rondom drie thema’s:

  1. Green Life Sciences;
  2. Neurosciences;
  3. Cell & Systems Biology en
  4. Microbiology.

Binnen het thema Green Life Sciences zijn er vijf leerstoelgroepen die onderzoek doen aan planten: Plantenfysiologie, Moleculaire Fytopathologie, Ontwikkelingsgenetica, Plantencelbiologie en Plantenhormoonbiologie. De Plantenhormoonbiologie en Plantenfysiologie groepen onderzoeken de rol van plantenhormonen en andere – vluchtige en niet-vluchtige - signaalstoffen in de communicatie van planten met andere organismes. Een voorbeeld van dit soort signaalstoffen voor communicatie in het wortelmilieu, zijn de strigolactonen. Deze zijn werkzaam in heel lage concentraties en worden gebruikt door de vrienden van planten, de symbiotische arbusculaire mycorrhiza schimmels, voor het detecteren van een waardplant, maar ook door de vijanden van planten, parasitaire planten, die de strigolactonen als kiemstimulant gebruiken. Daar bovenop hebben de strigolactonen een endogene functie in de plant, als plantenhormoon dat de vertakking en wortelarchitectuur stuurt.  De Plantenhormoonbiologie en Plantenfysiologie groepen onderzoeken deze en andere signaal moleculen met een internationaal multi-disciplinair team bestaande uit post-docs, Phds en analisten met expertises variërend van analytische chemie tot biochemie en moleculaire biologie. 

https://sils.uva.nl/?1557397526741

Specificaties

  • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair); Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Natuurwetenschappen
  • max. 38 uur per week
  • €2261—€3445 per maand
  • HBO
  • 19-361

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Spui 21, 1012 WX, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you