Postdoctoraal onderzoeker Onderwijswetenschappen 3

Postdoctoraal onderzoeker Onderwijswetenschappen 3

Geplaatst Deadline Locatie
18 jun 5 jul Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 5 jul 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Ben jij een gedreven onderzoeker, met interesse in het thema burgerschapsonderwijs?

De afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen zoekt per 1 augustus 2019 een postdoctoraal onderzoeker.

Wat ga je doen?

Het onderzoek betreft een landelijk onderzoek naar de stand van zaken van het burgerschapsonderwijs van scholen en de burgerschapscompetenties van leerlingen in het basisonderwijs, dat als onderdeel van een peilingsonderzoek in samenwerking met andere partners en in opdracht van de Inspectie van het Onderwijs wordt uitgevoerd. Centraal staat het in kaart brengen de burgerschapscompetenties van leerlingen in groep acht van de basisschool en de ontwikkeling van instrumenten die daarvoor nodig zijn, en de beschrijving van het burgerschapsonderwijs van scholen. Het onderzoek heeft een sterk kwantitatief karakter, en bevat tevens enkele kwalitatieve onderdelen. De werkzaamheden bestaan uit instrumentontwikkeling, gegevensverzameling, analyse en rapportage. Het coördineren en aansturen van werkzaamheden en de samenwerkende partners is een belangrijk onderdeel van de functie. Jouw rol bestaat daarbij uit het:

  • coördineren van de uitvoering van de gegevensverzameling, analyse en rapportage;
  • meewerken aan de organisatie en uitvoering van de gegevensverzameling;
  • meewerken aan de organisatie en uitvoering van analyses en rapportage.

Daarnaast ben je het aanspreekpunt voor scholen en alle bij het project betrokken onderzoekers.

Specificaties

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Functie-eisen

Je hebt:

  • een afgeronde dissertatie binnen de Onderwijswetenschappen of sociale wetenschappen, bij voorkeur op een voor het thema relevant terrein;
  • affiniteit met het thema van onderzoek;
  • ervaring met (grootschalige) kwantitatieve gegevensverzameling;
  • ervaring met samenwerking met partners in de onderwijspraktijk, en het managen van complexe trajecten;
  • uitstekende onderzoeksvaardigheden blijkend uit publicaties in internationale tijdschriften, bij voorkeur op een voor het thema relevant terrein.

Je bent:

  • niet bang voor het werken met kwantitatieve onderzoeksmethoden;
  • goed in communiceren, organiseren en samenwerken.​

Arbeidsvoorwaarden

HHet betreft een tijdelijke aanstelling van 20 uur per week voor de duur van 16 maanden. Een combinatie met het verrichten van werkzaamheden voor ander onderzoek naar burgerschapsonderwijs behoort tot de mogelijkheden. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en relevante werkervaring, minimaal €3.637 en maximaal €4.978 bruto per maand bij een volledige aanstelling van 38 uur per week (conform schaal 11, Cao Nederlandse Universiteiten). Daarnaast bieden we een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een ruime vakantieregeling en een eindejaarsuitkering en vinden we het belangrijk dat je jezelf blijft ontwikkelen en professionaliseren. We hebben hiervoor uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden.

Wat bieden we je verder?

Een uitdagende werkplek met afwisselende werkzaamheden en volop ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling bij een inspirerende organisatie. De Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen speelt een leidende rol in het adresseren van de grote maatschappelijke uitdagingen waar de wereld, Nederland en Amsterdam mee worden geconfronteerd, nu en in de toekomst.

Werken bij de UvA betekent werken in een kritisch, onafhankelijk, innovatief en internationaal klimaat, met een open sfeer en een sterke betrokkenheid bij Amsterdam en de (internationale) samenleving.

Werkgever

Universiteit van Amsterdam

Met meer dan 5000 werknemers, 30.000 studenten en een budget van ruim 600 miljoen euro, is de Universiteit van Amsterdam (UvA) een intellectueel knooppunt binnen Nederland. De UvA heeft zeven faculteiten waar onderwijs en onderzoek plaatsvinden op het gebied van geesteswetenschappen, sociale wetenschappen, economie en bedrijfskunde, rechtsgeleerdheid, natuurwetenschappen, geneeskunde en tandheelkunde. Midden in Amsterdam, op locaties waar disciplines samenkomen en elkaar beïnvloeden.  

De studenten en medewerkers van de UvA zijn onafhankelijke denkers en competente rebellen. Zij durven het aan om dogma’s in twijfel te trekken en nemen geen genoegen met simpele antwoorden of standaardoplossingen. Werken bij de UvA betekent werken in een onafhankelijk, creatief, innovatief en internationaal klimaat. Kenmerkend is de open sfeer en een authentieke betrokkenheid met de stad Amsterdam en de samenleving.

http://www.uva.nl/home

Afdeling

Afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen

De Afdeling Pedagogische en Onderwijswetenschappen geeft invulling aan het onderwijs en onderzoek in de pedagogische en onderwijswetenschappen van de UvA. Het onderzoek wordt uitgevoerd binnen het Research Institute of Child Development and Education (pedagogisch en onderwijskundig onderzoek) en Research Priority Area Yield (multidisciplinair onderzoek naar menselijke ontwikkeling). De medewerker maakt deel uit van de programmagroep Onderwijskunde, en meer specifiek het onderzoeksprogramma rond onderwijs en burgerschap onder leiding van prof. dr. A.B. Dijkstra. Binnen de programmagroep wordt onderzoek gedaan naar de invloed van onderwijsbeleid, schoolorganisatie en leeromgeving op onderwijsleerprocessen, waaronder naar de kenmerken en effecten van burgerschapsonderwijs.

http://www.uva.nl/faculteiten/faculteit-der-maatschappij-en-gedragswetenschappen/disciplines/pedagogische-en-onderwijswetenschappen/pedagogische-en-onderwijswetenschappen.html?origin=ZVZVVv%2BBSZS6ly4

Specificaties

  • Postdoc
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 20 uur per week
  • €3637—€4978 per maand
  • Gepromoveerd
  • 19-410

Werkgever

Universiteit van Amsterdam (UvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Spui 21, 1012 WX, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you