Griffier / Ambtelijk secretaris Universiteitsraad

Griffier / Ambtelijk secretaris Universiteitsraad

Geplaatst Deadline Locatie
19 jun 30 jun Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren.

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Universiteit Leiden, het Bestuursbureau van de Universiteit Leiden, directie Algemeen Bestuurlijke en Juridische Zaken zoekt een Griffier / Ambtelijk secretaris Universiteitsraad

Functieomschrijving

Als griffier vormt u de spin in het web voor de Universiteitsraad, waardoor u in belangrijke mate bijdraagt aan het functioneren van de universiteitsdemocratie.

De Universiteitsraad (UR) geeft als centraal medezeggenschapsorgaan van de universiteit een stem aan het personeel en de studenten van de Universiteit Leiden. De gekozen zestien leden ontwikkelen nieuwe ideeën, adviseren het College van Bestuur gevraagd en ongevraagd op alle beleidsterreinen en beslissen mee over belangrijke onderwerpen.

De UR wordt ambtelijk ondersteund door de griffier, welke het organisatorisch hart vormt van de UR. De griffier onderhoudt hierbij nauw contact met raadsleden en stakeholders in de organisatie, en werkt nauw samen met de onafhankelijk voorzitter van de UR. Voornaamste taken zijn:

 • Procesmatige en administratieve ondersteuning, zoals het organiseren en verslagleggen van de vergaderingen van de UR, de raadscommissies en de Overlegvergaderingen van de UR met het CvB;
 • Inhoudelijke ondersteuning, zoals het bewaken van de rechten van de UR en de procedures voor besluitvorming, zoals vastgelegd in de wet (WHW hoofdstuk 9), het Reglement voor de UR en het Reglement van Orde.

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

 • Hbo/wo-niveau;
 • Ervaring in een soortgelijke functie, bij voorkeur in een hoger onderwijs-omgeving;
 • Planmatige en georganiseerde werkwijze;
 • Kwaliteitszin, flexibel en stressbestendig;
 • Integere, professionele, dienstverlenende werkhouding;
 • Organisatorisch en politiek bestuurlijk sensitief;
 • Zeer goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden, inclusief verslaglegging in het Nederlands en Engels.
 • De werkdagen zijn maandag, dinsdag en donderdag; flexibiliteit hierbij is gewenst.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een tijdelijk dienstverband voor de periode van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren. Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten.

Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 2.709,- en maximaal € 4.274,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (salarisschaal 10).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kunt u nalezen op https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij.

Werkgever

Universiteit Leiden

Innovatief, intercultureel, internationaal. Daar staat Universiteit Leiden voor. Sinds 1575 levert zij een prominente bijdrage aan welvaart, welzijn en cultuur. In een klimaat waar iedereen zijn talent kan ontwikkelen, zonder ideologische, culturele religieuze of andere beperkingen. Kleinschalig en persoonlijk van opzet.

Universiteit Leiden werkt samen met vooraanstaande universiteiten in de League of European Research Universities(LERU). Ontdek de vrijheid van geest, dagelijks uitgedragen door studenten, wetenschappers, en medewerkers. Universiteit Leiden, een inspirerende werkomgeving met een academische traditie.

https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij

Afdeling

Bestuursbureau

Het Bestuursbureau ondersteunt het College van Bestuur en draagt zorg voor de voorbereiding van beleid en de uitvoering van besluiten. Hierbij onderhoudt het Bestuursbureau nauwe relaties met faculteiten en expertisecentra. Op een aantal terreinen zoals financiën, personeel, juridische zaken en strategische communicatie heeft het Bestuursbureau ook een serviceverlenende rol voor de gehele organisatie.

http://organisatie.leidenuniv.nl/bestuursbureau/

Specificaties

 • Beleid- en staf; Juridisch
 • 18—22 uur per week
 • €2709—€4274 per maand
 • HBO+
 • 19-295

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Langegracht 70, 2312 NV, Leiden

Bekijk op Google Maps