Facultair Onderwijscoördinator

Facultair Onderwijscoördinator

Geplaatst Deadline Locatie
2 jul 17 jul Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 17 jul 2019).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Universiteit Leiden, de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen, afdeling Science Onderwijs en Studentenzaken (SOSZ), zoekt een Facultair Onderwijscoördinator

Functieomschrijving

Vind jij het leuk om de spin in het web te zijn in onze onderwijsorganisatie? Houd je ervan om met verschillende projecten tegelijkertijd bezig te zijn? Kom dan ons team versterken in de functie van facultair onderwijscoördinator! Het onderwijs van de faculteit is volop in ontwikkeling en als facultair onderwijscoördinator draag je daar je steentje aan bij. Het implementeren van de onderwijsvisie, het professionaliseren van de dienstverlening en optimalisatie en harmonisatie van onderwijs logistiek processen maken daar onderdeel van uit. Je fungeert als schakel tussen onder meer collega’s binnen SOSZ, opleidingscoördinatoren, studieadviseurs, instituutsmanagers en collega’s van centrale diensten. In onze complexe organisatie met 8 bachelor- en 13 masteropleidingen en 5000 studenten, is dat een spannend en uitdagend proces.

Je werkzaamheden bestaan onder andere uit:

  • Coördineren van, en adviseren over, opleidingsoverstijgende processen als roostering, het opstellen van de Onderwijs- en Examenregeling, de totstandkoming van de E-studiegids;
  • Ondersteunen van het hoofd SOSZ en de opleidingen in onderwijscoördinatie en –beleid;
  • Leveren van periodieke managementrapportages en analyseren en interpreteren van de gegevens;
  • Leveren van rapportages ten behoeve van de onderwijsfinanciering, in samenwerking met de afdeling financiën en de instituten;
  • Vertegenwoordigen van de faculteit in universitaire overleggen, waaronder het harmonisatietraject roostering, en mede zorg dragen voor implementatie van beleid en processen;
  • Zorgen voor verdere optimalisering van werkprocessen in combinatie met de te gebruiken systemen;
  • Faciliteren van facultaire overleggen als het opleidingscoördinatorenoverleg.

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

  • Wij zoeken een collega die goed kan samenwerken, verbindingen legt en een goede gesprekspartner is voor onze opleidingen;
  • Je vindt het leuk om kwantitatieve managementinformatie te vertalen naar beleid en praktijk;
  • Je hebt ervaring met proces- en projectmatig werken, en hebt hierbij oog voor zowel de details als het grotere geheel;
  • Je beschikt over academisch werk- en denkniveau;
  • Affiniteit met de exacte wetenschappen en ervaring in het hoger onderwijs is een pré;
  • Uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden, zowel in het Engels als in het Nederlands;
  • Competenties: Analytisch, overtuigingskracht, verbindend, oplossingsgericht, initiatiefrijk, organisatiesensitief, secuur en stressbestendig.

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een tijdelijk dienstverband voor de periode van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren. Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal €2.709 en maximaal € 4.274 bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 10).

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden.  Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof, sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kun je nalezen op: www.werkenbij.leidenuniv.nl.

Werkgever

Universiteit Leiden

Innovatief, intercultureel, internationaal. Daar staat Universiteit Leiden voor. Sinds 1575 levert zij een prominente bijdrage aan welvaart, welzijn en cultuur. In een klimaat waar iedereen zijn talent kan ontwikkelen, zonder ideologische, culturele religieuze of andere beperkingen. Kleinschalig en persoonlijk van opzet.

Universiteit Leiden werkt samen met vooraanstaande universiteiten in de League of European Research Universities(LERU). Ontdek de vrijheid van geest, dagelijks uitgedragen door studenten, wetenschappers, en medewerkers. Universiteit Leiden, een inspirerende werkomgeving met een academische traditie.

https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij

Afdeling

Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen

De faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen is een toonaangevende faculteit waarin medewerkers en studenten werken in een dynamische, internationale omgeving en waar persoonlijke en academische ontwikkeling hoog in het vaandel staan. Onze mensen worden geïnspireerd door nieuwsgierigheid, om zo fundamentele kennis te vergroten en over grenzen heen te kijken. Voor de wetenschap, én om een bijdrage te leveren aan grote maatschappelijke uitdagingen van morgen.

Het onderzoek binnen de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen varieert van wiskunde, informatica, sterrenkunde, natuurkunde, scheikunde en biofarmaceutische wetenschappen tot aan biologie en milieuwetenschappen en is belegd bij acht instituten. Die verzorgen tevens acht bachelor- en dertien masteropleidingen. De faculteit is de afgelopen jaren sterk gegroeid en telt meer dan 2200 medewerkers en 5000 studenten. We zijn gesitueerd in het hart van het Bio Science Park, één van Europa’s grootste scienceparken, waar universiteit en bedrijfsleven elkaar ontmoeten.

Science Onderwijs en Studentenzaken (SOSZ) ondersteunt en faciliteert de onderwijsorganisatie van de gehele faculteit. Allerlei onderwijs gerelateerde vraagstukken komen in deze afdeling samen. SOSZ bevat de volgende onderdelen: de Studenten Administratie, het Science International Office, team ICT&Onderwijs, Facultaire onderwijscoördinatie, Onderwijsbeleid en -kwaliteitszorg, Career Services en de coördinatie van het Honours College. Het totale team bestaat uit 21 medewerkers. De facultair onderwijscoördinator wordt aangestuurd door het hoofd SOSZ.

https://www.universiteitleiden.nl/en/science

Specificaties

  • Onderwijs; Management
  • 36—40 uur per week
  • €2709—€4274 per maand
  • Universitair
  • 19-304

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Einsteinweg 55, 2333 CC, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interesting for you