2 Archivisten (m/v)

2 Archivisten (m/v)

Geplaatst Deadline Locatie
14 jul 1 sep Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 1 sep 2017).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De afdeling Collecties zoekt voor dit project 2 Archivisten (m/v) voor 38 uur per week (1 fte) voor de duur van 2 jaar.

Functieomschrijving

Je ordent en beschrijft de archieven van de FNV, het NVV en de daarmee verbonden vakbonden, organisaties en medewerkers. Je werkt daarbij nauwkeurig, snel en doortastend en schrikt niet van grote hoeveelheden. Je kunt je goed aan de planningen houden en blijft het overzicht behouden. Je ideeën om materiaal efficiënter te verwerken worden op prijs gesteld. Je werkt in een team van projectmedewerkers onder begeleiding van ervaren collega’s die bereid zijn je te helpen waar nodig.

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

Je hebt een relevante opleiding afgerond op Hbo-niveau (bij voorkeur de Reinwardt Academie) of je beschikt over kennis en ervaring op een vergelijkbaar niveau. Je bent vertrouwd met informatietechnologie en het gebruik van internationale beschrijvingsstandaarden, met name EAD. Je werkt vlot en nauwkeurig en je kan goed binnen een vastgestelde planning werken.

Arbeidsvoorwaarden

De aanstelling bij het IISG is voor de duur van twee jaar. Het salaris bedraagt afhankelijk van relevante werkervaring minimaal  € 2161,- en maximaal € 3292,- bruto per maand (schaal 7/8 CAO-Nederlandse Universiteiten) bij een fulltime-aanstelling. Het IISG biedt aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8,3 % eindejaarsuitkering, 8% vakantie-uitkering, een goede pensioenregeling en 6 weken vakantie op jaarbasis.

Werkgever

IISG - KNAW

Het KNAW Humanities Cluster is een samenwerkingsverband van drie instituten van de KNAW waarin geesteswetenschappelijk onderzoek (geschiedenis, etnologie, letterkunde, taalkunde) wordt verricht met toepassing van geavanceerde methoden, waarbij informatica een belangrijke rol speelt.

Het KNAW Humanities Cluster omvat het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis, het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis en het Meertens Instituut. Zij delen één bedrijfsbureau, dat de bedrijfsvoering van het Humanities Cluster als geheel en van de drie afzonderlijke instituten verzorgt en ondersteunt. 

Het IISG doet geavanceerd onderzoek naar de geschiedenis van werk, werkenden en arbeidsverhoudingen op mondiale schaal en verzamelt daartoe gegevens, die ook ter beschikking worden gesteld aan andere onderzoekers.

Afdeling

In samenwerking met de FNV voert het IISG een groot project uit om het historisch erfgoed van de FNV en haar voorlopers veilig te stellen en toegankelijk te maken. In dat kader worden de archieven en andere historische collecties van de vakbonden en organisaties opgegaan in de FNV door het IISG verzameld, geordend en beschreven.

Specificaties

  • Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair); Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Taal en cultuur
  • max. 38 uur per week
  • €2161—€3292 per maand
  • HBO
  • AT3919

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Cruquiusweg 31, 1019 AT, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interessant voor jou