Promovendus (m/v)

Promovendus (m/v)

Geplaatst Deadline Locatie
20 feb 5 mrt Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 5 mrt 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Voor een project over de ontrechting van Joden in Rotterdam tijdens de bezetting en de wijze waarop zij na de oorlog in hun rechten werden hersteld, zijn wij op zoek naar een promovendus.  

Je verricht promotieonderzoek en levert een essentiële bijdrage aan dit project, met name waar het gaat om een analyse van het handelen en de houding van de Gemeente Rotterdam tegen de achtergrond van de  bezettingspolitiek en de Jodenvervolging in de stad.  Het proefschrift zal een bredere scope hebben, i.c. de geschiedenis van Joods Rotterdam tijdens de Duitse bezetting. 

Je neemt in deze functie ook deel aan de programma’s van de onderzoeksschool van de Faculteit der Geesteswetenschappen van de UvA, en aan congressen en aanverwante activiteiten.

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

  • afgeronde master Geschiedenis of aanverwante studie;

  • aantoonbare affiniteit met het onderzoeksthema;

  • aantoonbare ervaring met onderzoek na afronding van de academische opleiding, bij voorkeur ook in archieven;

  • uitstekende onderzoeksvaardigheden;

  • aantoonbare vaardigheid in schrijven, ook voor een breder publiek van belangstellenden;  

  • in staat zowel in teamverband als op individuele basis werkzaamheden te verrichten.

Arbeidsvoorwaarden

De aanstelling gaat in per 1 april 2018 of zo snel mogelijk daarna, en is voor 38 uur per week. Het betreft een aanstelling  voor de duur van een jaar, met uitzicht op verlenging bij gebleken geschiktheid. Je wordt bij aanvang van het dienstverband voor de duur van 12 maanden ingedeeld in salaristrede P0 volgens de CAO Nederlandse Universiteiten. Dit betekent een startsalaris van Euro 2222 bruto o.b.v. een voltijds aanstelling (38 uur). Daarnaast kennen wij een reiskostenvergoeding, eindejaarsuitkering en diverse scholings- en ontwikkelmogelijkheden.

Werkgever

NIOD - KNAW

Het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies, opgericht in 1945 als Rijksinstituut voor Oorlogsdocumentatie (RIOD), met als opdracht het documenteren en onderzoeken van de Tweede Wereldoorlog, heeft zich ontwikkeld tot een nationaal en internationaal centrum voor interdisciplinair onderzoek van oorlogen, massaal politiek geweld en genocides. Daarnaast en mede daartoe, beheert het instituut  belangrijke historische collecties en vervult het een centrale en herkenbare maatschappelijke functie als nationaal kennisinstituut, in het bijzonder op het terrein van de geschiedenis en de collecties van de Tweede Wereldoorlog.

Specificaties

  • PhD
  • max. 38 uur per week
  • max. €2222 per maand
  • Universitair
  • AT3999

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Herengracht 380, 1016 CJ, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interessant voor jou