Promovendus (PhD Student) beeldvorming en radiotherapie ( uur)

Promovendus (PhD Student) beeldvorming en radiotherapie ( uur)

Geplaatst Deadline Locatie
26 jun 10 jul Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 10 jul 2017).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Antoni van Leeuwenhoek - Promovendus (PhD Student) beeldvorming en radiotherapie ( uur)

Functieomschrijving

Project functionele beeldvorming van schade aan speekselklieren
 
Het Antoni van Leeuwenhoek:

Binnen een samenwerkingsverband van de afdelingen nucleaire geneeskunde en radiotherapie zoeken we per direct een gemotiveerde, zelfstandige PhD student met een medische of medisch-technische achtergrond en interesse voor de evaluatie en behandeling van hoofd-hals tumoren. Het promotieonderzoek maakt onderdeel uit van het door KWF gefinancierde project ‘Comprehensive salivary gland management to avoid a dry mouth’, en richt zich op het grensvlak van functionele beeldvorming en radiotherapie. Als jij het leuk vindt om te werken in een multidisciplinair medisch team en uitdagingen op het medisch-technische vlak niet uit de weg gaat, dan is dit promotietraject iets voor jou! 

Het project:

Een droge mond (xerostomie) kan worden veroorzaakt door verschillende medische behandelingen, waaronder radiotherapie, radionuclidentherapie of chemotherapie. Tot dusver was er geen goede objectieve en kwantitatieve evaluatie mogelijk van schade aan individuele speekselklieren. Recent zijn hiervoor de functionele beeldvormende technieken PSMA PET en ASL MRI beschikbaar gekomen, waarmee respectievelijk het verlies van vitale kliercellen en dynamische veranderingen in lokale doorbloeding in speekselklieren gemeten kunnen worden tijdens en na interventies. Op basis hiervan kunnen dosis-effect relaties worden bepaald en beschermende interventies worden geïdentificeerd. Het doel van het project is het verbeteren van de huidige behandelmethoden op basis van deze gegevens, om daarmee de kans op het ontstaan van een droge mond te verkleinen.

Binnen dit innovatieve project zal jij je richten op het opzetten en uitvoeren van wetenschappelijke onderzoeken, het meten en interpreteren van resultaten, en het publiceren en presenteren van de uitkomsten. Bij het onderzoek wordt naast de afdelingen nucleaire geneeskunde en radiotherapie ook intensief samengewerkt met de afdelingen radiologie, pathologie, medische oncologie en hoofd-hals chirurgie. De praktische uitvoering van het onderzoek wordt ook ondersteund door een research-laborant.

Specificaties

Het Antoni van Leeuwenhoek (AVL)

Functie-eisen

Jouw profiel

We zoeken een basisarts of technisch geneeskundige met affiniteit voor oncologie, met name op het vlak van functionele beeldvorming en radiotherapie, die zelfstandig op een analytische en kritische manier aan dit project kan bijdragen. Hiervoor is interesse in kwantitatieve biologische weefselparameters en de relatie daarvan met kenmerken van de patiënt en de gegeven behandeling belangrijk.

Van de kandidaat wordt verwacht dat hij/zij functioneert in een multidisciplinair medisch team met onder meer medisch specialisten, klinisch fysici en laboranten. Gezien de klinische invulling van het project moet de kandidaat vloeiend Nederlands spreken en beschikken over goede sociale vaardigheden. Daarnaast is een goede beheersing van de Engelse taal in woord en schrift essentieel. Eerdere werkervaring op het onderzoeksterrein is geen vereiste, maar aantoonbare interesse in wetenschappelijk onderzoek heeft wel een meerwaarde voor dit project.

Arbeidsvoorwaarden

De PhD-positie bij het Antoni van Leeuwenhoek is voor 4 jaar en start met een contract van 12 maanden, op basis van een voltijd aanstelling van 36 uur/week. De functie in ingeschaald als OIO conform COA ziekenhuizen.

Specificaties

  • PhD; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • Universitair
  • AT 19521

Werkgever

Het Antoni van Leeuwenhoek (AVL)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Plesmanlaan 121, 1066 CX, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interessant voor jou