Onderzoeker in Opleiding (PhD-student) – Gevolgen van behandeling van Non-Hodgkin lymfoom

Onderzoeker in Opleiding (PhD-student) – Gevolgen van behandeling van Non-Hodgkin lymfoom

Geplaatst Deadline Locatie
29 sep 20 okt Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 20 okt 2017).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Onderzoeker in Opleiding (PhD-student) – Gevolgen van behandeling van Non-Hodgkin lymfoom voor het NKI-AVL (Nederlands Kanker Instituut - Antoni van Leeuwenhoek)

Functieomschrijving

Titel van het project:
Risico op hartschade en tweede tumoren na behandeling voor non-Hodgkin lymfoom.

Projectinformatie
De levensverwachting van patiënten met een non-Hodgkin lymfoom is de afgelopen twee decennia sterk verbeterd. Momenteel is er nog weinig bekend over de lange termijn gevolgen van de behandeling van non-Hodgkin lymfoom. Cardiotoxiciteit ten gevolge van blootstelling aan anthracyclines, een verzamelnaam voor een klasse van chemotherapie, in de vorm van cardiomyopathie en hartfalen, is echter een probleem in de klinische praktijk. Chemotherapie voor non-Hodgkin lymfoom leidt ook tot een verhoogd leukemie risico. Het is onduidelijk in hoeverre ook het risico op andere vormen van kanker samenhangt met chemotherapie voor non-Hodgkin lymfoom. In dit project willen wij het risico op verschillende hart- en vaatziekten en nieuwe vormen van kanker na behandeling voor een non-Hodgkin lymfoom beter in kaart brengen gebruik makend van gegevens van ongeveer 2,250 patiënten, behandeld voor een non-Hodgkin lymfoom in de periode 1989-2013 in een van de centra die participeren in het BETER consortium (zie www.beternahodgkin.nl).

Als OIO ben je verantwoordelijk voor verzameling van (behandel)gegevens van non-Hodgkin lymfoom patiënten behandeld tussen 2007-2013 en gegevens over hart- en vaatziekten en tweede tumoren door het aanschrijving van (huis)artsen en koppeling met ziekteregistraties voor alle patiënten in het onderzoekscohort. Daarnaast zul je in een patiënt-controle onderzoek meer gedetailleerd onderzoeken hoe de gegeven chemotherapie en eventuele bestraling, naast conventionele hart- en vaatziekten risicofactoren, samenhangt met het risico op ernstige cardiomyopathie en/ of hartfalen. Als OIO zul je ook betrokken zijn bij het opzetten en analyseren van een cardiale screening studie onder non-Hodgkin lymfoom overlevers die behandeld zijn met chemotherapie met of zonder bestraling. De bevindingen onder deze non-Hodgkin lymfoom overlevers zullen worden vergeleken met die in een controle groep van broers en zussen van deelnemende non-Hodgkin lymfoom overlevers.

Projectleiders van het project zijn Dr. M. Schaapveld, epidemioloog, Dr. B.M.P. Aleman, radiotherapeut, Prof. Dr. Ir. F.E. van Leeuwen, epidemioloog (AVL, Amsterdam), Prof. Dr. M.J. Kersten, hematoloog (AMC, Amsterdam) en Dr. Y. Appelman, interventiecardioloog (VUMC, Amsterdam). Het project wordt gefinancierd door het KWF.

Specificaties

Het Antoni van Leeuwenhoek (AVL)

Functie-eisen

Wij zoeken een enthousiaste OIO, die in samenwerking met een arts-onderzoeker, een onderzoeksassistent, de hoofdonderzoekers en de locale medisch specialisten de uitvoering van het onderzoek vorm gaat geven, een deel van de onderzoeksdeelnemers zelf op de polikliniek zal zien, betrokken wil zijn bij de analyses en rapportage van de verschillende studies.

Geschikte kandidaten voldoen aan de volgende functie-eisen/kenmerken:

  • Een opleiding tot epidemioloog A of een vergelijkbare opleiding
  • Bij voorkeur ervaring met klinische epidemiologisch onderzoek
  • Ervaring met het zelfstandig uitvoeren van statistische analyses
  • Belangstelling voor oncologie en cardiologie
  • Enthousiasme voor samenwerking in multidisciplinaire setting, op verschillende locaties in het land
  • Uitstekende organisatorische en communicatieve vaardigheden (in Nederlands en Engels)

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 4 jaar.

Het onderzoek leidt tot een promotie. Het betreft een tijdelijk dienstverband voor een periode van 4 jaar. Het salaris bedraagt afhankelijk van ervaring minimaal € 2.612,- en maximaal € 3.217,- bruto per maand, conform de standaard Promovendus-schalen bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week. De overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO ziekenhuizen. Naast deze arbeidsvoorwaarden biedt het NKI-AVL een uitstekende werksfeer in een gespecialiseerd ziekenhuis. Verder kunnen wij je helpen bij het vinden van woonruimte in de regio.

Werkgever

The Netherlands Cancer Institute (NKI-AVL)

The Netherlands Cancer Institute, for more than 100 years at the international forefront of cancer research and treatment.

http://www.nki.nl:8000/NR/exeres/60A8D937-4055-4440-B376-C8C4ECEB268D.htm?NRMODE=Unpublished&WBCMODE

Specificaties

  • Techniek / laboratorium; PhD; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid
  • max. 36 uur per week
  • €2612—€3217 per maand
  • Universitair
  • AT PhD Non-Hodgkin Lymfoom

Werkgever

Het Antoni van Leeuwenhoek (AVL)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Plesmanlaan 121, 1066 CX, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interessant voor jou