POST-DOC ONDERZOEKER (0,8 fte)

POST-DOC ONDERZOEKER (0,8 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
23 okt 8 nov Heerlen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 8 nov 2017).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

De faculteit Cultuur- en rechtswetenschappen, cluster rechtswetenschappen is mede-oprichter van het Cyber Science Center (CSC), een samenwerking tussen OU, NHL Hogeschool in Leeuwarden en de Politieacademie in Apeldoorn.

Onder de begeleiding van prof. dr. W.Ph. (Wouter) Stol werkt u aan het uitbouwen van het OU-onderzoeksthema “Rechtshandhaving in een digitale samenleving”, dat tevens het thema is van het genoemde Cyber Science Center. Uw werkzaamheden zullen in hoofdzaak bestaan uit het samen met wetenschappers van andere (binnen- en buitenlandse) kennisinstellingen en tegelijk wetenschappers van verschillende vakgebieden (bv. Recht, Criminologie, Computerwetenschappen, Psychologie) ontwikkelen van onderzoeksplannen binnen het genoemde thema en het op basis daarvan aanvragen van onderzoeksgelden voor PhD-posities, alsook het mede-begeleiden van de aldus verworven promovendi. Naast deze hoofdtaak zal een onderwijstaak deel uitmaken van uw werkzaamheden, bestaande uit het leveren van een bijdrage aan OU-(afstands)onderwijs m.b.t. het genoemde thema en het onder begeleiding hebben van 2-3 studenten bij hun afstuderen.

Specificaties

Open Universiteit (OU)

Functie-eisen

U bent (bijna) gepromoveerd op een voor bovengenoemd thema relevant onderwerp. Uw schrijfvaardigheden zijn  uitstekend hetgeen blijkt uit een ruime lijst met (vooral Engelstalige) publicaties. Uw academisch achtergrond ligt op het gebied van Rechten (LLM) of een voor het genoemde thema relevante sociaal-wetenschappelijke discipline (MSc). U heeft uitstekende sociale vaardigheden, hetgeen blijkt uit uw netwerk met wetenschappers uit voor het genoemde thema relevante disciplines. Uw kennis en vaardigheden met zowel kwalitatieve als kwantitatieve onderzoeksmethoden zijn op een hoog peil en u bent aantoonbaar in staat om netwerkrelaties te leggen en inhoudelijk het gesprek aan te gaan met collega-wetenschappers uit andere diciplines, waaronder computerwetenschappen. U heeft bij voorkeur ervaring met het werken in multidisciplinair verband en u bent duidelijk geïnteresseerd in de relatie tussen strafrechtspleging en technologie. U bent een gemotiveerd, enthousiast en getalenteerd persoon, en kunt zowel zelfstandig als in een team werken en u heeft laten zien dat u leiding kunt geven aan beginnende wetenschappers. U bent resultaatgericht en heeft een proactieve houding. Uw schrijfvaardigheid is uitstekend, ook in het Engels. Onderwijservaring en -bevoegdheid zijn pluspunten.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: tijdelijk voor de periode van 2 jaar. Detachering voor 0,5 over een langere periode is bespreekbaar.

Het salaris wordt afhankelijk van uw ervaring en kwalificaties vastgesteld overeenkomstig salarisschaal 10 van Bijlage A van de CAO Nederlandse Universiteiten en bedraagt maximaal € 4.084,- bruto per maand bij een volledig dienstverband.

De Open Universiteit biedt goede secundaire en flexibele arbeidsvoorwaarden op het gebied van onder meer opleiding en mobiliteit, werken in deeltijd en betaald ouderschapsverlof.

 

Werkgever

Open Universiteit

Online studeren overal in Nederland en Vlaanderen
De Open Universiteit (OU) is de deeltijduniversiteit van Nederland. Studenten volgen er online activerend onderwijs en binnen de verschillende wetenschapsgebieden wordt disciplinair onderzoek verricht. Studenten kunnen universitaire bachelor- en masteropleidingen in zeven vakgebieden doorlopen. Kenmerken van het onderwijs zijn openheid, flexibiliteit en kwaliteit. Er is veel aandacht voor verbetering van het studiesucces van studenten.
Aan de OU studeren ruim 14.000 studenten en werken ruim 600 medewerkers. De OU heeft vijftien vestigingen in Nederland, en zes in België. De hoofdvestiging bevindt zich in Heerlen.
De nieuwste technologieën en onderwijskundige inzichten worden toegepast, zowel in de bachelor- en masteropleidingen en cursussen, als in projecten en programma's met partners. Nationaal en internationaal speelt de OU een belangrijke rol in de innovatie van het hoger onderwijs. Het onderwijs is verweven met het onderzoek waardoor tevens wordt gegarandeerd dat de actuele stand van de wetenschap wordt verwerkt.
De OU investeert niet alleen in onderzoek in de vakgebieden van de opleidingen, maar ook in onderzoek op het gebied van leren, doceren en technologie.

Tevreden studenten
In de Nationale Studenten Enquête (NSE), de Keuzegids Universiteiten (vergelijking waardering van studenten en experts voor bacheloropleidingen van de veertien universiteiten) en de Keuzegids Masters scoort de OU al jaren op rij een top 2 positie in de lijst van de veertien Nederlandse universiteiten. Bovendien staan alle opleidingen hoog in de ranglijsten van de universiteiten voor de betreffende studierichtingen. Alle beoordelingen staan op de OU-website.

http://www.ou.nl

Afdeling

Faculteit Cultuur- en Rechtswetenschappen

De faculteit Cultuur- en rechtswetenschappen (CenR) houdt zich bezig met wetenschappelijk onderwijs en onderzoek op het gebied van cultuurwetenschappen en rechtswetenschappen. In deze twee wetenschapsgebieden biedt zij bachelor- en masteropleidingen aan. Het cluster Rechtswetenschappen verzorgt binnen de faculteit  een academische bachelor- en masteropleiding Rechtsgeleerdheid, het schakelprogramma Schakelzone recht en een hbo-opleiding Rechten. De faculteit kent vier hoofdgebieden: het privaatrecht, het staats- en bestuursrecht, het strafrecht en het internationaal & Europees recht. De faculteit streeft naar integratie van inhoudelijke en onderwijskundige vernieuwing van het onderwijsaanbod, waarbij een sterk accent wordt gelegd op digitale hulpmiddelen en een elektronische leeromgeving. Daarnaast bouwt de faculteit aan de verwevenheid van onderwijs en onderzoek binnen het onderzoeksprogramma ‘Recht in een geïndividualiseerde netwerksamenleving’.

Specificaties

  • Postdoc; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs
  • Techniek; Recht
  • max. 30.4 uur per week
  • Gepromoveerd
  • AT/FAC/CenR/17064

Werkgever

Open Universiteit (OU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Valkenburgerweg 177, 6419 AT, Heerlen

Bekijk op Google Maps

Interessant voor jou