Beleidsmedewerker Milieu en Duurzaamheid

Beleidsmedewerker Milieu en Duurzaamheid

Geplaatst Deadline Locatie
15 feb 27 feb Enschede

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 27 feb 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Binnen Beleid & Projecten zijn beleids- en projectfuncties gebundeld tot een groep. Op deze wijze wordt samenwerking, flexibiliteit en slagvaardigheid bevorderd. Deze groep valt rechtstreeks onder de directeur. De activiteiten van deze groep zijn: beleidsontwikkeling en advisering op tactisch niveau, advisering ten aanzien van strategisch beleid, projectleiding (anders dan vastgoed). De beleidsmedewerker Milieu en Duurzaamheid maakt onderdeel uit van deze groep, maar werkt samen met een breed netwerk binnen en buiten de UT. Belangrijke stakeholders zijn onder andere het management van de faculteiten, de facultaire arbo- en milieu medewerkers en de collega's van Veiligheid en Gezondheid (HR).

Voor deze functie zoeken wij iemand die in staat is zelfstandig beleid op te stellen en faculteiten en diensten op een motiverende wijze te ondersteunen bij de implementatie en uitvoering van het milieu- en duurzaamheidsbeleid. De beleidsmedewerker draagt hiermee bij aan een duurzame en milieuvriendelijke universiteit.

Taken

  • Opstellen en implementeren van milieu-, energie- en duurzaamheidsbeleid.
  • Ontwikkeling beleid in afstemming met stakeholders van het energiezorgsysteem in samenwerking met de energiecoördinator van de dienst Campus & Huisvesting.
  • Audit beheer m.b.t. energiezorgsysteem.
  • Opzetten en coördineren van activiteiten in relatie tot kwaliteitssysteem energie.
  • Coördineren van milieuzorg UT.
  • Aanvragen, handhaven en toetsen van vergunningen (m.n. Wet Milieubeheer).
  • Initiëren en uitvoeren van onderzoek o.a. op basis van voorschriften uit de vergunningen.
  • Adviseren t.a.v. ver- en nieuwbouwprojecten.
  • Heeft een rol in het maken van de meerjarenafspraken met de overheid, bijvoorbeeld op het gebied van energie.
  • Aanspreekpunt voor en ondersteuning bij verschillende duurzaamheidsvraagstukken, die binnen de UT (gaan) spelen.
  • Opstellen Mobiliteitsplan en CO2 footprint.

Specificaties

Universiteit Twente (UT)

Functie-eisen

  • Opleiding op gebied van Milieu, bijv. milieutechnologie, milieukunde. Minimaal HBO werk- en denkniveau.
  • Minimaal 3 tot 4 jaar ervaring op het gebied van milieu, waarvan 1 jaar op een beleidsfunctie.
  • Aantoonbare ervaring met beleidsontwikkeling en -implementatie.
  • Bij voorkeur kennis en ervaring op het gebied van duurzaamheid.
  • Analytisch vermogen en overtuigingskracht.
  • Goede contactuele eigenschappen.
  • Klant- en resultaatgerichte instelling.

Competenties

Initiatief
Alert zijn op kansen, signalen en ontwikkelingen om te komen tot nieuwe ideeën en (beleids) voorstellen.

Overtuigings- en onderhandelingskracht
In staat de mening en houding van anderen te beïnvloeden en instemming te verkrijgen voor voorstellen, plannen en ideeën. Heeft diverse gedragsalternatieven om een optimaal resultaat te behalen. Straalt betrokkenheid uit met de doelen van de organisatie en draagt deze uit.

Resultaatgerichtheid
De beleidsmedewerker kan op adequate wijze met alle betrokkenen in het werkproces communiceren, zodat dit ten goede komt aan het verloop en de uitkomst van de werkzaamheden en leidt tot het gewenste resultaat.

Klantgericht handelen
De beleidsmedewerker kan op adequate wijze contact onderhouden met de externe of interne klant(functionarissen), zodat de werkzaamheden naar wens van de klant worden uitgevoerd.

Adviesvaardigheden
De beleidsmedewerker kan op adequate wijze mondeling en schriftelijk rapporteren over de werkzaamheden, zodat opdrachtgever en/of zijn collega’s doelmatig worden geïnformeerd en hierop kunnen voortbouwen.

Belangstelling voor deze functie kunt u voor 27 februari 2018 kenbaar maken door uw sollicitatiebrief, voorzien van een actueel CV, te sturen via onderstaande link.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een dynamische functie binnen een prettige, informele maar hectische werkomgeving. Het betreft een fulltime functie van 38 uur per week voor de duur van 2 jaar met een proeftijd van 2 maanden met uitzicht op een vast dienstverband.
De arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao Nederlandse Universiteiten; het salaris bedraagt op basis van het functieprofiel Beleidsmedewerker 4 en afhankelijk van opleiding en ervaring, minimaal € 2.588, - tot maximaal € 4.084, - bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband, conform schaal 10 van de cao Nederlandse Universiteiten. Daarrnaast biedt de Universiteit Twente een inspirerende, uitdagende, flexibele en duurzame omgeving om in te werken, met een uitstekend pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering van 8,3%.

Werkgever

Universiteit Twente. Dat is menswetenschappen en technologie. High tech en human touch. Onderwijs en onderzoek die er toe doen. Nieuwe technologie als aanjager voor verandering, vernieuwing en vooruitgang in de samenleving. De Universiteit Twente is de enige campusuniversiteit in Nederland, verdeeld over zes faculteiten verzorgen we ruim vijftig opleidingen. De Universiteit Twente heeft veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en talentvolle onderzoekers krijgen de ruimte voor baanbrekend wetenschappelijk onderzoek.

De Campus is een belangrijke asset van de UT. De Campus maakt samenwerking en verbinding werkelijk mogelijk en biedt een unieke omgeving voor onderzoek, onderwijs en ondernemerschap. Concreet wil de UT dat de campusgebruikers (studenten en medewerkers) gericht zijn op het vernieuwen, experimenteren, pionieren, risico's nemen en grenzen opzoeken. Streven is de campus nog meer in te zetten als 'living lab' voor onderwijs en onderzoek, een living smart campus waar onderzoekers en studenten hun research daadwerkelijk kunnen testen met 'state of the art' faciliteiten. Zowel binnen als buiten de gebouwen en op het terrein van de UT. De inrichting en verdere ontwikkeling van de campus moet dat faciliteren. De dienst Campus en Huisvesting met integrale regie op het beheer en de ontwikkeling van de fysieke campus, geeft hiertoe handvatten. De Campus biedt een internationaal georiënteerde leer- en leefomgeving: een campus waar gewoond, gewerkt, gestudeerd en geleefd kan worden. De Campus stimuleert studentactivisme en geeft mede inhoud aan de academische vorming van de studenten.

Specificaties

  • Beleid- en staf
  • max. 38 uur per week
  • €2588—€4084 per maand
  • HBO
  • 952921

Werkgever

Universiteit Twente (UT)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Drienerlolaan 5, 7522 NB, Enschede

Bekijk op Google Maps

Interessant voor jou