Onderzoekcoördinator (0,6 fte)

Onderzoekcoördinator (0,6 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
20 okt 9 nov Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 9 nov 2017).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De faculteit Geesteswetenschappen van de Universiteit Utrecht zoekt een Onderzoekscoördinator. Heb je interesse? Lees dan het volledige profiel en solliciteer.

Functieomschrijving

Bij de faculteit Geesteswetenschappen werken gedreven en initiatiefrijke medewerkers die graag meedenken met de organisatie. Zij zijn werkzaam in onderwijs en/of onderzoek of bedrijfsvoering. De kernwaarden binnen de bedrijfsvoering zijn: vertrouwen, eigenaarschap, veranderbereidheid en toekomstbestendigheid.

De keten Studentzaken, Onderwijs en Onderzoek (SO&O) vormt de spil van de bestuurlijke en praktische processen binnen de faculteit Geesteswetenschappen. De beleidsgroep verzorgt de logistieke, beleidsmatige en uitvoerende ondersteuning aan alle organisatieonderdelen. De onderwijssecretariaten, onderwijs- en onderzoekcoördinatoren en studieadviseurs bieden praktische, administratieve en inhoudelijke ondersteuning aan het onderwijs en onderzoek van de faculteit.

Het facultaire team onderzoekcoördinatoren bestaat uit vier coördinatoren van departementale onderzoekinstituten, drie collega’s die werken voor landelijke onderzoekscholen en drie collega’s voor facultaire onderzoekeenheden. Vanwege het vertrek van één van de onderzoekcoördinatoren zijn we, met ingang van 1 januari 2018, voor het onderzoekinstituut voor Cultuurwetenschappelijk Onderzoek (ICON) van de faculteit Geesteswetenschappen op zoek naar een onderzoekcoördinator, die:

  • de onderzoekdirecteur en het bestuur van het instituut ondersteunt bij het voeren van beleid binnen het onderzoekinstituut:
    voortgang en kwaliteit van het onderzoek bewaken, notities schrijven (op instituutsniveau), implementeren facultair onderzoeksbeleid, onderzoekers informeren, interne en externe communicatie (nieuwsbrieven en websites) en het bewaken van instituutsbudget;
  • het eerste aanspreekpunt is binnen het instituut voor onderzoekers en buitenlandse gasten;
  • promotietrajecten (incl. kwaliteitszorg) bewaakt en vaardigheidscursussen voor promovendi mede organiseert;
  • onderzoekgegevens verzamelt en analyseert voor jaarverslagen en onderzoekvisitaties;
  • participeert in overlegstructuren rondom onderzoekondersteuning en het aanspreekpunt is voor datamanagement en registratiesystemen voor promoties en publicaties;
  • een spilfunctie vervult in de aanvraagfase en tijdens de looptijd van onderzoekprojecten:
    stimuleert het schrijven van aanvragen, organiseert de begeleiding van onderzoeksvoorstellen en het projectmanagement.
Er is een nauwe samenwerking tijdens de voorbereiding van een projectaanvraag met de collega’s van het Research Support Office. Tijdens de looptijd van het project werkt de onderzoekcoördinator samen met de financiële afdeling en de coördinator bedrijfsvoering van het departement.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Je hebt of bent:

  • een afgeronde academische opleiding;
  • aantoonbare affiniteit en ervaring met onderzoek(sbeleid), projectbeheer en projectfinanciering;
  • minimaal drie jaar relevante werkervaring;
  • een uitstekende beheersing van het Nederland en Engels (in woord en geschrift);
  • resultaatgericht, initiatiefrijk, proactief, servicegerichte en flexibel;
  • een uitstekende dienstverlenende houding en communicatieve vaardigheden;
  • stressbestendig;
  • gewend om zowel zelfstandig als in teamverband te werken.

Arbeidsvoorwaarden

We stellen een afwisselende functie in het vooruitzicht. Het gaat om een aanstelling voor de duur van één jaar, met een proeftijd van twee maanden. Je hebt - bij goed functioneren - uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd. Heb je al een vaste aanstelling bij de Universiteit Utrecht, dan blijft dat natuurlijk zo. Het salaris bedraagt - afhankelijk van kennis en ervaring - minimaal € 2.588,- en maximaal € 4.084,- (schaal 10 cao Nederlandse Universiteiten) bruto per maand bij een fulltime dienstverband.

Je ontvangt daarnaast 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (onder andere een goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Lees hier meer over werken bij de Universiteit Utrecht.

Werkgever

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert onze wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken collega's van diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema’s. Onze focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.

Aan de faculteit Geesteswetenschappen zijn ongeveer 900 medewerkers en 6000 studenten verbonden. De faculteit omvat vier kennisdomeinen: filosofie en religiewetenschap, geschiedenis en kunstgeschiedenis, media- en cultuurwetenschappen en talen, literatuur en communicatie. Met het onderwijs en onderzoek op deze gebieden wil de faculteit bijdragen aan een beter begrip van Nederland en Europa in een sterk veranderende maatschappelijke en culturele context. De enthousiaste en betrokken collega’s en de uitstekende voorzieningen in de historische binnenstad van Utrecht, waar de faculteit is gehuisvest, zorgen voor een inspirerend werkklimaat.

Specificaties

  • Beleid- en staf
  • Gedrag en maatschappij; Taal en cultuur
  • max. 24 uur per week
  • €2588—€4084 per maand
  • Universitair
  • 936331

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Domplein 29, 3512 JE, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interessant voor jou