Senior beleidsadviseur Kwaliteitszorg

Senior beleidsadviseur Kwaliteitszorg

Geplaatst Deadline Locatie
14 nov 25 nov Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 25 nov 2017).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Senior beleidsadviseur Kwaliteitszorg (1,0 fte) voor Hogeschool Leiden

Functieomschrijving

Als ervaren beleidsadviseur in het onderwijs geef je invulling aan de ontwikkeling en borging van de kwaliteitszorg van het onderwijs en onderzoek op instellingsniveau. Je adviseert het College van Bestuur en de directeuren op basis van een zorgvuldige afweging van de belangen van de diverse stakeholders en een grondige kennis van het vakgebied. Je formuleert hiervoor goed gearticuleerde beslisnota’s op basis van onderbouwde analyses die aansluiten op de instellingsbrede beleidskaders, onder meer vastgelegd in het instellingsplan en de onderwijs- en onderzoeksvisie.
Vanuit jouw functie als beleidsadviseur kwaliteitszorg ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de visie op kwaliteitszorg en de vertaling ervan in hogeschoolbreed beleid. Daartoe signaleer je (in- en externe) ontwikkelingen en vraagstukken, maak je voorstellen, verwerf je draagvlak en denk je te allen tijde aan de communicatie. Daarnaast adviseer je de kwaliteitscoördinatoren van de faculteiten over de implementatie en borging van het beleid in de opleidingen. Verder ben je in staat om vanuit jouw onderwijskundige expertise deel te nemen aan instellingsbrede projecten, dan wel zelfstandig de rol van projectleider te vervullen. Zo speel je een actieve rol in de implementatie van hogeschool brede ontwerpprincipes die de onderwijskwaliteit moeten verbeteren.
Als beleidsadviseur kwaliteitszorg participeer je daarnaast in landelijke kwaliteitszorgnetwerken en draag je bij aan de effectieve samenwerking met andere hogescholen. Je vertaalt relevante ontwikkelingen op het gebied van onderwijs en onderzoek (wet- en regelgeving, trends) naar beleid. Je volgt ontwikkelingen in het vakgebied en past nieuwe inzichten en concepten toe.

Specificaties

Hogeschool Leiden

Functie-eisen

We zoeken een enthousiaste en ervaren beleidsadviseur die besluitvaardigheid en daadkracht combineert met een goed inlevingsvermogen en gevoel voor de onderstroom binnen de organisatie.
Je bent een verbinder met een proactieve en zelfstandige werkhouding. Je denkt in mogelijkheden en hebt oog voor verschillende belangen en perspectieven. Je kunt conceptuele ideeën vertalen in beleid, concrete projecten en acties. Als beleidsadviseur ben je in staat een advies op een heldere, beknopte en leesbare wijze op papier te zetten en te presenteren. Daarnaast ben je een teamspeler met een open en transparante werkwijze en een drive om te leren.
Verder beschik je over:

  • een relevante afgeronde universitaire masteropleiding, zoals onderwijskunde;
  • minimaal vijf jaar relevante werkervaring in het hoger onderwijs;
  • een brede kennis van kwaliteitszorg;
  • een stevige basis als adviseur en kennismakelaar;
  • een uitstekend analytisch vermogen;
  • sterke schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden;
  • implementatiekracht: project- en procesmanagement heb je onder de knie;
  • een goed gevoel voor omgevingssignalen en bestuurlijke sensitiviteit.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 1 jaar.

De cao-hbo 2016-2017 is van toepassing. De arbeidsovereenkomst is (in eerste instantie) voor bepaalde tijd voor de duur van één jaar. Het salaris is minimaal € 4122,09 en maximaal € 5301,29 bruto per maand (salarisschaal 12) op basis van een volledig dienstverband (36 uur).

Werkgever

Hogeschool Leiden

Passie, oog voor talent en menselijke maat. Daar draait het om bij Hogeschool Leiden. Wij dagen studenten uit het beste uit zichzelf te halen en zich maximaal te ontwikkelen. Het is onze taak om onderwijs en onderzoek te verzorgen met maatschappelijke waarde. Wij stomen immers de helden klaar die onder andere gaan zorgen voor onze ouderen en kinderen. We zijn een betrokken hogeschool met sterke wortels in de Leidse regio. Hogeschool Leiden leidt talenten op die aan de slag gaan met jeugd, werken in de gezondheidszorg en onderzoek doen in de ‘Life Sciences’. Wij wortelen in het verleden, maar wij kijken naar de toekomst, want daar doen we het voor. Via het onderwijs en toegepast onderzoek, met onze studenten, medewerkers en alumni, zijn wij via vele duizenden draden verbonden met deze regio. Wij willen dat werkgevers zeggen: ‘je moet ze van Hogeschool Leiden hebben’.

https://www.hsleiden.nl/

Afdeling

Beleid en Strategie

Beleid en Strategie (ca. 17 fte) is op instellingsniveau verantwoordelijk voor de beleidsontwikkeling en strategische advisering op het terrein van onderwijs, onderzoek, kwaliteitszorg, informatiemanagement en HRM.
De kerntaken van de afdeling zijn signaleren, analyseren, adviseren en borgen van kwaliteit. De afdeling adviseert het College van Bestuur en de directeuren op basis van centrale managementinformatie en met eigen analyses en onderzoek. Tevens zijn de regioregiefunctie en het international office hier ondergebracht.
Beleid en Strategie is een afdeling met gemotiveerde professionals waar teamwork, innovatie en willen leren hoog in het vaandel staan.

Specificaties

  • Beleid- en staf; Marketing en communicatie; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Onderwijs
  • Economie; Gedrag en maatschappij
  • max. 36 uur per week
  • €4122—€5301 per maand
  • Universitair
  • AT 83/2017/B&S

Werkgever

Locatie

Zernikedreef 11, 2333 CK, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interessant voor jou