Docent – onderzoeker anorganische en fysische chemie

Docent – onderzoeker anorganische en fysische chemie

Geplaatst Deadline Locatie
1 feb 1 mrt Heerlen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 1 mrt 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Zuyd Hogeschool - Binnen de faculteit Bèta Sciences and Technologie zoeken wij per direct een Docent – onderzoeker anorganische en fysische chemie (0,8 fte)

Functieomschrijving

Zuyd Hogeschool is een ambitieuze kennisinstelling in het hart van Europa met drie kernactiviteiten: onderwijs voor studenten, trainingen en opleidingen voor professionals, en onderzoek voor bedrijven en instellingen.

Tot je werkzaamheden behoren o.a.:

  • doceren, begeleiden en coachen van studenten op gebied van anorganische en fysische chemie, met een focus op colloïdale systemen en nanomaterialen; kennis en ervaring op het gebied van functionele coatings is een pre;
  • het ontwikkelen en geven van practica;
  • een bijdrage leveren aan de inrichting en ontwikkeling van onderwijs op gebied van chemie en materialen;
  • participeren in de uitvoering van toegepast onderzoek ten behoeve van externe opdrachtgevers. Hierbij werk je samen met studenten en het bedrijfsleven binnen de laboratoria van “Chemelot Innovation and Learning Labs” (CHILL), en creëer je een win-win situatie voor onderwijs en werkveld.

Specificaties

Zuyd Hogeschool

Functie-eisen

Wij verwachten dat je:

  • minimaal in het bezit bent van een masteropleiding op een voor de functie relevant gebied, bij voorkeur gepromoveerd;
  • beschikt over een brede kennis van chemie met een focus op anorganische en fysische chemie, meer specifiek colloïdale systemen/nanomaterialen;
  • affiniteit met onderwijs en/of onderzoek hebt;
  • een brede kijk hebt op onderwijs en de praktijk van een afgestudeerde Hbo’er binnen het domein chemie;
  • een resultaatgerichte teamplayer bent, die in staat is in multidisciplinair verband samen te werken;
  • verantwoordelijkheden neemt en beschikt over een professionele en dynamische attitude;
  • open staat voor verandering, en je bewust bent van de brede omgeving waarin je jouw taak verricht;
  • beschikt over goede contactuele eigenschappen.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een functie van 0,8 fte voor de duur van 1 jaar bij de Stichting Zuyd Hogeschool of via payrolling bij Randstad Employability. Bij goed functioneren en gelijkblijvende bedrijfsomstandigheden kan dit dienstverband verlengd worden. Wij bieden een salaris afhankelijk van opleiding en ervaring, doch maximaal schaal 11 CAO−HBO (maximum € 4.661,12) bruto per maand bij een fulltime aanstelling). Bij interne kandidaten wordt de huidige duur van het dienstverband aangehouden. 

Werkgever

Zuyd Hogeschool

Zuyd Hogeschool is een ambitieuze kennisinstelling in het hart van Europa met drie kernactiviteiten: onderwijs voor studenten, trainingen en opleidingen voor professionals, en onderzoek voor bedrijven en instellingen. Al jaren staan verschillende opleidingen van Zuyd in de top van de keuzegidsen. Dit hangt mede samen met de persoonlijke aandacht en kleinschaligheid van Zuyd. Bovendien werkt Zuyd - over de grenzen van disciplines en organisaties heen - intensief samen met het bedrijfsleven, (kennis)instellingen uit diverse sectoren en overheden, vanuit de overtuiging dat de 21e eeuw niet alleen om kennis vraagt, maar ook om het vermogen die kennis in praktijk toe te passen. Zowel binnen als buiten de (Eu)regio. De wortels en expertise van Zuyd gaan meer dan honderd jaar terug. Vanuit die kracht en in lijn met de sterktes van de (Eu)regio, concentreert het onderzoek van Zuyd zich rond de thema’s Innovatieve Zorg en Technologie, Transitie naar een Duurzame Gebouwde Omgeving, Life Science and Materials, en Smart Services. Met 1.700 medewerkers biedt Zuyd met vestigingen in Heerlen, Sittard-Geleen en Maastricht 13.000 studenten vijftig bachelor- en masterprogramma’s aan.

Afdeling

Faculteit Bèta Sciences and Technology

Faculteit Bèta Sciences and Technology leidt haar studenten op tot gewilde professionals die nieuwsgierig zijn naar morgen, en die in staat zijn maatschappelijke vraagstukken vanuit vakmanschap integraal te benaderen en op te lossen.

Voor onze uitdagende onderwijs- en onderzoeksomgeving zoeken we technische professionals die met passie voor vakmanschap op een open, ondernemende en inspirerende manier de jonge technici opleiden, die in onze regio het verschil gaan maken. Kortom, docenten die naast lesgeven een hart hebben voor praktijkgericht onderzoek en toepassing van kennis.

Als docent-onderzoeker maak je deel uit van een kennisteam. Naast docerende werkzaamheden bij de opleiding Applied Science, met name binnen de afstudeerrichting Material Science draag je tevens bij aan de ontwikkeling van het kennisdomein Chemie & Materialen, waarin in een interdisciplinaire omgeving toegepast onderzoek wordt verricht. Voor dit toegepast onderzoek werk je samen met het bedrijfsleven, toegepaste onderzoeksinstituten, universiteiten,  en docenten, studenten en lectoren van Zuyd aan boeiende vraagstukken uit het bedrijfsleven. 

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
  • Natuurwetenschappen; Techniek
  • max. 32 uur per week
  • max. €4661 per maand
  • Gepromoveerd
  • AT 4566068

Werkgever

Locatie

Nieuw Eyckholt 300, 6419 DJ, Heerlen

Bekijk op Google Maps

Interessant voor jou