Universitair (hoofd)docent Mediterrane Archeologie

Universitair (hoofd)docent Mediterrane Archeologie

Geplaatst Deadline Locatie
3 apr 9 apr Leiden

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 9 apr 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De onderzoeksgroep Klassieke en Mediterrane Archeologie van het World Archaeology Department van de Faculteit Archeologie heeft per 1 september a.s. een vacature voor een Universitair (hoofd)docent Mediterrane Archeologie.

Functieomschrijving

  • het verzorgen van hoor- en werkcolleges in de Klassieke en Mediterrane archeologie vakken binnen de diverse onderwijsprogramma’s, alsmede het coördineren van onderwijs in de bachelors, masters en research masters programma’s;
  • het zelfstandig verrichten van onderzoek naar de archeologie en geschiedenis van het Mediterrane zeegebied in het eerste millennium v. Chr. en het presenteren/publiceren van de resultaten;
  • verwerven van onderzoeksgelden in 2e en 3e geldstroom, in overleg met de onderzoeksgroep;
  • begeleiden van onderzoek van PhD’s, Postdocs en Onderzoeksmedewerkers;
  • bijdragen aan het aansturen van lopende projecten binnen de onderzoeksgroep;
  • bijdragen aan bestuurswerkzaamheden binnen de faculteit.

Specificaties

Universiteit Leiden

Functie-eisen

  • We zoeken een enthousiaste docent en sterke onderzoeker met ruime ervaring op alle niveaus onderwijs (BA, MA, Research MA) over de Mediterrane archeologie. U heeft een promotietraject in de Mediterrane archeologie en/of geschiedenis van het Mediterrane zeegebied afgerond, bij voorkeur met een specialisatie in theorievorming en methodologische benaderingen van de Mediterrane archeologie in het eerste millennium v. Chr. U heeft ruime ervaring en sterke affiniteit met het ontwerpen en geven van onderwijs.
  • De faculteit ontwikkelt momenteel een nieuw onderwijsprogramma waarin geïnvesteerd wordt in intensief en nog meer probleemgestuurd onderwijs. De nauwe relatie tussen onderzoek en onderwijs, van oudsher sterk verbonden in de faculteit, wordt daarmee verder versterkt. Uitstekende analytische, argumentatieve en prikkelende onderwijsvaardigheden zijn daarom vereist.
  • Qua specialisatie zoeken we een docent die studenten (letterlijk) meeneemt in de studie van de Mediterrane archeologie, en die daarbij theoretische vraagstukken verbindt met empirische, praktische benaderingen in het veld of in het lab. Vanwege dit veldwerk/excursie aspect beheerst u niet alleen de Nederlandse en Engelse taal (lingua franca aan onze faculteit) maar tenminste ook één Mediterrane taal in woord en geschrift. De kandidaat wordt daarnaast geacht om op conceptueel niveau (zeer) breed inzetbaar te zijn. Bijvoorbeeld bij het specialisatie-overschrijdende theoretische en thematische onderwijs binnen de Faculteit, zoals de BA2 World Archaeology themacolleges over e.g. prehistoric revolutions, empires, en urbanisme, en (Research) MA theorie colleges en Research Seminars, en bij de begeleiding van cross-departementale scripties op BA, MA en RMA niveau. Een brede algemene kennis van archeologische theorie en methoden is daarvoor essentieel.
  • De kandidaat wordt geacht aansprekende activiteiten en evenementen te organiseren in het kader van onderwijs en/of onderzoek, ook in bredere verbanden binnen en buiten de Faculteit.
  • Onderzoek is vrij in te richten, inclusief eventuele field schools in coördinatie met de onderzoeksgroep.
  • Het aansturen van onderzoekers (m.n. op PhD en Postdoc niveau) behoort tot het takenpakket. Coördinatie- en bestuurlijke ervaring strekt daarom tot aanbeveling, bijvoorbeeld blijkende uit eerdere samenwerkingen en gemeenschappelijke projecten.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 3 jaar.

Aanstelling vindt plaats conform de cao Nederlandse Universiteiten. Het betreft een tijdelijke aanstelling voor de duur van 3 jaar. Het salaris voor een universitair docent bedraagt minimaal € 3.475,- bruto per maand en maximaal € 5.405,- bruto per maand (schaal 11 of 12). Het salaris voor een universitair hoofddocent bedraagt minimaal € 4.815,- bruto per maand en maximaal € 6.438,- bruto per maand (schaal 13 of 14). Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring. 
De Universiteit Leiden hecht veel waarde aan de kwaliteit van haar onderwijs en stelt als eis aan het wetenschappelijk personeel met een onderwijstaak, dat hij/zij in het bezit is van het Basis Kwalificatie Onderwijs certificaat (BKO) of bereid is dit binnen twee jaar te behalen.

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden.  Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof , sabbatical leave en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kunt u nalezen op: www.werkenbij.leidenuniv.nl.

De Universiteit Leiden hecht groot belang aan diversiteit en verwelkomt daarom graag sollicitaties van mensen die nu in haar instelling ondervertegenwoordigd zijn.

Werkgever

Universiteit Leiden

Innovatief, intercultureel, internationaal. Daar staat Universiteit Leiden voor. Sinds 1575 levert zij een prominente bijdrage aan welvaart, welzijn en cultuur. In een klimaat waar iedereen zijn talent kan ontwikkelen, zonder ideologische, culturele religieuze of andere beperkingen. Kleinschalig en persoonlijk van opzet.

Universiteit Leiden werkt samen met vooraanstaande universiteiten in de League of European Research Universities(LERU). Ontdek de vrijheid van geest, dagelijks uitgedragen door studenten, wetenschappers, en medewerkers. Universiteit Leiden, een inspirerende werkomgeving met een academische traditie.

https://www.universiteitleiden.nl/werken-bij

Afdeling

Faculteit der Archeologie

De toekomst van het verleden begint in Leiden. De Faculteit der Archeologie met ca. 500 studenten is een internationaal georiënteerde faculteit in de multidisciplinaire wereld van de archeologie. De faculteit kenmerkt zich door haar diversiteit en een sterke verwevenheid van onderwijs en onderzoek. Onderzoekers in alle facetten van het veld bepalen hier de toekomst van het archeologisch onderzoek. De faculteit bestaat uit drie departementen: Archaeological Sciences, Heritage, en World Archaeology. De Onderzoeksgroep Klassieke en Mediterrane Archeologie valt onder het World Archaeology Department.
Informatie over de Onderzoeksgroep kunt u vinden op https://www.universiteitleiden.nl/en/archaeology/world-archaeology/classical-mediterranean-archaeology.
Informatie over het World Archaeology Department op https://www.universiteitleiden.nl/en/archaeology/world-archaeology.

https://www.universiteitleiden.nl/archeologie

Specificaties

  • Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
  • Taal en cultuur
  • max. 38 uur per week
  • €3475—€6438 per maand
  • Gepromoveerd
  • 18-103

Werkgever

Universiteit Leiden

Lees meer over deze werkgever

Locatie

J.H. Oortweg 19, 2333 CH, Leiden

Bekijk op Google Maps

Interessant voor jou