Universitair Docent Europees Recht (1,0 fte)

Universitair Docent Europees Recht (1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
22 sep 19 okt Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 19 okt 2017).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Tot het takenpakket van de universitair docent behoort:
- onderwijs op het gebied van Europees Recht in de bachelor en master
- het begeleiden van bachelor- en masterscripties en mogelijke betrokkenheid bij de begeleiding van proefschriften
- coördinatie van het onderwijs

Functieomschrijving

Tot het takenpakket van de universitair docent behoort:
- onderwijs op het gebied van Europees Recht in de bachelor en master
- het begeleiden van bachelor- en masterscripties en mogelijke betrokkenheid bij de begeleiding van proefschriften
- coördinatie van het onderwijs
- onderzoek op het gebied van Europees Recht
- het ontwikkelen van onderzoeksprojecten.

Specificaties

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Functie-eisen

- gepromoveerd op een proefschrift op het gebied van Europees Recht; kandidaten die verwachten hun proefschrift begin 2018 afgerond te hebben mogen ook solliciteren
- aantoonbare kennis op het gebied van Europees Recht
- aantoonbare organisatorische en communicatieve vaardigheden
- in staat zijn om in het Nederlands en in het Engels te doceren
- in het bezit van de basiskwalificatie onderwijs (BKO) of bereidheid tot het verkrijgen daarvan binnen twee jaar na indiensttreding
- ervaring met het formuleren van onderzoeksprojecten strekt tot aanbeveling
- ervaring in het onderwijs geven op bachelor- en masterniveau strekt tot aanbeveling.

Hoewel we kandidaten die actief zijn op ieder gebied van het Europees Recht uitnodigen te solliciteren, is de vaardigheid en bereidheid om een algemene cursus Europees Recht te doceren essentieel, gezien de huidige behoefte van de sectie. In de Engelstalige versie van deze vacatureaankondiging staat informatie over het vereiste niveau van de Nederlandse taal (C1) voor deze functie, voor kandidaten die het Nederlands niet als moedertaal hebben. Interesse in het mededingingsrecht of externe betrekkingen of de ruimte van vrijheid, veiligheid en recht zou welkom zijn.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 24 maanden.

De Rijksuniversiteit Groningen biedt afhankelijk van opleiding en ervaring een salaris van minimaal € 3475,- (schaal 11 CAO Nederlandse Universiteiten) tot maximaal € 5405,- (schaal 12) bruto per maand bij volledige werktijd. Als de te benoemen persoon nog niet gepromoveerd is, zal de aanstelling eerst in schaal 10 (minimum € 2588,-) plaatsvinden met aanstelling in schaal 11 na de promotie. Het betreft in eerste instantie een aanstelling voor de periode van twee jaar. Tegen het einde van voornoemde periode vindt een resultaat- en ontwikkelgesprek plaats, om te bepalen of de aanstelling omgezet kan worden in een aanstelling voor onbepaalde tijd.

Datum van indiensttreding: 1 februari 2018.

U kunt solliciteren door middel van uw sollicitatiebrief voorzien van curriculum vitae te sturen vóór 20.10.2017 aan de hand van het sollicitatieformulier.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Afdeling

Faculteit Rechtsgeleerdheid

De Faculteit Rechtsgeleerdheid is een modern, internationaal georiënteerd instituut met een vier eeuwen lange traditie. Met meer dan 3700 studenten en bijna 350 medewerkers is het een van de grote faculteiten van de RUG. Door een goed systeem van kwaliteitsbewaking is er voortdurend aandacht voor hoogwaardig onderwijs en onderzoek.

U maakt deel uit van de vakgroep Bedrijfsrecht en Europees Recht. De sectie Europees en Economisch Recht is een dynamische, onderzoeksgerichte groep, die zich bezighoudt met onderzoek in de klassieke en ook nieuwe rechtsgebieden van het Europees Recht. Het onderzoek richt zich op onderwerpen zoals de interne markt, rechtsbescherming, Europees burgerschap, de verhouding tussen de Europese Unie en de landen en gebieden overzee van een aantal van de lidstaten, Rechten en Waarden van de Unie, energierecht, privacybescherming in het bijzonder op IT gebied, mededingingsrecht en het Europees milieurecht.

Veel leden van de sectie spelen een belangrijke rol in het Facultaire onderzoeksprogramma 'Protecting European Citizens and Market Participants' en sommige van hen nemen deel aan de activiteiten van het Groningen Centre of Energy Law. Het onderwijs in de verschillende bachelor-programma's wordt in het Nederlands c.q. in het Engels gegeven, en het onderwijs in de masterprogramma's wordt in het Engels gegeven.

Specificaties

  • Hoogleraar; Universitair hoofddocent; Universitair docent; Lector
  • Recht
  • max. 38 uur per week
  • max. €5405 per maand
  • Universitair
  • 217389

Werkgever

Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Broerstraat 5, 9712 CP, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interessant voor jou