Promovendus 'Christine Mohrmann en de (katholieke) klassiekenreceptie'

Promovendus 'Christine Mohrmann en de (katholieke) klassiekenreceptie'

Geplaatst Deadline Locatie
14 feb 4 mrt Nijmegen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 4 mrt 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

In dit vierjarige onderzoeksproject staat de persoon van classica Christine Mohrmann (1903-1988) centraal. Doel van dit wetenschappelijk onderzoek is het analyseren en beschrijven van het leven van Mohrmann tegen de achtergrond van de positie van vrouwelijke wetenschappers binnen de academische cultuur als geheel en het netwerk van classici in het bijzonder, de veranderlijke status van de studie der klassieken gedurende de twintigste eeuw en de wisselwerking van het vak met de veranderingen binnen het Nederlandse en internationale katholicisme.

Als promovendus analyseert u het nagelaten archief van Mohrmann, en ook dat van de Radboud Universiteit en andere (katholieke) organisaties waarbinnen Mohrmann actief was. U analyseert de inhoud van haar vakpublicaties en de ontvangst daarvan in nationale en internationale vaktijdschriften en netwerken van classici, historici en theologen. U schrijft hierover een proefschrift dat zich ook leent om te worden uitgegeven als lezenswaardige en toegankelijke Nederlandstalige biografie ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van de Radboud Universiteit in 2023. Het onderzoeksproject kent daarom een strikte deadline. Uw onderzoek valt deels onder de afdeling Geschiedenis (i.h.b. cultuurgeschiedenis) en deels onder Algemene Cultuurwetenschappen (i.h.b. receptiegeschiedenis).

Specificaties

Radboud Universiteit

Functie-eisen

Als promovendus beschikt u over:
- een (Research) Master diploma Geschiedenis, Literary Studies, of Klassieken;
- ervaring met archiefonderzoek;
- goede kennis van het vakgebied der klassieken;
- een goede schrijfvaardigheid;
- het vermogen om uzelf aan deadlines te houden.

Bij voorkeur heeft u kennis van ontwikkelingen binnen het 20e-eeuws katholicisme.

Arbeidsvoorwaarden

contractduur: 18 maanden, bij voldoende vordering van het proefschrift en goed functioneren wordt het contract verlengd met 2,5 jaar
- UFO functieprofiel: Promovendus
het salaris bedraagt €2.222,- bruto per maand in het eerste jaar en loopt op tot maximaal €2.840,- bruto per maand in het vierde jaar, op basis van een 38-urige werkweek (P schaal)
De aanvangsdatum van het project is 1 september 2018 of zoveel eerder als mogelijk.

Werkgever

Radboud Universiteit

De Radboud Universiteit is een internationaal opererende, studentgerichte onderzoeksuniversiteit met zeven faculteiten. We leiden studenten op tot academici die over de grenzen van hun vak heen kijken. Onze wetenschappers leveren excellent onderzoek en staan midden in de samenleving.

http://www.ru.nl

Afdeling

Faculteit der Letteren

De Faculteit der Letteren telt ruim zeshonderd medewerkers die zich bezighouden met onderwijs en onderzoek op het gebied van geschiedenis en kunst, talen en culturen, taalwetenschap en communicatie- en informatiewetenschappen, of met de ondersteuning van dit onderwijs en onderzoek. Het onderzoek wordt verricht binnen één van de twee facultaire onderzoeksinstituten: Centre for Language Studies (CLS) of Historical, Literary and Cultural Studies (HLCS). De faculteit verzorgt voor ca. vierentwintighonderd studenten opleidingen, verdeeld over tien afdelingen.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

http://www.ru.nl/letteren/ ; www.ru.nl/geschiedenis

Specificaties

  • PhD
  • Taal en cultuur
  • max. 38 uur per week
  • Universitair
  • 23.03.18

Werkgever

Radboud Universiteit

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Comeniuslaan 4, 6525 HP, Nijmegen

Bekijk op Google Maps

Interessant voor jou