Promovendus bij de vakgroep Sociale Geneeskunde, 1,0 fte gesubsidieerd door ZonMW

Promovendus bij de vakgroep Sociale Geneeskunde, 1,0 fte gesubsidieerd door ZonMW

Geplaatst Deadline Locatie
23 feb 11 mrt Maastricht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 11 mrt 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Voor het ZonMW project The MAISE-toolkit: a dialogue-based approach to improve the health of workers with a low socioeconomic status hebben wij een vacature voor een promovendus (1.0 fte). Het project zal worden uitgevoerd bij de vakgroep Sociale Geneeskunde van de Faculty of Health, Medicine & Life Sciences (FHML) van de Universiteit Maastricht. Het project valt onder onderzoeksschool CAPHRI en wordt gesubsidieerd door ZonMw te Den Haag. Het project zal worden uitgevoerd in nauwe samenwerking met enkele arbeidsorganisaties.

Het doel van dit project is het verbeteren van de gezondheid van laagopgeleide werknemers. De promovendus draagt zorg voor (1) het in zogenaamde ‘expertgroepen’ (bestaande uit werknemers, werkgever en onderzoekers) ontwikkelen van tools die arbeidsorganisaties zelf en onafhankelijk kunnen gebruiken bij het kiezen, ontwikkelen en implementeren van gezondheidsinterventies voor laagopgeleide werknemers. Eén van de tools zal gericht zijn op het uitvoeren van een needs assessment gebaseerd op de eerder ontwikkelde  MAISE (MAastricht Instrument for Sustainable Employability); (2) het ondersteunen bij het daadwerkelijk inzetten van deze tools in enkele arbeidsorganisaties; en (3) het evalueren van de ontwikkeling, implementatie en effecten van de interventie met kwantitatieve en kwalitatieve methoden.

De promovendus overlegt met diverse vertegenwoordigers van de deelnemende organisaties, ontwikkelt de tools in afstemming met de organisaties, initieert het gebruik van de tools en voert de evaluatie uit.

 Het projectteam dat de promovendus begeleidt bestaat uit de volgende leden:

Dr. Inge Houkes, projectleider, universitair docent Arbeid en Gezondheid (vakgroep Sociale Geneeskunde, FHML).

Prof. dr. Angelique de Rijk, begeleider, hoogleraar Arbeid en Gezondheid, in het bijzonder arbeidsre-integratie (vakgroep Sociale Geneeskunde, FHML).

Prof. dr. Hans Bosma, begeleider, hoogleraar Sociale Epidemiologie (vakgroep Sociale Geneeskunde, FHML).

Drs. Marike Mulder, projectadviseur, Mulder Arbeid en Gezondheid.

Specificaties

Universiteit Maastricht (UM)

Functie-eisen

U beschikt over een academisch werk- en denkniveau en bent afgestudeerd in Gezondheidswetenschappen, Arbeids- en organisatiepsychologie, Sociologie, Personeelswetenschappen, Organisatiewetenschappen of een vergelijkbare opleiding. U hebt aantoonbare en relevante ervaring met onderzoek op het terrein van arbeid en gezondheid en met arbeidsorganisaties (zoals blijkt uit werk, stage of training). U bent pro-actief, ruimdenkend en in staat overzicht te behouden over een complex project. U vindt het aantrekkelijk om meerdere ballen tegelijk in de lucht te houden. U heeft goede contactuele vaardigheden, u bent in staat om met personen op verschillende niveaus (management, uitvoerend, academisch) te communiceren, zowel in woord als geschrift. U bent flexibel in de omgang met een diversiteit aan personen waaronder laagopgeleide werknemers. Goede Nederlandse schrijf- en spreekvaardigheid is noodzakelijk, evenals de bereidheid tot bijscholing met betrekking tot wetenschappelijk Engels. Aantoonbare organisatorische vaardigheden zijn essentieel voor het uitvoeren van dit project.

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 4 jaar.

Het betreft een fulltime dienstverband voor een periode van 4 jaar. Aanstelling vindt plaats bij de Faculty of Health Medicine and Life Sciences van de Universiteit Maastricht. Er zal een persoonlijk opleidings- en begeleidingsplan worden opgesteld. Het begeleidingsteam is zeer ervaren en deskundig met betrekking tot de voor dit project relevante thema’s. Er zijn uitstekende ontwikkelmogelijkheden op het gebied van onderzoek, projectmanagement en academisch onderwijs. Ook zijn flexibele werktijden mogelijk.

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM.

Voor meer informatie raadpleeg de website http://www.maastrichtuniversity.nl, onder Support/UM-medewerkers/Arbeidsvoorwaarden 

 

Werkgever

Universiteit Maastricht

De Universiteit Maastricht (UM), is bekend om haar unieke, innovatieve, probleemgestuurde onderwijssysteem (PGO), dat wordt gekarakteriseerd door een kleinschalige en studentgeoriënteerde benadering. Het onderzoek aan de UM is multidisciplinair en thematisch van aard, en vindt geconcentreerd plaats in onderzoeksinstituten en schools. De UM heeft op dit moment zo'n 16.300 studenten en 4.300 medewerkers. Ten gevolge van het sterke internationale karakter is een groot deel van zowel studenten als medewerkers afkomstig uit het buitenland. De UM bestaat uit: Faculty of Health, Medicine and Life Sciences, Faculty of Law, School of Business and Economics, Faculty of Humanities and Sciences, Faculty of Arts and Social Sciences en de Faculty of Psychology and Neuroscience.

http://www.maastrichtuniversity.nl/

Afdeling

CAPHRI is de grootste van vijf schools binnen het Maastricht UMC+ (bestaande uit de Faculty of Health, Medicine & Life Sciences en het academisch ziekenhuis Maastricht). Het Maastricht UMC+ staat bekend om haar expertise op het gebied van gezondheidsrisico’s, de preventie van ziekten, het diagnostisch en prognostisch onderzoek op het gebied van primary care en public health, gezondheidsbevordering en de organisatie van de gezondheidszorg. CAPHRI speelt een centrale rol binnen het Maastricht UMC+ en investeert in de verbetering en vernieuwing van de hele zorgketen, van preventie en eerstelijnszorg tot nazorg en revalidatie. Als uitgangspunt hanteert CAPHRI de gezondheidszorg gezien vanuit het perspectief van de professional, de patiënt en de maatschappij. Het uiteindelijk doel van CAPHRI is de verbetering van de gezondheid van de bevolking. Verder maakt CAPHRI deel uit van de erkende onderzoekscholen CaRe (Netherlands School of Primary Care Research) en WTMC (Science, Technology and Modern Culture).

CAPHRI is een school met een sterk internationaal karakter, wat ook blijkt uit het feit dat 40% van de PhD studenten uit het buitenland komt. Voor meer informatie over CAPHRI, de onderzoeksprogramma’s en de onderzoekers, ga naar www.caphri.nl.

Vakgroep Sociale Geneeskunde

De vakgroep Sociale Geneeskunde (SG) is onderdeel van de Faculty of Health, Medicine and Life Sciences van de Universiteit Maastricht. Het wetenschappelijk personeel bestaat voornamelijk uit gezondheidswetenschappers, psychologen, jeugd- en verzekeringsartsen, epidemiologen en sociologen. Onderzoek wordt verricht binnen de kaders van de onderzoeksschool CAPHRI (Care and Public Health Research Institute). Door stafleden van deze vakgroep wordt onderwijs gegeven aan studenten Gezondheidswetenschappen, Work, Health & Career, Geneeskunde en European Public Health.

Specificaties

  • PhD
  • Gezondheid; Gedrag en maatschappij
  • 36—40 uur per week
  • €2222—€2840 per maand
  • Universitair
  • AT2018.42

Werkgever

Universiteit Maastricht (UM)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Minderbroedersberg 4, 6211 LK, Maastricht

Bekijk op Google Maps

Interessant voor jou