Postdoc verbeteren radiotherapietechniek bij hoofdhalskanker

Postdoc verbeteren radiotherapietechniek bij hoofdhalskanker

Geplaatst Deadline Locatie
15 feb 11 mrt Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 11 mrt 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Project
Het onderzoeksproject betreft patiënten met hoofdhalskanker die behandeld zijn met radiotherapie al of niet in combinatie met chemotherapie.
Doel van het project is om de radiotherapietechniek bij hoofdhalskanker verder te verbeteren en om vast te stellen welke patiënten in de nabije toekomst voordeel hebben van protonentherapie. De eerste stap hierin is de ontwikkeling van predictie modellen die de relatie beschrijven tussen de 3-dimensionele dosisverdelingen van de radiotherapie en de kans op acute en late complicaties. Deze modellen zullen vervolgens worden toegepast om de radiotherapiebehandeling te optimaliseren waardoor het aantal complicaties naar verwachting zal afnemen. In het tweede deel van het project zal worden gekeken in welke mate protonentherapie kan bijdragen aan het reduceren van complicaties, door middel van een simulatiestudie waarin de planningen van de huidige techniek wordt vergeleken met die van protonen. In het derde deel van het project zal de verwachte afname van complicaties worden gevalideerd in een klinische studie.
Voor dit onderzoek wordt gebruik gemaakt van een wereldwijd unieke database van ongeveer 900 patiënten die in het UMCG zijn behandeld i.v.m. met hoofdhalskanker en waarbij complicaties prospectief zijn vastgelegd. Daarnaast wordt nauw samengewerkt met twee andere radiotherapie afdelingen (MAASTRO en RIF) voor de externe validatie van de predictie modellen.
U voert statistische analyses uit en ontwikkelt multivariabele predictie modellen. U leert om te gaan met radiotherapie planning software en u zult een belangrijke rol spelen bij de ontwikkeling van protonentherapie bij patiënten met hoofd-halskanker. U verwerkt de resultaten van deze studie tot wetenschappelijke publicaties samen met de promovendus die op dit project is aangesteld.

Specificaties

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Functie-eisen

- U bent gepromoveerd.
- U heeft belangstelling voor oncologie en/of radiotherapie.
- U bent enthousiast, ambitieus en leergierig.
- U kunt goed in teamverband werken.
- U beschikt over goede contactuele eigenschappen en een flexibele werkinstelling.
- U heeft ervaring met statistische programma’s zoals SPSS en R.
- U heeft ervaring met het ontwikkelen en valideren van predictiemodellen.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij aanstelling een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Arbeidsvoorwaarden

Het UMCG biedt een aanstelling voor de duur van 4 jaar voor 90%-100%
Uw salaris bedraagt maximaal € 4.216,- per maand (schaal 10) afhankelijk van opleiding en ervaring en op basis van een fulltime aanstelling. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag, 8,3% eindejaarsuitkering en een budget voor ontwikkeling. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Het UMCG is een opleidingsziekenhuis voor alle erkende opleidingen tot medisch specialist.

Meer informatie
Neem voor meer informatie contact op met:
dhr. prof. dr. J.A. Langendijk, afdelingshoofd Radiotherapie, telefoon (050) 361 55 322, e-mail: j.a.langendijk@umcg.nl (niet gebruiken om te solliciteren)

Afdeling

Radiotherapie

De afdeling Radiotherapie van het UMCG is een van de grootste en modernste afdelingen binnen dit specialisme in Nederland en behandelt circa 4.500 patiënten per jaar met de meest geavanceerde apparatuur. Op de afdeling werken 250 medewerkers uit diverse disciplines. Naast directe patiëntenzorg is er veel aandacht voor wetenschappelijk onderzoek, opleiding en onderwijs. De ketenzorg rond de oncologische patiënten die in het UMCG worden behandeld is ondergebracht in het UMC Groningen Comprehensive Cancer Centre. De afdeling speelt een actieve rol in de oncologische ketenzorg in heel Noordoost-Nederland. Recent is gestart met protonentherapie in het UMC Groningen Protonen Therapie Centrum (GPTC).

Door de toekenning van een subsidie van KWF Kankerbestrijding (Koningin Wilhelmina Fonds) is deze vacature beschikbaar.

Specificaties

  • Postdoc; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid
  • Universitair
  • 180122

Werkgever

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Hanzeplein 1, 9713 GZ, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interessant voor jou