Arts-onderzoeker / promovendus / technisch geneeskundige (28,8-36 uur)

Arts-onderzoeker / promovendus / technisch geneeskundige (28,8-36 uur)

Geplaatst Deadline Locatie
20 mrt 15 apr Groningen

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 15 apr 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Project
Permanente xerostomie (droge mond) is een van de meest voorkomende bijwerkingen na hoofd-hals radiotherapie en heeft een grote invloed op de kwaliteit van leven. Preklinisch onderzoek heeft aangetoond dat xerostomie voor een belangrijk deel het gevolg is van het verlies van speekselklierstamcellen. Deze stamcellen bevinden zich hoofdzakelijk in een klein deel van de speekselklier (stamcelrijke deel). Deze bevindingen hebben geleid tot de ontwikkeling van een aantal nieuwe preventieve strategieën om de speekselklierfunctie te behouden: stamcelsparende radiotherapie met fotonen, protonen of MR-linac en stamceltherapie.
Het doel van dit project is het ontwikkelen en valideren van multivariabele predictiemodellen (voor, tijdens en na de radiotherapie) voor permanente xerostomie. Deze nieuwe predictiemodellen kunnen gebruikt worden voor het bepalen van de meest optimale behandelstrategie bij individuele patiënten om permanente xerostomie te voorkomen.

Tijdens dit onderzoek is er een uitgebreide samenwerking met verschillende afdelingen binnen het UMCG (Radiologie, Nucleaire Geneeskunde, Medisch Oncologie, Kaakchirurgie, KNO en Celbiologie) en ook met de afdeling Radiotherapie van het Nederlands Kanker Instituut / Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis in Amsterdam. Daarnaast wordt binnen dit project nauw samengewerkt met de klinisch epidemiologen van het Julius Centrum in Utrecht.
U voert onderzoekingen uit en coördineert de samenwerking met de andere afdelingen die bij dit project betrokken zijn. U verwerkt de resultaten tot wetenschappelijke publicaties en een proefschrift. Het project dient te leiden tot een academische promotie.

Specificaties

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Functie-eisen

- U heeft een academische (medische) studie met succes afgerond of hoopt deze binnenkort af te ronden.
- U heeft belangstelling voor radiotherapie.
- U bent enthousiast, ambitieus en leergierig.
- U kunt goed in teamverband werken.
- U beschikt over goede contactuele eigenschappen en een flexibele werkinstelling.
- U heeft een goede beheersing van de Nederlandse en/of Engelse taal in woord en geschrift.

Het UMCG voert een preventief Hepatitis B beleid. Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Voor bepaalde beroepsgroepen wordt bij aanstelling een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Arbeidsvoorwaarden

Het UMCG biedt een aanstelling van 80%-100% voor de duur van 4 jaar. Uw salaris bedraagt maximaal € 2.919,- (schaal 10.2) bruto per maand afhankelijk van relevante werkervaring en opleiding, op basis van een fulltime dienstverband. Daarnaast biedt het UMCG 8% vakantietoeslag, 8,3% eindejaarsuitkering en een budget voor ontwikkeling. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (CAO-UMC).

Het UMCG is een opleidingsziekenhuis voor alle erkende opleidingen tot medisch specialist.

Meer informatie
Neem voor meer informatie contact op met:
- dhr. dr. R.J.H.M. Steenbakkers, radiotherapeut- oncoloog, projectleider, e-mail r.steenbakkers@umcg.nl (niet gebruiken om te solliciteren)
- dhr. prof. dr. J.A. Langendijk, afdelingshoofd Medische Zaken, telefoon (050) 361 55 32, e-mail j.a.langendijk@umcg.nl (niet gebruiken om te solliciteren)

Afdeling

Radiotherapie

De afdeling Radiotherapie van het UMCG is een van de grootste afdelingen binnen dit specialisme in Nederland, waar ruim 4.500 patiënten per jaar worden behandeld met de meest geavanceerde apparatuur. Op de afdeling werken ruim 250 medewerkers uit diverse disciplines. In de afgelopen jaren is de afdeling uitgebreid en gemoderniseerd. Sinds januari 2018 maakt de afdeling als eerste in Nederland gebruik van protonentherapie. Eén van de speerpunten op het gebied van wetenschappelijk onderzoek betreft onderzoek naar het in kaart brengen en verminderen van radiotherapie veroorzaakte bijwerkingen.
In verband met de toekenning van een subsidie van het KWF is er een vacature.

Specificaties

  • PhD; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gezondheid
  • Universitair
  • 180207

Werkgever

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Hanzeplein 1, 9713 GZ, Groningen

Bekijk op Google Maps

Interessant voor jou