Senior Onderzoeker Lectoraat Urban Economic Innovation

Senior Onderzoeker Lectoraat Urban Economic Innovation

Geplaatst Deadline Locatie
2 nov 30 nov Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 nov 2017).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

De Hogeschool van Amsterdam (HvA) is voor het lectoraat Urban Economic Innovation per 1 januari 2018 op zoek naar een Senior Onderzoeker (0, 8- 1,0 FTE)

Functieomschrijving

Als ervaren onderzoeker met een hart voor de stad en haar ruimtelijke en economische uitdagingen combineer je analytische en praktijkgerichte aspecten van onderzoek. Je werkt als senior onderzoeker bij het lectoraat Urban Economic Innovation en verricht ook werkzaamheden voor het speerpunt Urban Management. Daarnaast participeer je incidenteel in enkele aan het onderzoek gerichte onderwijsactiviteiten.

De functie

Als senior onderzoeker ben je bezig met het initiëren, uitvoeren en leiden van onderzoeksprojecten. Je werkt in een klein team onder leiding van de lector. Het lectoraat Urban Economic Innovation houdt zich bezig met actuele vraagstukken over stedelijke (kennis)economie, met name hoe nieuwe vormen van co-creatie en “collaborative entrepreneurship” leiden tot waardecreatie. Het lectoraat is nauw verbonden met het Speerpunt Urban Management waarin de Hogeschool van Amsterdam mulitidisciplinair onderzoek naar grootstedelijke vraagstukken bundelt.

De senior onderzoeker participeert (voor ongeveer de helft van de functie)  in meerdere onderzoeksprojecten op het gebied van kenniseconomie en co-creatie. Daarnaast ben je, als coördinator van het thema collaboratief ondernemen in het speerpunt Urban Management (UM), verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van dit thema via de uitvoering van een jaarprogramma van sleutelprojecten, onderwijs arrangementen, aanpalende projecten en kennisevenementen. Je bent zo mogelijk zelf ook projectleider binnen dit thema. Als coördinator stem je met de verschillende projectleiders af om dwarsverbanden in het programma te waarborgen.

Specificaties

Hogeschool van Amsterdam (HvA)

Functie-eisen

Wij zoeken

Je bent analytisch sterk, origineel, resultaatgericht, pro-actief, hebt een scherpe pen, en kan goed in een team werken. Je hebt het vermogen om een groep van diverse stakeholders te motiveren en aan te sturen om tot een resultaat te komen.

Je hebt een achtergrond in de sociale of economische/bedrijfskundige wetenschappen, en bent bij voorkeur gepromoveerd. Affiniteit met de stad Amsterdam en met haar politiek-bestuurlijke verhoudingen is een pré, net als ervaring met praktijkgericht onderzoek en onderzoeksacquisitie. Je beschikt verder over:

  • kennis van actuele ontwikkelingen op het gebied van stedelijke economie en beleid, waaronder co-creatie, innovatie, governance;
  • up-to-date kennis van en ervaring met kwantitatief en kwalitatief onderzoek en bijbehorende analysetechnieken;
  • goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
  • een flexibele instelling.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden

De werkzaamheden maken deel uit van de organieke functie van docent/onderzoeker 1. De bij deze functie behorende loonschaal is schaal 11 of 12 (cao hbo). Het salaris bedraagt maximaal € 5301,- per maand bij een volledige aanstelling en is afhankelijk van opleiding en ervaring. Het betreft in eerste instantie een tijdelijke aanstelling voor één jaar. Verlenging is afhankelijk van gebleken geschiktheid, formatieruimte en acquisitiesucces.

De HvA heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een ruime vakantieregeling en een 13e maand. Daarnaast biedt de HvA - via de HvA Academie - uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden en stimuleert medewerkers om zich blijvend te professionaliseren.

Afdeling

Lectoraat Urban Economic Innovation

Het lectoraat Urban Economic Innovation maakt deel uit van het onderzoekscentrum (CAREM) van de Faculteit Business en Economie van de Hogeschool van Amsterdam. CAREM is een faculteit breed expertisecentrum voor praktijkgericht economisch onderzoek gericht op kennisontwikkeling. Al het onderzoek binnen CAREM is sterk georiënteerd op de uitwisseling tussen het onderwijs en de beroepspraktijk en er wordt nauw samengewerkt met kennisinstellingen en bedrijven in de regio. Bij het lectoraat werkt een hecht team van circa 10 (senior) docent-onderzoekers onder leiding van de lector. Bij CAREM zijn in totaal circa 55 docent-onderzoekers betrokken.

Specificaties

  • Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Economie; Gedrag en maatschappij
  • 32—40 uur per week
  • max. €5301 per maand
  • Gepromoveerd
  • AT 939399

Werkgever

Hogeschool van Amsterdam (HvA)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Spui 25, 1012 WX, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interessant voor jou