Onderzoeker Commissariaat voor de Media

Onderzoeker Commissariaat voor de Media

Geplaatst Deadline Locatie
29 mrt 29 apr Hilversum

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 29 apr 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Commissariaat voor de Media - Onderzoeker (0,67 fte)

Functieomschrijving

Help jij ons goed onderzoek te doen naar media en communicatie? Het Commissariaat voor de Media zoekt een onderzoeker die ons helpt de feiten voor het voetlicht te brengen.

Functie

Als onderzoeker werk je mee aan onderzoek dat het Commissariaat zelf uitvoert en denk je mee over onderzoeken die wij laten uitvoeren door gerenommeerde onderzoeksinstituten. Je verzamelt en beoordeelt onderzoeken van en over de media. Je werkt in een team met ervaren onderzoekers, die je begeleiden waar nodig en de ruimte geven voor eigen onderzoek waar mogelijk. Je hebt regelmatig contact met externe onderzoekers en met stakeholders zoals het ministerie van OC&W.

Het Commissariaat onderzoekt de ontwikkelingen in het brede veld van media-aanbod en mediagebruik, en publiceert hierover door middel van de Mediamonitor. We houden een website bij met actuele gegevens, en geven jaarlijks een rapport uit met bevindingen over onder meer trends, eigendomsverhoudingen, concentratieprocessen, mediagebruik en de onafhankelijkheid en pluriformiteit van nieuwsmedia. Daarnaast voeren we specifieke onderzoeken uit, ingegeven door jaarlijks wisselende toezichtthema’s en aandachtsgebieden. Dit jaar bijvoorbeeld naar diversiteit van het media aanbod, desinformatie en de zogeheten ‘filter bubbel’.

Specificaties

Commissariaat voor de Media

Functie-eisen

We zoeken een onderzoeker met maximaal 5 jaar werkervaring, die leergierig is, initiatief toont en graag samenwerkt met meer ervaren onderzoekers. Je schrijft heldere onderzoeksrapporten die geschikt zijn voor beleidsvorming en -evaluatie, en voor publicatie. Je werkt zowel zelfstandig als in teams en hebt affiniteit met media gerelateerd onderzoek. Je bent bekend met kwantitatieve onderzoeksmethoden en -technieken en hebt aantoonbare ervaring met het opzetten en uitvoeren van enquêtes en inhoudsanalyses. Je bent in het bezit van een universitair diploma dat aansluit bij het takenpakket, bij voorkeur communicatiewetenschap, media of journalistiek. 

Arbeidsvoorwaarden

Bij het Commissariaat voor de Media zetten zo’n 50 professionals zich dagelijks in voor onafhankelijk toezicht op de audiovisuele mediasector. Vanuit een modern kantoorpand gevestigd net naast het Mediapark in Hilversum, werken de betrokken medewerkers aan boeiende en afwisselende zaken binnen de dynamische en innovatieve mediawereld.

Het Commissariaat biedt je:

  • Een functie met veel eigen verantwoordelijkheid en ruimte om bij te dragen aan de ontwikkeling van de afdeling Onderzoek & Toegang. Je werkt samen met enthousiaste en vakbekwame collega’s. De lijnen binnen het Commissariaat zijn kort, waardoor je snel en effectief kunt werken.
  • Een werkweek van 24 uur en een prima pakket aan arbeidsvoorwaarden.
  • Een functie die is ingeschaald in schaal 10 BBRA. De salariëring is afhankelijk van geschiktheid en ervaring. Ook kennen we een vakantietoeslag en eindejaarsuitkering. - Opleidingsmogelijkheden binnen en buiten het Commissariaat
  • Een aanstelling voor een jaar met uitzicht op een vaste aanstelling.
  • Een prettige werkplek in een modern gebouw vlak naast het Mediapark in Hilversum. Goed bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto. 

Werkgever

Commissariaat voor de Media

Het Commissariaat beschermt de onafhankelijkheid, pluriformiteit en toegankelijkheid van het media-aanbod en ondersteunt daarmee de informatievrijheid. We houden toezicht op naleving van de mediawet door publieke en commerciële omroepen, en online platforms. De basis voor ons werk is onderzoek waarmee we de ontwikkelingen en verhoudingen in de media transparant maken. Goed onderzoek vormt de basis voor ons toezicht, en geeft de samenleving inzicht in de feiten over het functioneren van het Nederlandse mediastelsel. Voor de afdeling Onderzoek & Toegang zoeken wij een gedreven onderzoeker die onderzoek doet naar de nieuwste trends en ontwikkelingen in de mediawereld. 

Specificaties

  • Marketing en communicatie; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gedrag en maatschappij; Taal en cultuur
  • max. 24 uur per week
  • Universitair
  • AT Onderzoeker CM

Werkgever

Commissariaat voor de Media

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Hoge Naarderweg 78, 1217 AH, Hilversum

Bekijk op Google Maps

Interesting for you