Senior Programmamedewerker SGW Infrastructuren

Senior Programmamedewerker SGW Infrastructuren

Geplaatst Deadline Locatie
25 apr 19 mei Den Haag
Heb jij een passie voor de wetenschap? Wil je graag een actieve bijdrage leveren aan de versterking van het wetenschappelijk onderzoek en de impact daarvan op de maatschappij?

Functieomschrijving

Als programmamedewerker Infrastructuren richt je je met name op de strategische portefeuille Infrastructuur. Daarnaast speel je een rol in de ontwikkeling en uitvoering van interdisciplinaire programma’s die gericht zijn op het stimuleren van maatschappelijk relevant onderzoek. Je voert samen met het SGW-veld regie op de beleidsontwikkeling op het gebied van wetenschappelijke infrastructuren, onderhoudt contacten met het wetenschappelijke veld en andere partijen, monitort verschillende programma’s en begeleidt een aantal projecten.

Als onze nieuwe collega stimuleer je zelfstandig samenwerking op het gebied van de voor de SGW relevante onderzoeksinfrastructuren (zie hiervoor ook onze strategie in de Roadmap Grootschalige Wetenschappelijke Infrastructuur). Je onderhoudt hiervoor contacten met SGW-vertegenwoordigers in zowel nationale als internationale onderzoeksverbanden en bouwt aan en onderhoudt een relevant netwerk waarin je SGW in (inter-)nationaal verband vertegenwoordigt. Kortom: je takenpakket is divers en uitdagend en geen dag ziet er hetzelfde uit.

Wat ga je doen?
  • je bent verantwoordelijk voor de projectbegeleiding van de door NWO gefinancierde infrastructurele projecten;
  • je identificeert mogelijkheden voor nieuwe strategische samenwerkingen met en cofinanciering van externe publieke partners t.b.v. SGW-infrastructuren;
  • je ondersteunt het bestuur en management door het faciliteren, coördineren en adviseren over onderzoeksinfrastructuren;
  • je werkt mee aan interdisciplinaire thematische programma’s waar de bijdrage van SGW-onderzoek en/of onderzoeksinfrastructuren centraal staat.

Specificaties

Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO)

Functie-eisen

Je bent een doortastende, creatieve en initiatiefrijke professional die gemakkelijk contacten maakt en netwerken weet op te bouwen en onderhouden. Je hebt ervaring in het (samen)werken in nationale en internationale verbanden, waaraan jouw uitgebreide netwerk binnen de (inter-)nationale onderzoeksinfrastructuren ondersteunend is. Je bent organisatie-sensitief en beschikt over een goed gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen.

Daarnaast heb je:
  • een relevante voltooide universitaire opleiding, in een voor het SGW-domein relevante discipline;
  • ervaring met SGW onderzoek, bij voorkeur op het gebied van digital humanities of computational social sciences;
  • een uitgebreid netwerk binnen (inter-)nationale onderzoeksinfrastructuren;
  • kennis van en ervaring met onderzoeksbeleid en een sterk ontwikkeld strategisch inzicht;
  • kennis van en ervaring met interdisciplinair onderzoek en de bijdrage van SGW daaraan.
  • uitstekende redactionele en communicatie vaardigheden in het Nederlands en Engels, zowel schriftelijk als mondeling.

Arbeidsvoorwaarden

Een uitdagende en maatschappelijk relevante baan in een enthousiast team met uitstekende arbeidsvoorwaarden volgens de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Onderzoeksinstellingen (Cao-OI (NL) - WVOI).

Het betreft een arbeidsovereenkomst (32-38 uur) voor de periode van één jaar, bij goed functioneren wordt dit omgezet naar een vast dienstverband. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime dienstverband tussen € 5.305 en € 6.823 bruto per maand (schaal 12, CAO OI). Daarnaast krijg je onder andere 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,33% en een zeer ruime verlofregeling. NWO is aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en we bieden gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, korting op de aanvullende ziektekostenverzekering en ruime opleidingsmogelijkheden. Je krijgt een vergoeding voor het thuiswerken, een NS businesskaart voor reizen met het openbaar vervoer en we stellen een laptop en mobiele telefoon van NWO beschikbaar.

Werkgever

NWO

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) is de belangrijkste wetenschapsfinancier in Nederland en zorgt voor kwaliteit en vernieuwing in de wetenschap. NWO investeert jaarlijks één miljard euro in onderzoek. Het bevorderen van wetenschappelijk onderzoek en het vergroten van wetenschappelijke en maatschappelijke impact – oftewel het succes van NWO – valt of staat met de inzet, kwaliteit, bevlogenheid en diversiteit van onze medewerkers. We werken elke dag weer aan een inclusieve omgeving waarin alle medewerkers hun talenten kunnen ontwikkelen en zich gewaardeerd en betrokken voelen. Een werkomgeving waarin ruimte is voor verschillen en waarin iedereen kan uitblinken, zich geïnspireerd en gemotiveerd voelt.

Afdeling

Het domein Sociale- en Geesteswetenschappen (SGW) draagt bij aan een sterke positionering van SGW-onderzoek in Nederland. De afdeling Thematische Samenwerking (TS) is onderdeel van dit domein en richt zich op thematisch onderzoek. SGW TS werkt aan onderzoeksprogramma’s op thema’s zoals arbeid, sociale inclusie, veiligheid, klimaat, energie, technologische en sociale innovatie, leefbare steden, kunst en wetenschap, taal en communicatie en maatschappelijke effecten van digitalisering. Themaprogramma’s zijn onderdeel van het Kennis en innovatieconvenant (KIC) of de Nationale Wetenschapsagenda (NWA). Verder is TS ook betrokken bij programmering en uitvoering van het Nationaal Groeifonds, en geeft TS uitvoering aan internationale programma’s in het kader van Joint Programming Initiatives (JPIs) en Europese Partnerschappen.

Naast de thematische programmering heeft de afdeling de verantwoordelijkheid over een aantal beleidsportefeuilles, waarvan onderzoeksinfrastructuren er één is. Hierin staat de ontwikkeling van strategisch beleid ten aanzien van een toekomstbestendig (inter-)nationaal ecosysteem van SGW onderzoeksinfrastructuren en de implementatie daarvan centraal. TS stimuleert het wetenschappelijke veld tot (inter-)nationale samenwerking en behartigt de belangen van SGW in NWO-breed beleid (GWI Roadmap; Portfoliobeleid Internationale Lidmaatschapen) en NWO-brede calls m.b.t. wetenschappelijke infrastructuur (GWI-call en WI-call). In het team hebben we een open en informele sfeer, zijn we ambitieus, kwaliteitsgedreven en voelen we ons verbonden met ons werk.

Additionele informatie

Wanneer je denkt dat bovenstaand profiel bij jou past, nodigen we je beslist uit om te reageren.

Onze organisatie vindt het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om naar vermogen te werken. In het kader van de participatiewet nodigen we daarom kandidaten met een arbeidsbeperking van harte uit om op deze functie te solliciteren.

Stuur vóór 20 mei 2024 je cv en motivatiebrief naar ons toe via de "solliciteer"-button op de NWO website. De sollicitatiegesprekken vinden online en/of in ons kantoor in Den Haag plaats. Wil je graag meer informatie over onze organisatie? Neem een kijkje op www.nwo.nl. Ons hoofd Maarten Rottschäfer, vertelt je graag meer over de functie. Hij is te bereiken op m.rottschafer@nwo.nl of 06 83 59 81 58. Joke Ruberg, P&O adviseur, kan de procedure toelichten, contact kan via 070 344 06 48 of j.ruberg@nwo.nl.

Specificaties

  • Beleid- en staf; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie
  • Gedrag en maatschappij
  • 32—38 uur per week
  • €5305—€6823 per maand
  • Universitair
  • 4442

Werkgever

Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Laan van Nieuw Oost-Indië 300, 2526HZ, Den Haag

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 19 mei 2024 23:59 (Europe/Amsterdam).