Docent Sociologie

Docent Sociologie

Geplaatst Deadline Locatie
26 apr 15 mei Amsterdam
Ben je een enthousiaste sociale wetenschapper met goede kwalitatieve onderzoeksvaardigheden, die het leuk vindt om les te geven aan studenten op bachelor- en masterniveau? Solliciteer dan naar de functie van docent bij de afdeling Sociologie.

Functieomschrijving

We zijn op zoek naar een docent voor het coördineren en doceren van vakken op bachelor- en masterniveau binnen de afdeling Sociologie. Een aantal van deze vakken betreft het onderwijs in methoden en technieken en de toepassing daarvan. Voor deze functie zoeken we naar een docent voor het geven van kwalitatieve onderzoeksmethoden. Daarnaast verricht je organisatorische werkzaamheden en werk je aan je eigen ontwikkeling als docent. In de bachelor Sociologie werken we vanuit een transdisciplinaire benadering. Dat houdt onder meer in dat maatschappelijke vraagstukken centraal staan en dat studenten van daaruit gaan leren over sociologische theorieën en onderzoek. Daarnaast werken we veel met maatschappelijke partners die onze bachelor en master studenten helpen bij het doorgronden van maatschappelijke problemen en het ontwerpen van en bijdragen aan mogelijke oplossingen daarvoor. Alle vakken kennen activerende onderwijsvormen, waarin studenten bijvoorbeeld aan de slag gaan met real life cases
  • Coördineren en verzorgen van onderwijs op bachelor- en masterniveau
  • Doceren en mede-(door)ontwikkelen van colleges en werkgroepen voor onderwijs in de (toepassing van) kwalitatieve methoden, en voor andere vakken op bachelor- en masterniveau
  • Thesis begeleiding in de bachelor en de master Sociologie
  • Organisatietaken, bijv. mentoraat, voorlichting (nader af te stemmen)

Specificaties

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Functie-eisen

  • Afgeronde masteropleiding, in sociologie of een aanverwante sociale wetenschap
  • Goede communicatieve en organisatorische eigenschappen
  • Geschoold in kwalitatieve onderzoeksmethoden
  • In het bezit van BKO of bereid deze te halen
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal (de sociologie-opleidingen zijn Nederlandstalig)
  • Bij voorkeur gepromoveerd
  • Bij voorkeur enkele jaren ervaring met lesgeven op academisch niveau met aantoonbaar goede onderwijsevaluaties

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: 4 jaar.

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleidingsniveau en werkervaring op voltijdse basis minimaal €3.226 (schaal 10) en maximaal €5.929 (schaal 11) bruto per maand. De functie is ingedeeld volgens UFO-profiel: Docent 4 of Docent 3 en staat open voor 0,8 fte vanaf 1 juni 2024.

De arbeidsovereenkomst wordt aangegaan voor een periode van 4 jaar. Daarnaast beschikt de VU over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken, zoals:
  • maximaal 41 vakantiedagen bij een voltijds dienstverband
  • 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering
  • ruime bijdrage aan ABP-pensioenregeling
  • bijdrage aan reiskosten voor woon-werkverkeer
  • collectiviteitskortingen op ziekte- en autoverzekering

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam

Welkom bij de Faculteit der Sociale Wetenschappen
Bij de Faculteit der Sociale Wetenschappen kijken we vanuit verschillende invalshoeken naar de grote sociale problemen van deze tijd. We combineren sociologie, antropologie, politicologie, communicatiewetenschap en bestuurs- en organisatiewetenschap. Want voor de complexe maatschappelijke vragen van nu bestaan geen pasklare oplossingen. Die moet je multidisciplinair aanpakken. Samen verbreed je je blik, kom je tot nieuwe inzichten en bedenk je creatieve oplossingen.

Kom je werken bij Sociale Wetenschappen? Dan werk je samen met collega’s uit verschillende disciplines in een inspirerend werk- en studieklimaat. Plezierig werken, in een professionele organisatie met een informele werksfeer, waar we je graag ruimte bieden voor je persoonlijke ontwikkeling. De faculteit telt ongeveer 3.000 studenten en meer dan 350 medewerkers.

Vrije Universiteit Amsterdam
De Vrije Universiteit Amsterdam staat voor waardengedreven onderwijs en onderzoek. Wij zijn vrije denkers met kennis van zaken en een open houding – a broader mind. Met een ondernemende aanpak en aandacht voor diversiteit, zingeving en medemenselijkheid werken wij aan duurzame oplossingen met maatschappelijke impact. Door onze krachten te bundelen, over de grenzen van vakgebieden heen, werken we aan een betere wereld voor mens en planeet. Samen creëren we een veilig en respectvol werk- en studieklimaat, en een inspirerende omgeving voor onderwijs en onderzoek. Lees meer over onze gedragscodes.

We zijn gevestigd op één fysieke campus, in het hart van de Amsterdamse Zuidas, met een uitstekende ligging en bereikbaarheid. Aan de VU werken ruim 5.500 medewerkers en volgen ruim 30.000 studenten wetenschappelijk onderwijs.

Diversiteit
Diversiteit is een speerpunt van de VU. De VU wil toegankelijk en ontvankelijk zijn voor diversiteit in vakgebieden, culturen, ideeën, nationaliteiten, overtuigingen, voorkeuren en levensbeschouwingen. Vanuit vertrouwen, respect en interesse leiden verschillen hier tot nieuwe inzichten en innovatie, tot scherpte en helderheid, tot excellentie en een ruimer begrip.

Wij staan voor een inclusieve gemeenschap en geloven dat diversiteit en internationalisering bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs, onderzoek en onze dienstverlening.

We zijn dan ook voortdurend op zoek naar mensen die door hun achtergrond en ervaring bijdragen aan de diversiteit van de VU-gemeenschap.

Additionele informatie

Ben jij geïnteresseerd in deze functie? Solliciteer dan door middel van onderstaande solliciteer button uiterlijk 15 mei 2024. Denk hierbij aan het uploaden van jouw curriculum vitae en motivatiebrief.

Sollicitaties ontvangen per e-mail worden niet in behandeling genomen.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Specificaties

  • Lector
  • Gedrag en maatschappij
  • €3226—€5929 per maand
  • Universitair
  • 3997

Werkgever

Vrije Universiteit Amsterdam (VU)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

De Boelelaan 1105, 1081HV, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you

X

Solliciteer op deze vacature

Solliciteer op deze vacature

Dit sollicitatieproces wordt beheerd door de werkgever (Vrije Universiteit Amsterdam (VU)). Heb je nog aanvullende vragen over jouw sollicitatie, neem dan contact op met de werkgever.

Bedankt voor je sollicitatie

Voor vragen over jouw sollicitatie kun je contact opnemen met de werkgever.

Tip: sla deze vacature op als favoriet in je AcademicTransfer account. Zo heb je meteen een overzicht en kun je de vacature makkelijk terugvinden. Nog geen account? Maak deze dan nu aan en profiteer van nog meer handige functionaliteiten!

Sollicitatieprocedure

Sollicitatieprocedure

Solliciteer uiterlijk op 15 mei 2024 23:59 (Europe/Amsterdam).