PhD student voor het ontwikkelen van big data modellen

PhD student voor het ontwikkelen van big data modellen

Geplaatst Deadline Locatie
17 jul 14 aug Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 14 aug 2018).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Sanquin is bekend van de bloedbank en zijn onafhankelijke vrijwillige donaties. Voordat een donor mag doneren, wordt hij of zij medisch gekeurd om na te gaan of doneren verantwoord is, voor zowel de donor zelf als voor de patiënt. Op dit moment wordt bij opkomst ongeveer 5% van de donors afgekeurd voor donatie vanwege een te laag Hb. Dat betekent niet alleen een substantieel verlies van effectiviteit van productiviteit van donors en medewerkers, maar veel belangrijker nog, een aanzienlijk verlies van donors. 

Omdat er in Nederland in de afgelopen decennia gemiddeld zo’n 500.000 volbloeddonaties per jaar gedaan zijn, zijn er veel gegevens over oproepen, donaties, Hb gehaltes en daadwerkelijke moment van opkomst van donors beschikbaar. Deze gegevens omvatten dus vele miljoenen records. Als promovendus wordt het jouw uitdaging om met behulp van recurrent neural networks modellen te maken waarmee Sanquin in de toekomst beter kan voorspellen wat de donoropkomst en de kans op donorafkeur op Hb-waarden is. Je werkt zelfstandig maar hebt naaste collega’s en je vaste begeleiders die je kunt raadplegen voor informatie en advies. Aansluiting met de praktijk stem je af met de bloedbank zelf om een zo goed mogelijk praktisch bruikbaar model neer te zetten. 

Specificaties

Stichting Sanquin Bloedvoorziening (Sanquin)

Functie-eisen

  • een afgeronde masterstudie wiskunde, econometrie, statistiek, of computer science (bij voorkeur met specialisatie op het gebied van artificial intelligence en/of machine learning en een excellente cijferlijst)
  • affiniteit met statistiek/machine learning en uitstekende programmeer- en data-management vaardigheden. Bij voorkeur ervaring met recurrent neural networks en/of ervaring met het analyseren van longitudinale data;
  • uitstekende beheersing van de Engelse taal en goede (academische) schrijf- en presentatievaardigheden;
  • interesse in het uitvoeren van onderzoek in het medische werkveld, het willen leveren van een bijdrage aan medisch wetenschappelijk onderzoek;
  • het kunnen werken in een internationale omgeving en het effectief kunnen communiceren en samenwerken met onderzoekers uit andere werkvelden.

Arbeidsvoorwaarden

Een uniek onderzoek in een dynamische maatschappelijk relevante onderzoeksomgeving op het snijvlak van statistiek, data-science en kwaliteitsmanagement, met een directe praktische toepassing. Daarnaast bieden wij:

  • een salaris conform de CAO van Sanquin;
  • aanstelling voor maximaal vier jaar;
  • een aanvullende MSc/PhD opleiding;
  • 8,33% eindejaarsuitkering, (dit betekent bij een heel kalenderjaar in dienst een dertiende maand);
  • tegemoetkoming van de reiskosten vanaf de eerste kilometer;
  • pensioenregeling bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn (PFZW);
  • verlof van 201 uur bij een fulltime dienstverband (36 uur).

Werkgever

Sanquin

De missie van Sanquin is om een kennisgestuurde organisatie te zijn die levensreddende producten levert en zich tegelijkertijd inzet voor een zorgvuldige, verantwoordelijke en efficiënte verwerking van de vrijwillige, onbetaalde donaties. De afdeling Transfusion Technology Assessment (TTA) houdt zich binnen Sanquin Research in Amsterdam bezig met het onderbouwen van beleidsbeslissingen en met model- en/of data-gestuurd optimaliseren van bedrijfsprocessen. Dit project wordt uitgevoerd in samenwerking met het Leiden Institute for Advanced Computer Science (LIACS), waarmee de academische inbedding van het project geborgd is. Je gaat onderdeel uitmaken van het Leiden Data Science Onderzoeksprogramma, een interdisciplinair onderzoeksprogramma waarin op dit moment 16 promovendi werken aan de ontwikkeling en toepassing van data science in verschillende academische onderzoeksvelden. Dit betekent ook dat je ook twee dagen per week op de Universiteit Leiden zult werken, met in ieder geval de vrijdag als vaste dag in Leiden.

Specificaties

  • PhD; Onderzoek, ontwikkeling, innovatie; IT
  • Natuurwetenschappen; Techniek; Economie
  • max. 36 uur per week
  • Universitair
  • AT RESL11-18EXT2

Werkgever

Stichting Sanquin Bloedvoorziening (Sanquin)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Plesmanlaan 125, 1066 CX, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you