Stagecoordinator (0,2 fte)

Stagecoordinator (0,2 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
14 mei 28 mei Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 28 mei 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Binnen het ‘Department of Public Administration and Sociology’ zijn wij bij het OWB op korte termijn op zoek naar een Stagecoördinator (0,2 FTE).

De functie van stagecoördinator is een nieuw in te vullen functie en vraagt dus voor een goede invulling om initiatief en ondernemerschap.

De functie bestaat uit verschillende onderdelen. Het opbouwen, beheren en uitbreiden van een netwerk aan stage-organisaties vormt een belangrijk onderdeel van de functie. De stageplaatsen zullen voornamelijk in Nederland gerealiseerd moeten worden. In verband met een deels internationale studentenpopulatie (bachelor Management of International Social Challenges) zullen stageplaatsen voor een deel ook in internationaal georiënteerde organisaties in Nederland en het buitenland gerealiseerd moeten worden. Daarnaast behoort het uitvoeren van de administratieve aspecten van het stagebeleid en het ontwikkelen van administratieve systemen hiervoor, tot je takenpakket. Verder ben je verantwoordelijk voor de informatievoorziening aan studenten over de stage en de voortgangs- en kwaliteitsbewaking van de stages.

Tot de belangrijkste werkzaamheden van de stagecoördinator behoren:

  • Contacten onderhouden met bestaande stage-organisaties
  • Werven van nieuwe stage-organisaties
  • Opzetten van een databank met stage-organisaties voor studenten
  • Vacatureteksten/stageomschrijvingen maken van het aanbod aan stageplaatsen en deze beschikbaar maken voor studenten
  • Verzorgen van de administratieve afhandeling van stages (o.a. aanmelding stage, stagecontracten, beoordelingsformulieren)
  • Informatie verstrekken aan studenten ten aanzien van het administratieve proces rondom de stage
  • Tijdens de stageperiode contact met stage-organisaties opnemen over het verloop van de stage
  • In samenwerking met Erasmus Career Services organiseren van sollicitatietrainingen

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

  • Afgeronde opleiding op minimaal hbo-niveau
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal en goede beheersing van de Engelse taal
  • Affiniteit met administratieve processen (goed zijn in plannen en organiseren, doelen en prioriteiten stellen) en een uitstekend organisatorisch vermogen
  • Contactuele en netwerkvaardigheden in combinatie met klantbetrokkenheid (wensen en behoeften van studenten, docenten en stageverleners herkennen en hiernaar handelen)
  • Groot verantwoordelijkheidsgevoel
  • Nauwkeurig
  • Een proactieve, open en zelfstandige houding
  • Kennis van de sector is een pré (goed geïnformeerd zijn over de (inter)nationale, maatschappelijke, politieke en vakinhoudelijke ontwikkelingen)

Arbeidsvoorwaarden

Een tijdelijk contract, voor een periode van 3 jaar, in een enthousiast team, met goede arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het salaris is afhankelijk van je kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 2835,- en € 3895, - bruto per maand (schaal 9). De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en 232 verlofuren per jaar bij een volledige werkweek. In het geval van een 8-urige werkdag bouw je daarnaast wekelijks 2 verlofuren op, totaal komt dat op 96 extra uren. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden wij gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van EUR-faciliteiten, zoals het Erasmus sportcentrum en de Universiteitsbibliotheek.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en studiekwaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. Belangrijke waarden voor de Erasmus Universiteit Rotterdam zijn durf, nieuwsgierig, maatschappelijke betrokken, grensverleggend en streven naar succes (zie www.eur.nl).

Afdeling

Erasmus School of Social and Behavioural Sciences (ESSB)

De Erasmus School of Social and Behavioural Sciences (ESSB) kent vier wetenschapsgebieden: sociologie, bestuurskunde, psychologie en pedagogische wetenschappen en biedt een breed scala aan nationale en internationale bachelor- en masteropleidingen aan, waarin mens en maatschappij centraal staan. De opleidingen die binnen deze wetenschapsgebieden verzorgd worden, bedienen op dit moment ruim 4000 studenten. De ESSB telt daarnaast meer dan 300 medewerkers. De vacature van stagecoördinator richt zich op twee van de vier wetenschapsgebieden, namelijk sociologie en bestuurskunde (zie www.eur.nl/essb).

Onderwijsbureau ESSB

Het Onderwijsbureau (OWB) maakt deel uit van het faculteitsbureau. Het onderwijsbureau is verantwoordelijk voor het ondersteunen van de staf op het gebied van administratief/organisatorische uitvoerende werkzaamheden ten behoeve van het onderwijs. Het doel is te komen tot excellente dienstverlening, via een combinatie van ‘standaard wat standaard kan en maatwerk waar het moet’.

Specificaties

  • Beleid- en staf; Marketing en communicatie; Ondersteunend personeel (secretarieel, administratief, facilitair)
  • max. 8 uur per week
  • €2835—€3895 per maand
  • ESSB/20200514/291823

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you