Universitair docent/onderzoeker Plant-Microbe Interacties (0,8 fte)

Universitair docent/onderzoeker Plant-Microbe Interacties (0,8 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
15 mei 15 jun Utrecht

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 15 jun 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Bij de leerstoelgroep Plant-Microbe Interacties zijn we op zoek naar een enthousiaste universitair docent om ons onderwijsteam te versterken.

Functieomschrijving

Wij van de leerstoelgroep Plant-Microbe Interacties zijn op zoek naar een enthousiaste universitair docent/onderzoeker met kennis en begrip van de moleculaire interacties tussen planten en micro-organismen. Je zult je bezig houden met het versterken en bestendigen van het bachelor- en masteronderwijs van de leerstoelgroep en het departement Biologie van de Universiteit Utrecht. Het departement biedt een breed studieprogramma voor biologie in zowel de bachelor als de masteropleiding. Het onderwijs is onderzoeksgedreven en wordt verzorgd door internationaal vooraanstaande onderzoeksgroepen. Als docent/onderzoeker Plant-Microbe Interacties heb je een onderzoeksachtergrond in het vakgebied en heb je werkervaring in of affiniteit met onderwijs en didactiek.

De volgende taken maken deel uit van je functie:

  • Je verzorgt, vaak in teamverband, onderwijs op het gebied van de (moleculaire) plant-microbe interacties, maar je bent ook breder inzetbaar voor gerelateerde vakgebieden als plantenfysiologie, biotechnologie en microbiologie. Je bent hierbij verantwoordelijk voor het ontwikkelen, integreren, verzorgen en toetsen van academische vaardigheden in zowel het bachelor- als het mastercurriculum.
  • Je coordineert een aantal bachelor- en mastervakken, en je maakt je sterk voor het ontwikkelen en implementeren van innovatieve onderwijsmethoden.
  • Je ondersteunt collega’s van de leerstoelgroep Plant-Microbe Interacties desgevraagd bij de ontwikkeling en implementatie van vaardigheden in de door hen verzorgde cursussen en programma’s.

Specificaties

Universiteit Utrecht

Functie-eisen

Voor deze functie is een aantal dingen belangrijk:

  • Je hebt een biologische opleiding afgerond en je bent gepromoveerd op het terrein van plant-microbe interacties of aanverwante vakgebieden.
  • Je hebt kennis van en inzicht in de laatste ontwikkelingen in het vakgebied en de mogelijke impact hiervan op de maatschappij. Kennis van aangrenzende vakgebieden als moleculaire microbiologie, plantenbiologie, biotechnologie, genetica en bioinformatica strekken tot aanbeveling.
  • Je hebt affiniteit met het verzorgen, ontwikkelen en innoveren van onderwijs in het Nederlands en het Engels. Bij voorkeur heb je een arbeidsverleden in het onderwijs.
  • Je hebt een onderwijskwalificatie, zoals een Basis– of Seniorkwalificatie Onderwijs of een gelijksoortige kwalificatie. Als je die niet hebt, bieden we je de gelegenheid om deze alsnog te behalen.
  • Je doet je werk op gedreven wijze, je communiceert sterk, en je bent een teamspeler.

Arbeidsvoorwaarden

  • Een positie voor 5 jaar;
  • Een salaris variërend van €2,709 tot €4,978 in schaal 10/11 bruto per maand bij een fulltime dienstverband;
  • Voordelen inclusief 8% vakantiebonus en 8,3% eindejaarsuitkering;
  • Een pensioenregeling, gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof en flexibele arbeidsvoorwaarden op basis van de cao Nederlandse Universiteiten.


Naast de arbeidsvoorwaarden die zijn vastgelegd in de cao Nederlandse Universiteiten kent de Universiteit Utrecht een aantal eigen regelingen. Zo zijn er afspraken over professionele ontwikkeling, verlofregelingen en sport. Ook geven we je de ruimte om je arbeidsvoorwaarden zelf uit te breiden via het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden. Zo stimuleren we je graag om te blijven groeien.


Meer informatie over werken bij de faculteit Bètawetenschappen vind je hier.

Werkgever

Je gaat werken voor de leerstoelgroep Plant-Microbe Interacties. De groep verzorgt onderwijs in het bachelor- en mastercurriculum van het departement Biologie en doet moleculair, genetisch, en biologisch onderzoek naar het immuunsysteem van planten en hoe dit interacteert met pathogenen en goedaardige micro-organismen in het microbioom. Door middel van grensverleggend onderzoek wordt gezocht naar technologische innovaties die een bijdrage kunnen leveren aan het verduurzamen van de landbouw.

Het departement Biologie coördineert het onderwijs van de bacheloropleiding Biologie plus diverse masterprogramma’s die door de Graduate School for Life Sciences en de Graduate School for Natural Sciences worden verzorgd. Het departement bestaat uit een groot aantal leerstoelgroepen. Het onderzoek is georganiseerd in het Institute of Environmental Biology (IEB) en het Institute for Biodynamics and Biocomplexity (IBB).

Werken bij de faculteit Bètawetenschappen betekent vooral het bij elkaar brengen van knappe koppen van diverse achtergronden, uit verschillende vakgebieden en met uiteenlopende gezichtspunten. Jij bent de fundamentele schakel tussen onderzoek en onderwijs. Je speelt een cruciale rol in onze zoektocht naar manieren om de nieuwsgierige wetenschappers van de toekomst te stimuleren met inspirerend onderwijs.

De Universiteit Utrecht is een vriendelijke en ambitieuze universiteit in het hart van een oude stad. We verwelkomen graag nieuwe wetenschappers in onze stad - een bloeiend cultureel centrum dat consequent wordt beoordeeld als een van de gelukkigste steden ter wereld. We staan bekend om ons innovatieve interdisciplinaire onderzoek en onze nadruk op inspirerend onderzoek en excellent onderwijs. We staan ook bekend om onze vertrouwde sfeer en de 'can-do' mentaliteit van onze mensen. Deze levendige en inspirerende academische omgeving trekt professoren, onderzoekers en promovendi van over de hele wereld aan, waardoor zowel de universiteit als de faculteit Bètawetenschappen een levendige internationale gemeenschap vormen en wonderbaarlijk divers zijn.

Specificaties

  • Onderwijs
  • 30—32 uur per week
  • Universitair
  • 1101761

Werkgever

Universiteit Utrecht

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Domplein 29, 3512 JE, Utrecht

Bekijk op Google Maps

Interesting for you