Hoofd Business Development Erasmus Research Services (1,0 fte) - ERS

Hoofd Business Development Erasmus Research Services (1,0 fte) - ERS

Geplaatst Deadline Locatie
24 sep 14 okt Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 14 okt 2020).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wil jij een belangrijke bijdrage leveren aan de impact doelstellingen van de Erasmus Universiteit? Krijg jij er energie van om onderzoekers te ondersteunen bij het brengen van onderzoeksresultaten naar de samenleving? Weet jij samen met jouw team van Business Developers publiek-private samenwerkingsprojecten te realiseren en ideeën en vindingen te begeleiden naar commerciële ontwikkeling? En ben jij de pionier die deze diensten binnen de Erasmus Universiteit op gaat bouwen? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren op de vacature Hoofd Business Development.

Functieomschrijving

Het team business development is een nieuw team binnen ERS. De eerste twee business developers in dit team zijn onlangs gestart. Als Hoofd Business Development stuur je het team van de Business Developers aan en maak je deel uit van het MT van Erasmus Research Services. Met het MT bouwen we aan een strategische aanpak en -diensten om te stimuleren dat kennis uit wetenschappelijk onderzoek zijn weg naar de markt vindt.

Met een creatieve en hands on houding weet je de inkomsten uit privaat of publiek-privaat gefinancierd onderzoek te vergroten en een cultuur van kennisbenutting te versterken. Je bouwt aan de ondersteuning om de commerciële activiteiten die voort kunnen komen uit onderzoek te bevorderen. Je combineert daarbij een strategische aanpak met een creatieve en pragmatische houding. Als teamleider help je teamleden zich te ontwikkelen en onderzoekers te ondersteunen met hun projecten. Je hebt zelf ook een praktische rol als business developer bij de ondersteuning van projecten.

Je rapporteert aan de directeur van de Erasmus Research Services (ERS)

Werkzaamheden

  • Je ontwikkelt business development- en valorisatiestrategieën en -dienstverlening en rolt deze uit binnen de EUR;
  • Je scout en screent (uit)vindingen en ideeën van onderzoekers op potentie voor commerciële ontwikkeling en begeleidt onderzoekers in de stappen van onderzoek naar de markt o.a. op het gebied van licentietrajecten, samenwerking met bedrijfsleven en sociale partners, financiering en startup support. Met je werk ontzorg je de onderzoekers en hou je tegelijkertijd oog voor de wettelijke kaders en het universiteitsbelang;
  • Je bouwt aan duurzame netwerken binnen en buiten de EUR, in diverse onderzoeksvelden, met maatschappelijke partners en bedrijven en onderhoudt deze, met als doel om gezamenlijke onderzoeksprojecten en programma’s te starten. Je maakt hierbij optimaal gebruik van regionale, nationale, Europese en andere financieringsprogramma’s;
  • In samenwerking met betrokken onderzoekers, ERS legal counsels en marktpartijen leidt je de onderhandelingen om tot commerciële licenties en samenwerkingsovereenkomsten te komen;
  • Je volgt en beïnvloedt de regionale, nationale en internationale kennis- en innovatieagenda’s proactief om kansen te creëren voor valorisatieprojecten van de EUR;
  • Je bouwt aan een effectieve samenwerkingsrelatie met het Erasmus Center for Entrepreneurship, YES!Delft (locatie Woudestein) en Erasmus Research & Business Support en onderhoudt deze, met het oog op ontwikkeling en doorstroom van potentiële startups;
  • Je begeleidt, ondersteunt en coacht je team dat bestaat uit 4 FTE Business Developers;
  • Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van HR taken van het team.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Je bent een gedreven Business Developer met minimaal 5 jaar ervaring in het universitaire werkveld. Je beschikt over een afgeronde masteropleiding op academisch niveau. Daarnaast breng jij het volgende mee:

  • Je hebt leidinggevende ervaring (minimaal 4 jaar);
  • Je hebt affiniteit met sociale en geesteswetenschappen en laat blijk zien van de specifieke uitdagingen in dat domein ten aanzien van kennisbenutting;
  • Je hebt strategisch inzicht en weet aan de juiste knoppen te draaien om resultaten te boeken in een bestuurlijke complexe organisatie;
  • Je kunt snel de essentie van onderzoeksprojecten en initiatieven herkennen en matchen met potentiële belangstelling van bedrijven of maatschappelijke partners.
  • Je bent een uitstekende sparringpartner voor topwetenschappers, besluitvormers van bedrijven en maatschappelijke partners;
  • Je beschikt over een relevant netwerk binnen de private en publieke sector en weet dit uit te breiden waar nodig;
  • Je bent een verbinder en kunt mensen met verschillende achtergronden en interesses met elkaar in contact brengen. Hierbij richt je je niet alleen op de inhoud maar ook op de behoeften van partners en de relaties;
  • Je bent creatief en hands on en je beschikt over een actieve, ondernemende, en open houding;
  • Je beschikt over een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in het Nederlands en Engels (C1 Common European Framework).

Arbeidsvoorwaarden

ERS staat voor een ondernemende, informele en open sfeer waarin ruimte is voor leren en het aanpakken van uitdagende, uiteenlopende vraagstukken. We zijn flexibel, resultaatgericht en klantgericht en bieden de mogelijkheid om werk en privé goed te combineren.

Daarnaast kom je te werken in een internationaal georiënteerde organisatie met een hoogstaande internationale reputatie en goede arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het betreft een tijdelijke functie voor een periode van een jaar, waarna een vaste aanstelling tot de mogelijkheden behoort.

Het betreft een dienstverband van 40 uur per week (deeltijd tot een minimum van 32 uur per week is bespreekbaar).

Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 5.453,- - en € 6.940, - bruto per maand (schaal 14). De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% een persoonlijk carrièrebudget en een zeer ruime verlofregeling (41 dagen per jaar bij een fulltime aanstelling).

Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden wij gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Er zijn uitstekende collectieve verzekeringsmogelijkheden en de mogelijkheid om arbeidsvoorwaarden flexibel in te zetten. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van EUR-faciliteiten, zoals het Erasmus sportcentrum en de Universiteitsbibliotheek.

Wij hechten grote waarde aan diversiteit en geloven dat een diversiteit aan talenten bijdraagt aan onze visie en strategie om als universiteit te kunnen excelleren op onderzoek en onderwijs. Dat maakt dat wij op zoek zijn naar een persoon die ons team vanuit diversiteitsperspectief goed kan aanvullen.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken nauw samen met interne en externe partijen aan het oplossen van mondiale, maatschappelijke uitdagingen, geïnspireerd door het dynamische en kosmopolitische Rotterdam.

Onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact, the Erasmian way’. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en dankzij de hoge kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. De ‘Erasmian values’ fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar voor de buitenwereld: ondernemend, maatschappelijk betrokken, wereldburger, ruimdenkend en verbindend.

Afdeling

Dienst Erasmus Research Services (ERS)

ERS helpt onderzoekers aan de EUR om excellent onderzoek uit te voeren en om impact te genereren met hun onderzoek. ERS levert kwalitatief hoogstaande ondersteuning aan onderzoekers en onderzoeksprojecten waarbij aandacht is voor het unieke karakter van ieder individueel onderzoeksproject. ERS heeft een aanjagende en ondersteunende rol t.a.v. een toekomstgerichte universiteitsbrede onderzoeksagenda en het verwerven van externe onderzoeksgelden (publiek en privaat).

Momenteel bestaat ERS uit de volgende teams/communities Business Development, Grant Support Office, Legal Counsels, Open Science en Research Data Management, Ethics Review en Research Intelligence. ERS is als dienst in opbouw en stevig in ontwikkeling. Een verdere personele groei op korte termijn is voorzien. ERS biedt ondersteuning aan alle faculteiten van de EUR (m.u.v. Erasmus Medisch Centrum) en bevindt zich daarbij in een complex stakeholderlandschap.

Specificaties

  • Beleid- en staf; Management
  • max. €6940 per maand
  • Universitair
  • ERS-20200924

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you