Hoofd Business Intelligence & Data Analytics

Hoofd Business Intelligence & Data Analytics

Geplaatst Deadline Locatie
20 apr 15 mei Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 15 mei 2021).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Functieomschrijving

Als hoofd BI&DA ben je verantwoordelijk voor data, data-onderzoek en analyses, informatievoorziening op basis hiervan en voor de inrichting en het continu up-to-date houden van data platformen.

Je geeft leiding aan enthousiaste en gedreven professionals met verschillende inhoudelijke kennis, ervaring en aandachtsgebieden. Het is jouw taak dit team te laten excelleren, zowel richting de business als individueel. Dit doe je op een verbindende, overtuigende manier met een scherp gevoel voor processen binnen een organisatie met verschillende perspectieven en belangen.

Met jouw visie op (het ontwikkelen van) datagedreven besluitvorming, datakwaliteit, data-analyses en de bruikbare managementinformatie kunnen we bijdragen aan de strategie van de EUR, de algehele business en de individuele faculteiten en diensten. Vanuit deze visie zoek je de verbinding met de BI community op de universiteit: medewerkers binnen de faculteiten en diensten die werken met data en op basis daarvan analyses doen.  Je geeft vorm en inhoud aan de ontwikkeling van deze community.

In deze veelzijdige en uitdagende functie, heb je een belangrijke verbindende rol richting de business en de interne samenwerkingsverbanden (zoals bijvoorbeeld de technische ondersteuning van IT). Door te netwerken en regelmatig contact met de diensten en faculteiten ben je goed op de hoogte van de behoeften en wensen in de organisatie. Je zoekt een goede aansluiting tussen deze behoefte en de producten die het team levert. Je geeft proactief advies over het gebruik van de data, dashboards en externe datasets. Stakeholder management, een proactieve en ondernemende houding zijn hierin cruciaal om de juiste vertaalslag te kunnen maken. Daarnaast beschik je over voldoende overtuigingskracht en bestuurlijke en politieke sensitiviteit.

Het team is momenteel druk met een transitie van het Datawarehouse en het opzetten van een Power-BI platform. Momenteel wordt er nog gebruik gemaakt van SAP BW wat wordt overgebracht naar Snowflake. Het ETL proces gaat over naar Matillion.

Als Hoofd Business Intelligence & Data Analytics rapporteer je aan de Directeur CPC.

Functieprofiel

  • Je hebt visie op de waarde van data en data-analyse voor de organisatie;
  • Je bent verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van de BI-afdeling;
  • Je regisseert de aanvragen en prioritering van projecten & programma’s;
  • Je bent verantwoordelijk voor de HR-zaken binnen de afdeling, zoals ontwikkel-, functionerings- en beoordelingsgesprekken;
  • Je stuurt een professioneel en volwassen team van ca 6professionals aan die jij weet te inspireren, uit te dagen en te motiveren om het beste uit zichzelf te halen.
  • Je zorgt voor een effectieve manier van werken en stelt, vanuit een visie gerelateerd aan de EUR-strategie, doelen voor korte- en lange termijn.
  • Je zorgt voor een toekomst vaste informatiestrategie en architectuur afgeleid van de Erasmus Universiteit strategie en vertaalt dit naar een portfolio in samenwerking met de business; 

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

  • Je hebt een afgeronde HBO/WO-opleiding;
  • Je hebt minimaal 5 ervaring in een leidinggevende functie;
  • Je hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring in BI & Data Analytics;
  • Je hebt tenminste kennis de programmeertalen R en SQL.
  • Je bent sterk binnen Data Analytics en maakt een organisatie graag ‘Data Driven’;
  • Je beschikt over voldoende mate van politieke en bestuurlijke sensitiviteit;
  • Je bent in staat om verandering in een organisatie teweeg te brengen;
  • Je bent analytisch sterk met een praktische instelling en een grote mate van zelfstandigheid;
  • Je kan goed anderen winnen en enthousiasmeren voor je plannen en ideeën;
  • Je bent een goede verbinder, weet een netwerk op te bouwen en kan goed met verschillende stakeholders om gaan;
  • Je beheerst de Nederlandse taal op voldoende niveau (C1), zowel mondeling als schriftelijk.

Arbeidsvoorwaarden

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met goede arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het dienstverband wordt aangegaan voor de periode van 1 jaar en kan bij goed functioneren worden verlengd dan wel omgezet naar een vaste aanstelling. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen €5.453,- en €6.940,- bruto per maand (schaal 14).

De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling (tot 41 verlofdagen bij een volledig dienstverband). Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden wij gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van EUR-faciliteiten, zoals het Erasmus sportcentrum en de Universiteitsbibliotheek.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken in nauwe samenwerking met interne en externe partijen aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en dankzij de hoge kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. De Erasmian values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar voor de buitenwereld: ondernemend, maatschappelijk betrokken, wereldburger, ruimdenkend en verbindend.

Afdeling

De Algemene Bestuursdienst (ABD)

De Algemene Bestuursdienst (ABD) is als centrale staforganisatie verantwoordelijk voor de organisatie van beleidsondersteuning op instellingsniveau. De ABD ondersteunt het College van Bestuur (CvB) bij het uitoefenen van haar verantwoordelijkheid voor de kwaliteit, toegankelijkheid en de financiering van onderwijs en onderzoek. De ABD zorgt voor het gezamenlijk ontwerpen van integraal beleid, het beleid tijdig tot besluitvorming voorleggen en zorgt (mede) ervoor dat het beleid wordt uitgevoerd en onderneemt continue monitoring en evaluatie met het oog op verbeteringen. De dienst wordt gevormd door de afdelingen Academische Zaken (AZ), Corporate Planning & Control (CPC), Bestuurlijke Zaken (BZ), Juridische Zaken (JZ), Strategy Office (SO) en het Chief Information Office (CIO). Onder de ABD valt organisatorisch ook het onafhankelijke Erasmus Magazine. De bestuursdienst wordt geleid door de directeur Algemene Bestuursdienst (tevens Secretaris College van Bestuur).

Business Intelligence & Data Analytics

BICC bestaat uit 5 professionals en maakt onderdeel uit van Corporate Planning & Control (CPC). BICC is verantwoordelijk voor het ontwerpen van onze data infrastructuur, het ontwerp en beheer van onze datawarehouse en het ontsluiten van data via dashboards, rapportages en data-analyses. Op het dataplatform komt het datalandschap, bestaande uit alle bedrijf gerelateerde domeinen (HR, Finance, Onderwijs en Onderzoek, Facilities etc.) samen. Met behulp van dit dataplatform ontwikkelen de Informatieconsultants rapportages en analyses om in de informatiebehoefte van de organisatie te voorzien op zowel operationeel- als managementniveau. Tenslotte stelt BICC anderen in staat gebruik te maken van deze data en technologieën zodat ook zelfstandig rapportages en analyses gemaakt kunnen worden.

CPC is recent geherstructureerd. Daarbij zijn er drie clusters ontstaan waarbij er één is gericht op data science en analytics. Naast het BICC zijn er een strategisch business analyst en een data science specialist werkzaam in dit cluster. Het BICC en deze twee medewerkers worden nu onder één hoofd ondergebracht. Dit zorgt ervoor dat data science & data analytics beter bij elkaar worden gebracht en in samenhang worden aangestuurd.

Specificaties

  • Management
  • 32—40 uur per week
  • €5453—€6940 per maand
  • CPCABD-20210420

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you