(junior) Webredacteur / Contentspecialist 0,8 fte

(junior) Webredacteur / Contentspecialist 0,8 fte

Geplaatst Deadline Locatie
26 jan 9 feb Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 9 feb 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Heb jij passie voor webcontent, affiniteit met de doelgroep studenten en wil je aan de slag bij een organisatie met een duidelijk maatschappelijk karakter? Ga dan voor een job met impact bij Erasmus Universiteit Rotterdam en wordt webredacteur!

Functieomschrijving

Samen met een team enthousiaste collega's zorg jij ervoor dat alle informatie voor studenten op een aantrekkelijke en overzichtelijke manier te vinden is. Zowel op internet, intranet als social media (Facebook, Instagram). Met twee andere collega’s vorm jij de centrale webredactie van de dienst Education & Student Affairs (E&S). Je adviseert en ondersteunt vijf andere webredacteuren die in verschillende teams bij E&S werken. Je bent regelmatig bezig met het maken en controleren van content (tekst en beeld) binnen ons cms Drupal en andere systemen. Daarnaast overleg je regelmatig met collega’s van zowel binnen als buiten E&S om de website en social media goed up-to-date te houden. Verder is er veel ruimte voor nieuwe ideeën en initiatieven op het gebied van de websites, social media en nieuwe toepassingen (zoals bijvoorbeeld een chatbot). Je kunt in deze functie je creativiteit de vrije loop laten in een maatschappelijk betrokken organisatie.

Je bent in deze functie, samen met twee directe collega’s, verantwoordelijk voor webredactie en online communicatie van EUR-brede informatie voor studenten van de Erasmus Universiteit. Deze functie bestaat uit onder andere de volgende werkzaamheden:

Onze teamfilosofie is: we werken als een hecht, gezellig en resultaatverantwoordelijk team, waarbij we sparren over ons werk, taken van elkaar kunnen overnemen en met collega’s binnen en buiten het team samenwerken op projectbasis.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Je maakt je snel de nodige kennis en vaardigheden eigen en je hebt een pragmatische en innovatieve inslag. We zoeken een creatieve doener en denker die zichzelf staande kan houden in een veeleisende omgeving. Verder vragen we van jou:

  • Hbo werk- en denkniveau
  • Uitstekende online schrijfvaardigheden die je inzet om creatieve en pakkende content te creëren
  • Kennis van cms-systemen (bij voorkeur Drupal) en Google Analytics
  • Goed bekend met verschillende (social) media
  • Gevoel voor bestuurlijke verhoudingen
  • Uitstekende beheersing van het Nederlands en het Engels (C1 niveau) (mogelijkheid om niveau te behalen met cursus)

Je beschikt over de vereiste competenties: resultaatgerichtheid, samenwerken, analytisch vermogen.

Arbeidsvoorwaarden

Een afwisselende baan met goede arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de CAO Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het betreft een functie voor een jaar, met uitzicht op verlenging.

Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 2.710,- en € 3.619,- bruto per maand (schaal 8). De ingangsdatum is bij voorkeur 01-04-2022.

De EUR heeft aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, waaronder 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden wij gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Ook kunnen medewerkers gebruikmaken van EUR-faciliteiten, zoals het Erasmus sportcentrum en de Universiteitsbibliotheek. Werken bij de EUR betekent werken in een professionele omgeving, waar ontwikkeling en ontplooiing worden gestimuleerd. Flexibiliteit staat hoog aangeschreven bij de EUR: we hebben een 38-urige werkweek, flexibele werktijden, mogelijkheden voor deeltijdwerk en ouderschapsverlof.

Erasmus Universiteit Rotterdam wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om het volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke visie op onderwijs en onderzoek – onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Aan de EUR werken ruim 3.700 medewerkers en volgen bijna 33.000 studenten uit 140 landen ons wetenschappelijk onderwijs. Alles wat we doen, doen we onder het credo The Erasmian Way - Making Minds Matter.  We zijn wereldburgers, verbindend, ondernemend, ruimdenkend en maatschappelijk betrokken. Deze Erasmian Values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar én onderscheidend voor de buitenwereld. Vanuit deze waarden, met een ruime blik en met oog voor diversiteit, verschillende achtergronden en opvattingen, werken onze medewerkers nauw samen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen vanuit het dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Mede dankzij de hoge kwaliteit en de positieve maatschappelijke impact van ons onderwijs en onderzoek en onze kenmerkende mentaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. www.eur.nlOpent extern.

Afdeling

Dienst Education & Student Affairs (E&S)

Wij maken als team Staf deel uit van de dienst Education & Student Affairs (E&S). De dienst E&S richt zich op dienstverlening voor en ondersteuning van onderwijs en studenten en werkt voor studenten, faculteiten, decanen en het College van Bestuur. Vanuit team Staf werken we aan online communicatie en slaan we de brug tussen beleidsstrategie en praktijk. De beleidscollega’s zijn verantwoordelijk voor de advisering over en invoering van beleid op het gebied van onderwijs en studentenzaken. Enkele van onze uiteenlopende dossiers zijn: collegegeldbeleid, numerus fixus, gezamenlijk onderwijs met buitenlandse universiteiten, minoren, studentenorganisaties, studeren met een functiebeperking en vluchtelingstudenten.

Specificaties

  • Beleid- en staf; Marketing en communicatie
  • max. 32 uur per week
  • €2710—€3619 per maand
  • PRO/E&S - 26012022

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester oudlaan 50, 3062PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you