Wetenschappelijk Docent Educatieve Master Primair Onderwijs (0,7 fte)

Wetenschappelijk Docent Educatieve Master Primair Onderwijs (0,7 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
21 apr 9 mei Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 9 mei 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wil jij een nieuwe doelgroep universitair geschoolde leraren opleiden? Heb jij een master Onderwijswetenschappen of Pedagogische Wetenschappen? Heb je affiniteit en ervaring binnen het Primair Onderwijs? Wil je meewerken aan het doorontwikkelen van een nieuwe opleiding? Ben je pro-actief, enthousiast en heb je goede communicatieve vaardigheden (zowel mondeling als schriftelijk)? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Functieomschrijving

Als Wetenschappelijk Docent verzorg je onderwijs binnen de inhoudelijke- en onderzoekslijn van de educatieve master. Binnen deze lijnen onderwijs je onder andere: “Leren en interactie in de superdiverse klas”, Inclusief curriculum”, “Biografisch onderzoek” en meerdere andere vakken. Daarnaast speel je een verbindende functie in de integratie tussen de verschillende lijnen.

Leraar word je voor de klas, dus 40% van de onderwijstijd zal besteed worden aan stage op kwalitatief goede stagescholen. De samenwerking met stagescholen in Rotterdam wordt momenteel opgezet in samenwerking met de verschillende schoolbesturen. Er ligt een taak bij de verdere ontwikkeling van het stagebureau waarbij alle partijen samenkomen: studenten, docenten en de partnerscholen. Als stagecoördinator zorg je voor een goed georganiseerd stagebureau, waar alle partijen terecht kunnen met vragen. Je zorgt voor voldoende en goede stageplekken, in samenwerking met de partnerscholen en schoolbesturen en stemt daarbij goed af met de andere Rotterdamse lerarenopleidingen.

Daarnaast heb je als stagecoördinator een bijdrage in het opzetten en verzorgen van een scholing voor de schoolopleiders en de instituutsopleiders. Het begeleiden van de studenten gebeurt in een team van docenten vanuit de scholen en de universiteit, we gaan scholingen organiseren om te borgen dat dit team op één lijn zit in de begeleiding.

Belangrijkste werkzaamheden:

  • Lessen verzorgen in de inhoudelijke lijn en onderzoekslijn
  • Nakijken van studentproducten
  • Voortgangsgesprekken voeren
  • Opzetten en coördineren van het stagebureau
  • Bijdragen aan het opzetten en uitvoeren van de scholing voor schoolopleiders en instituutsopleiders

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Je bent zelfstandig, initiatiefrijk, resultaatgericht en goed op de hoogte van de maatschappelijke, politieke en vakinhoudelijke ontwikkelingen binnen zowel het academisch- als primair onderwijs.

Daarnaast vragen wij:

  • Ervaring met lesgeven in een academische of hogeschoolomgeving
  • Ervaringen binnen het primair onderwijs liefst in grootstedelijke omgeving
  • Ervaring in begeleiden en coachen van studenten
  • Ervaring met verzorgen en ontwikkelen van onderwijs
  • Goede communicatieve vaardigheden
  • Affiniteit en ervaring met het opzetten van een nieuwe organisatie is een pré

Arbeidsvoorwaarden

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met uitstekende arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU).

De functie bedraagt 0,7 FTE. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 2.846,- en € 4.490,- bruto per maand (schaal 10), conform de CAO-NU. Daarnaast bieden we je onder andere 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden we gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, volledig betaald aanvullend geboorteverlof voor partners, korting op onze collectieve ziektekostenverzekering, en een persoonlijk carrièrebudget. Ook kan je als medewerker gebruikmaken van EUR-faciliteiten zoals de Universiteitsbibliotheek en krijg je korting op een abonnement bij het Erasmus sportcentrum.

Erasmus Universiteit Rotterdam biedt een Dual Career Program (DCP) aan om de partners van nieuw wetenschappelijk personeel te helpen bij het vinden van werk in Nederland. Het programma wordt aangeboden in nauwe samenwerking met de nabijgelegen universiteiten van Delft en Leiden.

Erasmus Universiteit Rotterdam wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om het volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke visie op onderwijs en onderzoek – onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Aan de EUR werken ruim 3.700 medewerkers en volgen bijna 33.000 studenten uit 140 landen ons wetenschappelijk onderwijs. Alles wat we doen, doen we onder het credo The Erasmian Way - Making Minds Matter.  We zijn wereldburgers, verbindend, ondernemend, ruimdenkend en maatschappelijk betrokken. Deze Erasmian Values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar én onderscheidend voor de buitenwereld. Vanuit deze waarden, met een ruime blik en met oog voor diversiteit, verschillende achtergronden en opvattingen, werken onze medewerkers nauw samen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen vanuit het dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Mede dankzij de hoge kwaliteit en de positieve maatschappelijke impact van ons onderwijs en onderzoek en onze kenmerkende mentaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. www.eur.nl.

Afdeling

Erasmus School of Social and Behavioural Sciences

De Erasmus School of Social en Behavioural Sciences (ESSB) kent een grote diversiteit aan wetenschappelijke disciplines: bestuurskunde, pedagogische wetenschappen, psychologie en sociologie. Tevens het Erasmus University College, IHS, en twee onderzoeksinstituten RISBO en DRIFT zijn aan de faculteit verbonden. Deze grote variatie is ook terug te zien in onze (internationale) bachelor- en masteropleidingen en in het onderzoek. De activiteiten van de faculteit zijn altijd gericht op mens en samenleving. Onze activiteiten zijn altijd gefocust op mensen en de maatschappij. Bij ESSB staat fundamenteel, internationaal georiënteerd onderzoek hoog in het vaandel. Maatschappelijk onderzoek ten behoeve van professionals, het beleid en de samenleving maakt ook onderdeel uit van de onderzoeksactiviteiten. De faculteit biedt een stimulerend onderzoeksklimaat waar belangrijke nationale en internationale onderzoeksubsidies worden binnengehaald. Aansprekende gastonderzoekers uit binnen en buitenland werken er voor kortere of langere tijd en er werken ambitieuze promovendi. Ons onderwijs is kleinschalig en werkt met innovatieve onderwijsvormen, zoals Probleemgestuurd Onderwijs (PGO). Zowel de Nederlandstalige als Engelstalige opleidingen worden jaarlijks goed gewaardeerd door studenten en alumni.

De opleidingen die binnen deze wetenschapsgebieden verzorgd worden, bedienen op dit moment bijna 4000 studenten. De ESSB telt daarnaast meer dan 400 medewerkers.

Educatieve Master Primair Onderwijs (EMPO)

In september 2022 start de Educatieve Master Primair Onderwijs van de Erasmus Universiteit. Deze nieuwe, unieke master leidt startbekwame, bevoegde leraren op voor het primair onderwijs. De opleiding richt zich daarbij specifiek op een vakbekwaamheid in de grootstedelijke context en heeft de pedagogiek als basis. Deze grootstedelijke context vraagt van de leraar pedagogische handelingsexpertise en vaardigheden op het gebied van het creëren van kwaliteitsvolle relaties met leerlingen, en het ontwerpen van een inclusieve en uitdagende leeromgeving.
Meer informatie vind je hier: https://www.eur.nl/essb/onderwijs/educatieve-master-primair-onderwijs.

Specificaties

  • Onderwijs
  • Gedrag en maatschappij
  • max. 28 uur per week
  • €2846—€4490 per maand
  • ESSB/20220421/EMPO

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you