Beleidsmedewerker Onderwijs en Kwaliteitszorg (1,0 fte)

Beleidsmedewerker Onderwijs en Kwaliteitszorg (1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
26 apr 13 mei Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 13 mei 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij een energieke, collegiale en ervaren beleidsadviseur? Heb je een hart voor de kwaliteit van onderwijs en heb je inzicht in belangrijke ontwikkelingen op dit gebied? Dan zijn wij bijzonder geïnteresseerd in jou als nieuwe collega beleidsmedewerker Onderwijs en Kwaliteitszorg.

Functieomschrijving

Als beleidsmedewerker Onderwijs en Kwaliteitszorg ben je verantwoordelijk voor het onderhouden en verder ontwikkelen van het kwaliteitszorgsysteem en kwaliteitscultuur bij de Erasmus Universiteit. Je begeleidt en adviseert bij onderwijsvisitaties en accreditatieprocessen. Je weet hoe je met jouw strategische visie op onderwijskwaliteit mensen kunt inspireren en kwaliteit tot leven brengt. Hiervoor onderhoud je in ieder geval goede contacten met en ben je een gesprekspartner voor opleidingsdirecteuren en kwaliteitszorgmedewerkers op de faculteiten. Je volgt de landelijke ontwikkelingen rond kwaliteitszorg, toezichtskaders en relevante wet- en regelgeving op de voet, adviseert over implementatie en creëert draagvlak voor faculteit overstijgend beleid.

Je maakt deel uit van het team Academische Zaken.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Je bent consciëntieus, daadkrachtig en je weet snel de weg te vinden binnen de universiteit op een verbindende wijze. We zoeken iemand die we het proces van kwaliteitszorg moeiteloos kunnen toevertrouwen.

We vragen daarvoor van jou:

  • Een afgeronde opleiding op WO-niveau;
  • Kennis van (strategische) kwaliteitszorgprocessen (in het hoger onderwijs);
  • Een uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van het Nederlands en het Engels (C1 niveau);
  • Ervaring met het coördineren van langlopende projecten;
  • De vaardigheid om regelgeving aan te passen, begrijpelijk te maken voor anderen en toe te passen op de praktijk;
  • Gevoel voor bestuurlijke verhoudingen;
  • Goede communicatieve vaardigheden met voldoende assertiviteit;
  • Bij voorkeur ervaring met werken binnen een universiteit, en
  • Een groot verantwoordelijkheidsgevoel.

Competenties die horen bij deze functie zijn: initiatief nemen, conceptueel vermogen, overtuigingskracht, resultaatgerichtheid en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid.

Arbeidsvoorwaarden

De EUR biedt een afwisselende baan met goede arbeidsvoorwaarden in overeenstemming met de CAO Nederlandse Universiteiten (CAO NU). Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 3821,- en € 5230,- bruto per maand (schaal  11, cao Nederlandse Universiteiten). Aanstelling vindt in eerste instantie plaats voor de duur van een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband bij goed functioneren.

De EUR heeft aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een eindejaarsuitkering van 8,3% en een ruime verloffaciliteit (o.a. 41 vakantiedagen bij een voltijdse werkweek) voor een goede work life balance. De EUR is aangesloten bij het pensioenfonds ABP en biedt gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof. Daarnaast kunt u gebruikmaken van de diverse faciliteiten van de EUR zoals de uitgebreide sportaccommodaties en de universiteitsbibliotheek.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken in nauwe samenwerking met interne en externe partijen aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en dankzij de hoge kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. De Erasmian values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar voor de buitenwereld: ondernemend, maatschappelijk betrokken, wereldburger, ruimdenkend en verbindend. www.eur.nl

Afdeling

Academische Zaken

Academische Zaken (AZ) werkt op beleidsniveau aan de versterking en vernieuwing van onderwijs, onderzoek en impact-creatie op de Erasmus universiteit.

Het team AZ bestaat uit een energiek team van experts die continu op een innovatieve wijze bijdragen aan de beleidscyclus van de universiteit op de terreinen onderzoek, onderwijs en impact creatie. Vanuit die positie geeft de afdeling gevraagd en ongevraagd advies aan het bestuur en de faculteiten. De afdeling draagt bij aan belangrijke beleidsprocessen en bewaakt hierbij de integraliteit en de samenhang op de gebieden onderwijs en onderzoek. Naast professionele beleidsmedewerkers is de afdeling ook de thuisbasis voor strategische programma’s op het terrein van onderzoek, onderwijs en impact-creatie.  Zowel beleidsadviestaken als programma’s worden uitgevoerd in nauwe afstemming met faculteiten en relevante uitvoeringsorganisaties.

AZ vormt onderdeel van de Algemene Bestuursdienst (ABD), de centrale staforganisatie verantwoordelijk voor de organisatie van beleidsondersteuning op instellingsniveau.

 

Specificaties

  • Onderwijs; Beleid- en staf
  • max. 38 uur per week
  • €3821—€5230 per maand
  • Universitair
  • AZ20220426

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you