Studentassistent Suriano/vroegmoderne geschiedenis -HuC

Studentassistent Suriano/vroegmoderne geschiedenis -HuC

Geplaatst Deadline Locatie
9 mei 1 jun Amsterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 1 jun 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Voor het editieproject the Correspondence of Cristofforo Suriano (1616-1623) zijn wij op zoek naar een Studentassistent (0,4 fte, voor 3 of 6 maanden) op het gebied van de vroegmoderne geschiedenis.

Functieomschrijving

Over de vacature

Als studentassistent werk je mee aan een moderne, geannoteerde, digitale editie met Engelstalige samenvattingen van de brieven van Cristofforo Suriano, de Venetiaanse gezant in Den Haag. Je assisteert de hoofdonderzoeker met verschillende taken, waaronder algemeen redactiewerk en historisch onderzoek naar personen, boeken en gebeurtenissen die in de brieven worden genoemd. Je zal ook actief bijdragen aan de onderzoeksgroep.

Specificaties

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Functie-eisen

Profiel
Wij zijn op zoek naar een (R)Ma student met een specialisatie in vroegmoderne geschiedenis of een verwant veld. Daarnaast vragen wij van sollicitanten:
  • Een BA-diploma op het gebied van de geschiedenis of een verwant veld, met een specialisatie in de vroegmoderne tijd
  • Aantoonbaar sterke onderzoeksvaardigheden
  • Kennis van of ervaring met archiefonderzoek en historische databases
  • Een achtergrond of aantoonbare interesse in digitale technieken
  • Uitstekende schrijfvaardigheid in het Engels
Ervaring met zeventiende-eeuwse paleografie en/of een (passieve) kennis van het Italiaans strekt tot aanbeveling.

Wij streven ernaar dat ons personeelsbestand in o.a. leeftijd, geslacht en culturele achtergrond de diversiteit in de samenleving weerspiegelt. Wij stellen het dan ook zeer op prijs als kandidaten solliciteren die de diversiteit van de KNAW Insituten kunnen vergroten.

Aanstelling:

Wij bieden een aanstelling voor 3 of 6 maanden (afhankelijk van beschikbaarheid kandidaat) voor 15,2 uur per week (0,4 fte).

Informatie

Voor meer informatie over de vacature, of voor een uitgebreide projectbeschrijving, kun je contact opnemen met dr. Nina Lamal (nina.lamal@huc.knaw.nl).

Reactie

Je sollicitatie bevat te volgende onderdelen:
  • een motivatiebrief
  • een cv
  • kopieën van relevante diploma's en cijferlijsten
  • een voorbeeld van geschreven werk in het Engels

Arbeidsvoorwaarden

Dienstverband voor bepaalde tijd: max. 6 maanden.

Arbeidsvoorwaarden
Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring minimaal € 2.310,- en maximaal € 2.511,- bruto per maand bij een full time dienstverband (schaal SA cao Nederlandse Universiteiten/KNAW). Dit is exclusief 8% vakantiegeld, 8,3% eindejaarsuitkering, reiskostenvergoeding, internet- en thuiswerkvergoeding en pensioenopbouw bij het ABP. De KNAW biedt haar medewerkers een uitstekend pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Een pakket dat voorziet in de verschillende behoeften die medewerkers afhankelijk van hun levensfase, levenswijze of loopbaanambities hebben. Zo is het mogelijk om door wekelijks twee uur per week extra te werken het aantal vakantiedagen van 29 tot 41 dagen per jaar (bij fulltime dienstverband) uit te breiden.

Voor een volledig overzicht van de arbeidsvoorwaarden wordt verwezen naar de webpagina: werken bij de KNAW.

Werkgever

KNAW Humanities Cluster - NL-Lab

Over het HuC
Het KNAW Humanities Cluster staat voor innovatief en interdisciplinair onderzoek in de geesteswetenschappen en erfgoedwereld.

Het KNAW Humanities Cluster is een samenwerkingsverband van drie instituten van de KNAW: het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis, het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis en het Meertens Instituut. In deze instituten verrichten we baanbrekend en excellent geesteswetenschappelijk onderzoek (geschiedenis, etnologie, letterkunde, taalkunde) met toepassing van vernieuwende methoden, waarbij informatica een belangrijke rol speelt. Het bedrijfsbureau van het KNAW Humanities Cluster heeft de bedrijfsvoering ondergebracht in een centraal bedrijfsbureau en ondersteunt deze drie instituten, alsmede het Netherlands Institute for Advanced Study (NIAS) en het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD) in hun bedrijfsvoering. Het HuC beschikt over een gezamenlijke afdeling Digitale Infrastructuur, een Digital Humanities Lab en NLLab.

Specificaties

  • Onderwijs
  • Taal en cultuur
  • max. 15.2 uur per week
  • max. €2511 per maand
  • Universitair
  • 888

Werkgever

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Korte Spinhuissteeg 3, 1012CG, Amsterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you