Onderwijskundig adviseur (0,8-1 FTE)

Onderwijskundig adviseur (0,8-1 FTE)

Geplaatst Deadline Locatie
11 okt 30 okt Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 30 okt 2022).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Heb jij een passie voor onderwijs en innovatie? Wil jij docenten inspireren en ondersteunen in het verbeteren en vernieuwen van hun vakken? Lees dan onze vacature en wellicht ben jij de onderwijskundig adviseur die wij zoeken!

Functieomschrijving

Als één van onze onderwijskundig adviseurs werk je samen met docenten, tutoren, studenten en/of onderwijsmanagers in het realiseren van onderwijsverbetering. Je combineert adviesvaardigheden met een sterke hands-on mentaliteit. Naast een-op-een sessies met docenten, kunnen ook curriculumontwikkeling, het vormgeven van innovatieprojecten, het evalueren van projecten/innovaties, advies geven aan programmaleiders en het trainen van groepen docenten onderdeel uitmaken van jouw functie.

Je gebruikt jouw didactische expertise en stimulerende werkwijze voor het ondersteunen van docenten in het herontwerpen van (delen van) hun vakken. Hiervoor bouw je een netwerk op van collega’s binnen en buiten de faculteit, en luister je zorgvuldig naar de wensen en behoeften van docenten en programmadirecteuren zodat je deze kunt omzetten in effectieve onderwijsinnovaties. Omdat je dicht bij de opleidingen zit bouw je kennis op over ons onderwijs en ben je in staat programmadirecteuren en docenten proactief te adviseren ten behoeve van de onderwijskwaliteit.

Complexe taken (zoals curriculumontwikkeling) pak je, zeker in het begin, samen op met één van de ervaren onderwijskundigen in het team. Sowieso werken we als onderwijskundigen nauw samen en bespreken we wekelijks onze werkzaamheden inhoudelijk met elkaar om elkaar te helpen en op de hoogte te houden.

Je wordt onderdeel van een creatief en enthousiast team dat bestaat uit een hoofd Learning & Innovation, drie onderwijskundigen/learning innovators, een toetsdeskundige, en verschillende programmeurs en functioneel beheerders voor technische ontwikkeling en ondersteuning van onderwijstools.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Je herkent je in het volgende profiel:

  • Een relevant masterdiploma, bijvoorbeeld in de onderwijswetenschappen of onderwijspsychologie.
  • Relevante stage/werkervaring, bij voorkeur in het hoger onderwijs. Ervaring met zelf onderwijs geven (op een hbo of universiteit) wordt als een plus beschouwd;
  • Kennis van of aantoonbare affiniteit met diverse onderwijsverbeteringen, didactische benaderingen, curriculumontwerp en/of het gebruik van onderwijskundige ICT-tools. Specifieke ervaring met kennisclips, serious games of andere blended learning opties wordt als een plus beschouwd;
  • Enthousiast, proactief en ondersteunend ingesteld;
  • Ervaring met projectmatig werken, inclusief de evaluatie van (onderwijskundige) projecten;
  • Bekendheid met kwaliteitszorg in het hoger onderwijs is een pré, denk aan de inzet van vakevaluaties, werken met toetsplannen en een PDCA-manier van werken;
  • Competenties zoals: samenwerken, ondernemerschap, verantwoordelijkheid nemen en klantgericht handelen;
  • Een goede beheersing van het Nederlands en Engels (op minimaal niveau C1 van het Common European Framework), zowel mondeling als schriftelijk, of Engels op B2-niveau en de bereidheid een cursus naar C1-niveau te volgen. Een eventuele cursus wordt gefaciliteerd.

Arbeidsvoorwaarden

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met uitstekende arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU).

De functie bedraagt 0,8 – 1,0 FTE. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 2.836,- en € 5.211,- bruto per maand (schaal 10 of schaal 11), conform de CAO-NU. Daarnaast bieden we je onder andere 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden we gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, volledig betaald aanvullend geboorteverlof voor partners, korting op onze collectieve ziektekostenverzekering, en een persoonlijk carrièrebudget. Ook kan je als medewerker gebruikmaken van EUR-faciliteiten zoals de Universiteitsbibliotheek en krijg je korting op een abonnement bij het Erasmus sportcentrum.

Erasmus Universiteit Rotterdam wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om het volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke oriëntatie in haar onderwijs en onderzoek. Onze wetenschappers en studenten werken in nauwe samenwerking met interne en externe partijen aan het oplossen van mondiale, sociale uitdagingen, geïnspireerd door het altijd dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Ons academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Ons onderzoek vindt steeds vaker plaats in multidisciplinaire teams, die sterk verweven zijn met internationale netwerken. Met onze onderzoeksimpact en dankzij de hoge kwaliteit van onderwijs kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. De Erasmian values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar voor de buitenwereld: ondernemend, maatschappelijk betrokken, wereldburger, ruimdenkend en verbindend. www.eur.nl

Afdeling

Erasmus School of Social and Behavioural Sciences (ESSB)

Erasmus School of Social en Behavioural Sciences (ESSB) is onderdeel van de Erasmus Universiteit Rotterdam, in een stad die bruist van energie, ondernemerschap en culturele diversiteit. De faculteit streeft naar een zo groot mogelijke positieve impact op mens en samenleving. We investeren in onderzoekthema’s en onderwijsprogramma’s die gericht zijn op toekomstige maatschappelijke uitdagingen.

Onze faculteit bestaat uit een grote diversiteit aan wetenschappelijke disciplines en  onderwijsprogramma’s. Deze diversiteit uit zich ook in onze staf en studenten. De aan onze faculteit gelieerde onderzoeksinstituten RISBO en DRIFT voeren veel opdrachten uit in zowel de publieke als private sector. In totaal volgen meer dan 4000 studenten een van onze zes bachelorsprogramma’s of het Liberal Arts & Sciences programma aan Erasmus University College. Daarnaast bieden we circa dertig verschillende (pre)masterprogramma’s aan waar elk jaar meer dan 1500 masterstudenten zich voor inschrijven.

Bij ESSB staat interdisciplinair, impactvol en internationaal georiënteerd onderzoek hoog in het vaandel maar is ook stevig geworteld in Rotterdam. De faculteit biedt een stimulerend onderzoeksklimaat waar belangrijke nationale en internationale onderzoeksubsidies worden binnengehaald.

In totaal werken bijna 600 medewerkers mee aan onze facultaire onderwijs-, onderzoek- en impactactiviteiten en dragen zo bij aan onze strategie Meeting the Future Society. Ons werk doen wij grotendeels vanuit de Woudestein campus van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Specificaties

  • Onderwijs
  • 32—40 uur per week
  • €2836—€5211 per maand
  • Universitair
  • ESSB/FACB/1110022

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you