Business Intelligence Officer (1,0 fte)

Business Intelligence Officer (1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
20 mrt 9 apr Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 9 apr 2023).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Ben jij analytisch sterk en vind jij het een uitdaging om met uiteenlopende managementinformatie te werken? Ben jij op zoek naar een functie als Business Intelligence Officer? Bekijk dan onze vacature!

Functieomschrijving

De Erasmus School of Social and Behavioural Sciences gaat vanaf 1 januari 2023 over van een klassieke departementale organisatievorm naar een organisatie waar multidisciplinaire teams de kern van de organisatie gaan vormen. Dit heeft tot gevolg dat de bestaande management- en stuurinformatie aangepast moet worden naar de nieuwe realiteit. Heldere, actuele en betrouwbare management- en stuurinformatie is van doorslaggevend belang voor de aansturing vanuit de nieuwe teams. Wij zijn daarom opzoek naar professionele ondersteuning bij het verkrijgen van de informatie en opzetten van de nieuwe managementrapportages. Het vernieuwen en onderhouden van de informatievoorziening is een continue proces en zal ook nodig zijn na de reorganisatie.

Als BI Officer ga je samen met de managers van de afdelingen binnen het faculteitsbureau en de nieuwe teams de behoefte aan managementinformatie inventariseren en prioriteren. Daarnaast ondersteun je de programmadirecteuren onderwijs & onderzoek in de verschillende informatievraagstukken die er binnen de organisatie zijn.

Deze managementinformatie kan betrekking hebben op drie verschillende domeinen: onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering.
Voorbeelden per domein zijn:

  • Onderwijs: rapporteren van aanmeld- en instroomcijfers van nieuwe studenten, studiesucces onderwijsprogramma’s (rendement), rapportage t.a.v. exchange activiteiten etc.
  • Onderzoek: periodieke rapportages op basis van Pure (onderzoeksoutput), onderzoeksproject rapportages, ondersteuning onderzoeksvisitaties, etc.
  • Bedrijfsvoering: HR en Finance rapportages vanuit SAP, onderwijstaakverdeling vanuit EOBS (zelfontwikkeld onderwijsadministratiesysteem), etc.

Voor het leveren van rapportages wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van data die al beschikbaar zijn via het universitaire Data Competence Hub. In het geval de benodigde data niet beschikbaar zijn, ontwikkel je (samen met de facultaire software-ontwikkelaars) informatiediensten zodanig dat de benodigde informatie alsnog verzameld wordt. Je streeft ernaar om zoveel mogelijk rapportages geautomatiseerd te leveren rechtstreeks vanuit de informatiesystemen. Vanzelfsprekend is er ook ruimte voor het beantwoorden van ad hoc informatievragen. De rapportages hebben als doel kennis en inzicht te verhogen ten behoeve van adequate sturing en besluitvorming. Je analyseert gegevens en geeft op basis daarvan, zo nodig in afstemming met de informatiemanager, gevraagd en ongevraagd advies ten behoeve van beleids- en strategieontwikkeling van de faculteit. In deze functie rapporteer je aan de facultaire informatiemanager.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

Jij herkent je in het volgende profiel:

  • Minimaal een afgeronde HBO opleiding;
  • Minimaal twee jaar relevante werkervaring;
  • Vakkennis t.a.v. Business Intelligence, databases en datawarehouses;
  • Pré is kennis van MS Power BI waarmee door het DCH gewerkt wordt;
  • Je hebt ervaring in het ontwikkelen van managementrapportages;
  • Je bent analytisch sterk, werkt accuraat en resultaatgericht;
  • Je bent organisatiesensitief en werkt graag in een complexe bestuurlijke omgeving;
  • Je bent communicatief sterk, ondernemend en haalt voldoening uit samenwerking met anderen;
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift (minimaal C1 Common European Framework).

Arbeidsvoorwaarden

Een internationaal georiënteerde en afwisselende baan in een enthousiast team, met uitstekende arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU).

De startdatum van deze functie is in overleg. De functie bedraagt 0,8-1 FTE. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 3.974,- en € 5.439,- bruto per maand (schaal 11), conform de CAO-NU. Daarnaast bieden we je onder andere 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een zeer ruime verlofregeling. Verder is de EUR aangesloten bij het ABP voor de pensioenvoorziening en bieden we gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof, volledig betaald aanvullend geboorteverlof voor partners, korting op onze collectieve ziektekostenverzekering, en een persoonlijk carrièrebudget. Ook kan je als medewerker gebruikmaken van EUR-faciliteiten zoals de Universiteitsbibliotheek en krijg je korting op een abonnement bij het Erasmus sportcentrum.

Erasmus Universiteit Rotterdam wil een rechtvaardige en inclusieve gemeenschap zijn. Wij koesteren een open cultuur waarin iedereen wordt ondersteund om het volledige potentieel tot zijn recht te laten komen. Wij beschouwen inclusiviteit van talent als de basis van onze successen en de diversiteit van perspectieven en personen als een uiterst waardevol resultaat hiervan. EUR biedt gelijke kansen aan alle medewerkers en sollicitanten, ongeacht genderidentiteit of -uiting, seksuele gerichtheid, religie, etniciteit, leeftijd, neurodiversiteit, arbeidsbeperking, burgerschap of ander aspect dat hen uniek maakt. We hopen je in onze gemeenschap te mogen ontmoeten.

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke visie op onderwijs en onderzoek – onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Aan de EUR werken ruim 3.700 medewerkers en volgen bijna 33.000 studenten uit 140 landen ons wetenschappelijk onderwijs. Alles wat we doen, doen we onder het credo The Erasmian Way - Making Minds Matter.  We zijn wereldburgers, verbindend, ondernemend, ruimdenkend en maatschappelijk betrokken. Deze Erasmian Values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar én onderscheidend voor de buitenwereld. Vanuit deze waarden, met een ruime blik en met oog voor diversiteit, verschillende achtergronden en opvattingen, werken onze medewerkers nauw samen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen vanuit het dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Mede dankzij de hoge kwaliteit en de positieve maatschappelijke impact van ons onderwijs en onderzoek en onze kenmerkende mentaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. www.eur.nl.

Afdeling

Erasmus School of Social and Behavioural Sciences (ESSB)

De Erasmus School of Social en Behavioural Sciences kent een grote diversiteit aan wetenschappelijke disciplines: bestuurskunde, pedagogische wetenschappen, psychologie en sociologie. Tevens het Erasmus University College, IHS, en twee onderzoeksinstituten RISBO en DRIFT zijn aan de faculteit verbonden. Deze grote variatie is ook terug te zien in onze (internationale) bachelor- en masteropleidingen en in het onderzoek. De activiteiten van de faculteit zijn altijd gericht op mens en samenleving. Onze activiteiten zijn altijd gefocust op mensen en de maatschappij. Bij ESSB staat fundamenteel, internationaal georiënteerd onderzoek hoog in het vaandel. Maatschappelijk onderzoek ten behoeve van professionals, het beleid en de samenleving maakt ook onderdeel uit van de onderzoeksactiviteiten. De faculteit biedt een stimulerend onderzoeksklimaat waar belangrijke nationale en internationale onderzoeksubsidies worden binnengehaald. Aansprekende gastonderzoekers uit binnen en buitenland werken er voor kortere of langere tijd en er werken ambitieuze promovendi. Ons onderwijs is kleinschalig en werkt met innovatieve onderwijsvormen, zoals Probleemgestuurd Onderwijs (PGO). Zowel de Nederlandstalige als Engelstalige opleidingen worden jaarlijks goed gewaardeerd door studenten en alumni.

De opleidingen die binnen deze wetenschapsgebieden verzorgd worden, bedienen op dit moment bijna 4000 studenten. De ESSB telt daarnaast meer dan 400 medewerkers.

Specificaties

  • IT
  • 32—40 uur per week
  • €3974—€5439 per maand
  • ESSB/FACB/23122022

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you