Learning & Innovation Officer (0,8 - 1,0 fte)

Learning & Innovation Officer (0,8 - 1,0 fte)

Geplaatst Deadline Locatie
7 dec 5 jan Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 5 jan 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wil jij ons helpen om ons onderwijs nog mooier te maken en wil je werken in een inspirerende, internationale omgeving? Lees dan snel verder.

Functieomschrijving

Volg jij de ontwikkelingen op het gebied van onderwijsinnovatie op de voet? Wil jij docenten inspireren, stimuleren en ondersteunen bij het verbeteren en innoveren van hun cursussen? Vanwege het vertrek van een teamlid zijn we binnen het Learning & Innovation Team van ESHCC op zoek naar een ervaren collega die vanuit onderwijskundige expertise docenten en management adviseert op het gebied van onderwijsinnovatie, die kan meeschrijven aan beleid op dit vlak en die zorg kan dragen voor de monitoring van innovatietrajecten.

Functie-omschrijving
Jij bent binnen de faculteit het centrale aanspreekpunt voor en de katalysator van inhoudelijke en didactische verbetering en vernieuwing van het onderwijs. Je zet op basis van beleid ontwikkelingslijnen uit en bent de drijvende kracht in projecten, zowel op vak- als op curriculumniveau. Je fungeert als de verbindende factor tussen docenten en initiatieven binnen de faculteit en verzorgt de koppeling met externe projecten en organisaties (zoals de EUR Community for Learning & Innovation). Je hebt daarnaast een rol bij de monitoring en evaluatie van bepaalde innovatieprojecten (zoals projecten die worden bekostigd vanuit de kwaliteitsafspraken).

Je bent veel in gesprek met docenten over hun onderwijs en het verbeteren en vernieuwen van hun vakken, bijvoorbeeld door inzet van nieuwe onderwijstools of een andere didactische aanpak. Je ondersteunt docenten bij hun verbeterprojecten door jouw onderwijskundige expertise en innovatieve ideeën, maar ook door praktische ondersteuning in de uitvoering.

Waar dit nodig is, neem je deel aan projecten of start je zelf een nieuw project op, waarbij jij de rol van projectleider vervult. Voor het organiseren van workshops of inspiratiesessies draai jij je hand niet om.

Samengevat zijn je werkzaamheden:
  • Adviseren en ondersteunen van individuele docenten bij het realiseren van vernieuwing in hun onderwijs;
  • Aansturen en monitoren van (en/of deelnemen aan) vernieuwingsprojecten op het gebied van onderwijs;
  • Zorgen voor de beschikbaarheid van digitale onderwijstools en zorgen voor handleidingen over digitale onderwijstools en succesvolle onderwijsaanpakken;
  • Adviseren van het management over ontwikkelingen op het gebied van (digitale) onderwijsinnovatie en input geven voor of meeschrijven aan beleid hierover;
  • Communiceren over onderwijsinnovatie (o.a. door het verzorgen van workshops en het geven van algemene voorlichting binnen de faculteit, maar ook door rapportages voor bijvoorbeeld de medezeggenschap);
  • Onderhouden van contacten met andere faculteiten (en universiteiten) over innovatie van het onderwijs;
  • Deelnemen aan externe overleggen en projecten op het gebied van onderwijsinnovatie, namens de faculteit.

De nieuwe Learning & Innovation Officer zal deel uitmaken van een gezellig team dat bestaat uit twee Learning & Innovation Officers en meerdere student-assistenten ter ondersteuning van projecten, evenementen en digitale tools. De Learning & Innovation Officers werken nauw samen en bespreken wekelijks het werk om elkaar te helpen en op de hoogte te houden.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

We zoeken iemand die met veel enthousiasme aan een nieuwe uitdaging wil beginnen en aan de volgende omschrijving voldoet:
  • Je hebt een hbo+ of universitaire opleiding afgerond (of vergelijkbaar werk- en denkniveau) en je hebt bij voorkeur een achtergrond in onderwijskunde of binnen de sociale of geesteswetenschappen;
  • Je hebt ten minste twee jaar werkervaring binnen een onderwijsinstelling, bij voorkeur binnen een hogeschool of universiteit;
  • Je bent een zelfstandig, hulpvaardig en toegankelijk persoon met een proactieve, hands-on werkhouding;
  • Je bent vloeiend in de Nederlandse en Engelse taal (Engels niveau C1 CEFR);
  • Je hebt aantoonbare onderwijskundige kennis en expertise in onderwijsvernieuwing;
  • Je hebt recente kennis van en werkervaring op het gebied van blended learning en het gebruik van digitale onderwijstools;
  • Je hebt ervaring met projectmatig werken.

Arbeidsvoorwaarden

We bieden je een afwisselende baan in een internationaal georiënteerde omgeving, met uitstekende arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU).

De startdatum van de functie is (bij voorkeur) 1 maart 2024. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling tussen € 3.226 en € 5.929 bruto per maand (schaal 10 of 11, conform de CAO-NU). Je hebt als standplaats Campus Woudestein - Rotterdam, bij Erasmus School of History, Culture and Communication (ESHCC). De functie heeft een omvang van 0,8 fte - 1 fte. Het contract wordt aangegaan voor een periode van 1 jaar, en kan bij goede prestaties en onveranderde organisatieomstandigheden omgezet worden in een vaste aanstelling.

Alles wat we je verder te bieden hebben vind je hieronder!

Werkgever

Erasmus University Rotterdam

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke visie op onderwijs en onderzoek – onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Aan de EUR werken ruim 3.700 medewerkers en volgen bijna 33.000 studenten uit 140 landen ons wetenschappelijk onderwijs. Alles wat we doen, doen we onder het credo The Erasmian Way - Making Minds Matter. We zijn wereldburgers, verbindend, ondernemend, ruimdenkend en maatschappelijk betrokken. Deze Erasmian Values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar én onderscheidend voor de buitenwereld. Vanuit deze waarden, met een ruime blik en met oog voor diversiteit, verschillende achtergronden en opvattingen, werken onze medewerkers nauw samen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen vanuit het dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Mede dankzij de hoge kwaliteit en de positieve maatschappelijke impact van ons onderwijs en onderzoek en onze kenmerkende mentaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. www.eur.nl.

Faculteit / Instituut / Dienst
De Erasmus School of History, Culture and Communication (ESHCC) verzorgt onderwijs en onderzoek op het terrein van Media en Communicatie, Geschiedenis en Cultuurwetenschappen. De faculteit telt ruim 2500 studenten en circa 220 medewerkers.

ESHCC biedt kwalitatief hoogstaand onderwijs, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, op het snijvlak van de Geesteswetenschappen en de Sociale Wetenschappen. We onderwijzen onze ambitieuze, Nederlandse en internationale studenten in een prikkelende leeromgeving. Na hun afstuderen hebben zij de kennis, inzicht en vaardigheden opgedaan om een belangrijke en inspirerende bijdrage te leveren aan een samenleving die steeds internationaler wordt en waarin diversiteit een grote rol speelt.

Specificaties

  • Onderwijs
  • Gedrag en maatschappij
  • 32—40 uur per week
  • €4332—€5929 per maand
  • HBO+
  • 3937

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you