Wetenschappelijk docent International & European Union Law

Wetenschappelijk docent International & European Union Law

Geplaatst Deadline Locatie
19 dec 4 jan Rotterdam

Je kunt niet meer op deze vacature solliciteren (deadline was 4 jan 2024).

Bekijk het actuele vacature aanbod of kies een item in de hoofdnavigatie hierboven.

Wetenschappelijk docent Internationaal en Europees Recht gezocht voor 0,8 FTE bij het departement Law & Markets van de Erasmus School of Law Rotterdam.

Functieomschrijving

Binnen de sectie International & European Union Law zijn wij met spoed op zoek naar een coordinerend docent voor de gerelateerde vakken in de bachelor Rechtsgeleerdheid.

Functie-omschrijving
De werkzaamheden bevatten in ieder geval:
  • het verrichten van onderwijswerkzaamheden, zoals het ontwikkelen van onderwijsmateriaal, het verzorgen van onderwijs en het afnemen van tentamens, op het vlak van het internationaal en Europees recht;
  • het coördineren van onderwijs en het optreden als contactpersoon en/of het coördineren van andere activiteiten van de sectie;
  • het ontwikkelen van onderwijsvernieuwingstrajecten binnen internationaal- en Europeesrechtelijk Bachelor-onderwijs;
  • en het begeleiden en beoordelen van studenten bij (bachelor)scriptiewerkzaamheden.

Concrete afspraken en keuze van te verrichten werkzaamheden zullen in overleg worden gemaakt.

Specificaties

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Functie-eisen

U heeft een master Internationaal en/of Europees recht gedaan en beschikt over kennis van zowel het Internationaal als het Europees Recht. U beschikt over goede didactische vaardigheden en contactuele eigenschappen. U kunt goed presenteren en hebt een zeer goede kennis van de Engelse en de Nederlandse taal. Uw kennis van de Engelse taal dient zodanig te zijn dat u in die taal les kunt geven. U kunt op grond van uw studieresultaten en eventuele publicaties uw schrijfvaardigheid aantonen. Daarnaast beschikt u over een coöperatieve en communicatieve persoonlijkheid die focus op resultaat weet te combineren met collegialiteit.

Arbeidsvoorwaarden

We bieden je een afwisselende baan in een enthousiast team, met uitstekende arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de Collectieve Arbeidsvoorwaarden Overeenkomst Nederlandse Universiteiten (CAO NU).

De startdatum van de functie is 01-Feb-2024. Het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring en bedraagt bij een fulltime aanstelling (38 uur) tussen € 3.226 en € 5.090 bruto per maand Schaal 10, conform de CAO-NU. Je hebt als standplaats Campus Woudestein - Rotterdam, bij Erasmus School of Law (ESL). De functie heeft een omvang van 0,6 fte - 0,8 fte. Het contract wordt aangegaan voor een periode van 1 jaar, en kan bij goede prestaties en onveranderde organisatieomstandigheden omgezet worden in een aanstelling voor 3 jaar.

Alles wat we je verder te bieden hebben vind je hieronder!

Werkgever

Erasmus University Rotterdam

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde universiteit met een uitgesproken maatschappelijke visie op onderwijs en onderzoek – onze missie luidt dan ook ‘Creating positive societal impact’. Aan de EUR werken ruim 3.700 medewerkers en volgen bijna 33.000 studenten uit 140 landen ons wetenschappelijk onderwijs. Alles wat we doen, doen we onder het credo The Erasmian Way - Making Minds Matter. We zijn wereldburgers, verbindend, ondernemend, ruimdenkend en maatschappelijk betrokken. Deze Erasmian Values fungeren als ons interne kompas en maken de Erasmus Universiteit herkenbaar én onderscheidend voor de buitenwereld. Vanuit deze waarden, met een ruime blik en met oog voor diversiteit, verschillende achtergronden en opvattingen, werken onze medewerkers nauw samen aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen vanuit het dynamische en kosmopolitische Rotterdam. Mede dankzij de hoge kwaliteit en de positieve maatschappelijke impact van ons onderwijs en onderzoek en onze kenmerkende mentaliteit kan de EUR zich meten met de top van de Europese universiteiten. www.eur.nl.

Faculteit / Instituut / Dienst
Aan Erasmus School of Law studeren ruim 5.000 studenten en werken circa 500 medewerkers. Erasmus School of Law verzorgt de Bacheloropleidingen Rechtsgeleerdheid, Fiscaal recht en Criminologie, waarbij het onderwijs is gericht op ‘active academic learning’. De Bachelorfase kenmerkt zich door probleemgestuurd leren (PGL). Studenten kunnen daarna kiezen uit vijftien masteropleidingen. Voor de student die meer wil, is er onder andere het mr.drs.- programma, de dubbelstudie van rechtsgeleerdheid en economie en de dubbestudie rechtsgeleerdheid en bedrijfskunde. Na de masteropleiding verzorgt Erasmus School of Law postdoctoraal onderwijs.

Bij Erasmus School of Law geldt dat het fundamentele uitgangspunt van wetenschappelijk onderzoek is dat recht niet kan worden beschouwd in volledige isolatie of als doel op zich. Het is ingebed in een economische en sociale context die het recht vormt. Tegelijkertijd vormt recht de samenleving en definieert het economische relaties. In lijn met deze visie, is de missie van Erasmus School of Law om innovatief onderzoek naar de functie van het recht in zijn economische en sociale context uit te voeren. Het overkoepelende thema van Erasmus School of Law is dan ook ‘Where law meets business’: het gaat bij Erasmus School of Law om het samenspel tussen recht, praktijk en maatschappij. Zowel het onderzoek als het onderwijs van Erasmus School of Law is sterk sociaal en zakelijk georiënteerd. Erasmus School of Law zet zich in voor het bevorderen van internationaal en interdisciplinair onderzoek, zoals blijkt uit haar deelname aan verschillende internationale onderzoeksamenwerkingen.

Afdeling

Afdeling
Binnen Law & Markets bestaat het vakgebied Internationaal en Europese Unie Recht uit een team van enthousiaste juristen die zich met verscheidene aspecten van internationaal en Europees recht bezighouden. Ons academisch personeel heeft brede kennis en ervaring in verschillende velden van het internationaal recht (zoals het internationaal economisch recht, het recht van internationale organisaties, internationaal milieurecht, het recht van de zee, internationaal strafrecht, de rechten van de mens en de rechtsstaat) en het recht van de Europese Unie (zoals Europees institutioneel recht, Europees constitutioneel recht, de interne markt, Europees financieel recht, Europees economisch recht en Europees burgerschap).

Deze expertise en ervaring wordt weerspiegeld in het onderwijs, evenals onderzoek en onze betrokkenheid bij de samenleving. Onze academische staf engageert graag met gemotiveerde studenten, collega onderzoekers en partners in de academische wereld met betrekking tot hedendaagse kwesties van internationaal en Europees recht. Ook houdt de afdeling zich bezig de rechtspraktijk van het internationaal recht en het recht van de Europese Unie.

Specificaties

  • Onderwijs
  • Recht
  • 24—32 uur per week
  • €3226—€5090 per maand
  • Universitair
  • 3986

Werkgever

Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR)

Lees meer over deze werkgever

Locatie

Burgemeester Oudlaan 50, 3062PA, Rotterdam

Bekijk op Google Maps

Interesting for you